Merhaba arkadaslar,
Hepinizinde bildigi gibi upgrade cok karmasik bir konudur. Oyleki en iyi bilenin bile takildigi yerler olabilir. Hem performans hemde uygun fiyatli bir donanima sahip olmak internette sayfa sayfa gezerek olacak birseyde degil. O yuzden biraz cesaret ve birazda maddiyat gerektirir. En guzel ve dogru bilgiyide bu iki vasfa sahip olan kullanicilardan ogrenebilirsiniz.
Simdi sozu fazla uzatmadan sizlerden bir konuda tavsiye, oneri ve ozelliklede asagida sayacagim donanimlara sahip olan kisilerden tecrubelerini benimle paylasmalarini istiyorum.
Sistemim:
-ASUS M3A Mainboard
-AMD Athlon X2 6000+ CPU
-2x1GB Kingston 667 MHz RAM
-Sapphire HD3870 VGA
-Seagate Sata2 NCQ 320GB (16MB) HDD
-High Power 500W PSU
-RaidMax Smilodon Modified Case
Upgrade etmeyi dusundugum sistem
-AMD Phenom 9750 CPU
-4x1GB Kingston 667MHz yada 2x2GB Kingston 800MHz HyperX RAM
-Sapphire HD4850 yada HD4870 VGA(HIS,MSI yada Diamond'da olabilir)
-1TB veya 750GB Seagate Sata2 NCQ (32MB) tek disk yada Suan bulunanin uzerine 500GB Seagate Sata2 NCQ (32MB) ekleyerek cift disk (DVD imagelarindan dolayi zorluk cekmekteyim.)
-560W yada 600W PSU (High Power yada Thermaltake dusunuyorum)
-Kasada sorun yok ama bu upgradelerden sonra ses ve isinmanin onune gececek biseyler olabilir. Bir tane aklimda var ama cok pahali oldugu icin acikcasi cekiniyorum (Cooler Master Cosmos RC-1000 yada RC-1100)
Simdiden gorus, oneri ve tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Bu arada bu PC'de Hem oyun oynayip hemde yuksek boyutlarda DVD Image, RAR, Zip dosyalarini yonetmek ve Diskten Diske aktarimlar yapacagim.
Buyuk ihtimallede Vista kullanacak gibiyim.
Vista icinde x86 mi yoksa x64 mu onerirsiniz. Bende x86 var ama sanirim 4GB RAM larda sorun filan cikariyormus.