PC vs Sony PS3/Microsoft XBOX 360

CarlJohnson
06-03-2010, 23:32   |  #26  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,081 mesaj

ben demiyorum..orjinal alacaksan ps3 al mantıgına karsıyım..herkesi zewki kendine o konuda..fanın fiyatı 25-35tl dir..xbox a monte edilir fan içeri hava verir ısınmasıda azalır iyice..zaten elitelerdeki jasper anakarttan dolayı ısınma sorunu neredeyse 0 a indi..xbox ta live paralı..3aylık 6aylık 12 aylık vs seceneklerin var..alıcagın yere gorede mesela 12aylık 75 tl iken bunu 90 100 e de satabilirler onada dikkat etmek gerek..xbox live psn den cok daha iyi bu artık ps3 kullanıcılarının bile itiraz etmeye dahi lüzum duymadıgı birsey ama bu demek degilki xbox her turlu ps'ten ustun..bu durumda kişisel biraz..soyle toparlıyım olayı..firmware li alırsan konsolu her actıgında banlanma ihtimalin olur ki bu da cok sürmez zaten..3 5 ay içinde,olsun olsun 8 10 içinde banlanırsın ki o da en iyi ihtimal..ama fw'li iken 10tl ye oyun alırsın ben 90tl ye 1 oyun alıp singleplayer+live'dan online oynarken sen 9tane oyun oynarsın ama hepsinin sadece singleplayerını oynyabilirsin..orjinal e bütcen warsa kredi kartın vs varsa yani siparis werebilirsen xbox al orjinal al ve live dan oyna derim kesinlikle..ama internet baglantısı olduktan sonra baglanması bedava olan grafiksel olarak biraz daha kotu olsada xbox a gore,gayet güzel bir alet olan ps3 te alabilirsin onuda alırsan en azından 60-95tl gozden cıkarmalısın oyun bası..yeni oyunlar için fiyat standarttır dyebilirim,dogru yerden 90 tl ye bulursun..ps3 te kırılacak gibi birsürü sey olsada henuz boyle bir sey yok..nasılsa kırılır beklerim deme bence :)

canuyma
06-03-2010, 23:40   |  #27  
Üye
94 mesaj

fw 1 7 live da banlamıyor muş biraz araştırdım doğru mu ?

Cosmic Eye
06-03-2010, 23:40   |  #28  
OP Üye
80 mesaj

canuyma, umarım bana sen karışma demezsin. :)

Eğer online oynamak için konsol almayı planlıyorsan tercihin orijinalden yana olmalı. Çünkü CarlJohnson'un dediği gibi banlanma ihtimalin yoksa. Bu yüzden bu aşamayı geçebilirsin.

Ekstra ücrete kafayı pek fazla takmamalısın bana kalırsa. Oyun fiyatlarından bunu kurtarabilirsin. Ben yineliyorum eğer destek olarak ülkemizde XBOX 360, Playstation 3 kadar ileri seviye de olsaydı bende onu tercih ederdim.

Ama benim tercihiğim şu anlık Playstation 3. Tabi ben konsolu alana kadar neler değişir onu bilemiyorum.

CarlJohnson
06-03-2010, 23:43   |  #29  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

xbox ı PAL aldım kayıt sırasındada adresi baska ülke yaptım oyunlarıda PAL olarak istiyorum sorun olmuyor :) ama türkiye sınırları dısına cıkmam,dısardan istemekle vs ugrasamam dersen ps3 al kesinlikle burada xbox oyunu bulamazsın kolay kolay..bulsan 140 150 tl den asagı olmaz pek..2009 oyunları blursan onlar ucuz olurda onunda esprisi yok zaten..fw için sürekli bir güncelleme geliyor daha 1 ay once kurcalarken ben 1.6 wardı..sonra bir ban dalgası yayıldı 1.7 vs cıktı...sonucta siz aleti kırıp korsana yonlendiriyorsunuz..elbet FW 1.7 içinde ban gelicektir..belkide microsoftun henuz işine gelmiyordur banlamak..cünkü fw yapıp aradan kaynayıp kurtulmak gibi pek bir sansınız yok cihaza ait hersey kodlar vs adamların elinde :) siz dersiniz fw 1.7 su an banlanmıyor..2ay sonra çaaat bir ban gelir snra fw 1.8 vs cıkar o da hos olmaz :) bu yazdıgım kesin birsey degildir kişisel bilgi(sagdan soldan okuduklarım) ama fw her zaman banlanır diye biliyorum ben..

Son Düzenleme: CarlJohnson ~ 06 Mart 2010 23:46
canuyma
06-03-2010, 23:46   |  #30  
Üye
94 mesaj

peki sitelerden 2. el oyun alsam çok mu kötü ?

Cosmic Eye ayıp ettin :D:D:D

CarlJohnson
06-03-2010, 23:49   |  #31  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

2.el temiz oldugu sürece sıkıntı cıkarmaz...ama ikinci el sonucta ne kadar güvenebilirsiniz tanımadıgınız birine o ayrı..ben acıkcası bazı kategoriler haric ikinci el kullanmaktan aşırı rahatsızlık duydugum için tam birsey demek istemiyorum :) kredi kartı ile yurtdısından cok uygun fiyatlara gelir oyunlar..yoksa 2.el falan bulursanız istediginiz oyunları size kalmıs karar..yani su sitede buldum ben istediklerimi alabilirim derseniz olur..ben bulurum ya nasılsa diyip ortada kalmayın yeterki..ps3 te her yerde bulabilirsiniz oyun TR içinde.Fw sorusu içinde cevabımı bir önceki yazımı güncelleyerek yazdım..

Son Düzenleme: CarlJohnson ~ 06 Mart 2010 23:50
canuyma
07-03-2010, 00:07   |  #32  
Üye
94 mesaj
Alıntı: Cosmic Eye  
canuyma, yorumun için teşekkürler ama yazdıkların benim için anlamsız duruyor. Çünkü yazdıklarımı anlamadan yorum yaptığın ortada ya da işine geldiği gibi.

Bana XBOX 360 platformuna özel olarak çıkarılmış oyunları sayar mısın lütfen? Daha doğrusu hani vasat olmayan özel oyunları. Söylemiş olduğun oyunlara bakıyorum şimdi;

Gears of War, Gears of War 2, Halo serisi, Splinter Cell serisi, Alan Wake. Bunlar Exclusive oyunlar zaten. Bak benim yazdığım yoruma anlarsın ne demek istediğimi. Şimdi ben sana biraz oyun sıralayım istersen;

Microsoft XBOX 360 için en iyi oyunlar şu şekilde sıralanabilir: Halo serisi (anlaşmalılar zaten.) , Gears of War , Gears of War 2 , Forza Motorsport 3, Left 4 Dead 2 , Dead or Alive 4.

Sony Playstation 3 için en iyi oyunları ben sana sıralayım: Metal Gear Solid serisi, Uncharted 2: Among Thieves (geçen yıl içerisinde en iyi oyun seçildiğini hatırlatırım.), Demon's Souls, inFamous, Killzone 2 (sen istediğin kadar kabul etme ama en iyi oyunlar arasında), Resistance 2, Final Fantasy serisi (Japon kalesi, Xbox versiyonuna da bakabilirsin.), Little Big Planet, Heavy Rain, God of War serisi.

Senin bana verdiğin oyunlara karşılık ortaya bunları koysam darma duman olacağını söylebilirim sana. Hangi birinle başa çıkacaksın? Zaten Uncharted 3: Among Thieves sana en iyi cevabı uzmanlar tarafından vermiş. Listelediğim Playstation 3 oyunlarına göz atarsan belki aralarından iki-üç tanesi multiplatform içerisindedir. Geri kalan hepsi Exclusive konumunda ve hangi incelemeyi okursan oku dereceleri en iyiye yakın konumdadır. Sen inansanda inanmasanda. Bu oyun meselesinin daha çok uzayacağını düşündüğümden bu konu üzerine seninle tartışmayacağım, ne kadar yazarsan yaz değişmeyecek çünkü. Oyunlar ortada. Kullanıcı görüşleride ortadadır. Tırajlı internet sitelerine bakabilirsin.

Fiyat performans ürünü olması beni ilgilendirmiyormuş demek ki ben sadece performansa bakıyorum belki? Buna karışabilecek durumda değilsin sanırım. Yerel olarak, yani ülkesel olarak gerçekten XBOX 360 üzerine destek sağlanana kadar o konsolu tercih edeceğimi düşünmüyorum. Şu anda tırajlı olan elektronik mağazalarda bile kendileri yok nedense. Madem fiyat performans ürünü o zaman desteği sağlasınlar ya da getirsinler. Bir oyuna şu kadar para verebilmek insanın kendisini ilgilendirir. Bağımlısı değilim. 1 oyun ile 1 yıl dahi idare edebilirim. Ama yapılan oyunun hakkınıda veririm, kimsenin hakkıda benim üzerimde kalmaz. Umarım anlatabilmişimdir.

Ps3 ün kendine ait oyunlarının çok güzel olduğunu biliyorum sadece bir bakıyım dedim uncharted 2 yi  5 saat sonra kalktım. :D O ayrı. Sadece ben xbox ın oyunlarına kötü diyişin komik geldi. :D

CarlJohnson
07-03-2010, 01:11   |  #33  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

bana yaptıgınız acıklama da exclusive oyunlarda ayrım cok zor ama normal tabanlı oyunlarda diye basladıgınz bir cümle var..exclusive oyun tamam da normal tabanlı oyunlarda derken tam olarak kasıt ne onu anlamadım :)

Cosmic Eye
08-03-2010, 00:13   |  #34  
OP Üye
80 mesaj

canuyma, ben kötü derken belirli bir standartı göz önünde bulundurarak söyledim bunu. Belirgin olarak oyunların geçer not alabilmesi için inceleme yapanlar bir puanlamayı taban sayarlar. 10 üzerinden düşünecek olursak bu sayılar 8 ya da 9 olarak belirlenir. Microsoft XBOX 360 konsolunda 9 puanını bir kenara bırakıp 8 puanından bakacak olursak onun altında kalan çok oyun var. Ben vasat kelimesini bunun için kullanmıştım. Ancak Sony Playstation 3'te oyun sayısı az olmasına rağmen bunu görmek birazcık zor.

CarlJohnson, normal tabanlı oyunlardan kastım multi-platform olanlardı. Yani sadece XBOX 360 konsoluna veya Playstation 3 konsoluna özel olmayan oyunlar. :)

canuyma
08-03-2010, 19:12   |  #35  
Üye
94 mesaj

İzmir de fw li xbox nerden alabilirim yoksa fw siz mi alıyım kafam çok karıştı. Yoksa ps3 mü. Allah allah :D
Bir sorum daha var gitti gidiyorda elite pal jasper 1.7 fwli diyor ve garanti süresi var 6 12 aylık diyor. Bu garantinin içine 3k falan girmiyor değil mi linki de veriyim.http://urun.gittigidiyor.com/XBO ... AL_W0QQidZZ25130412  burdan alırsam sorun olur mu ? Başka tavsiye edeceyiniz bir yer var mı? Teşekkürler ...

CarlJohnson
08-03-2010, 22:24   |  #36  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

alet temiz gozukuyor satıcıda 88 işlemde tam puan almıs...garanti konusunu bence telefonda konusun yada mail atın cevap bekleyin bazı yerlerde 3k vs dahil ki sanırım buradada dahildir..ama fw konusunda birsey diyemem..banlanmayan fw diye cıktı ortaya da kesin banlanmıcakmı? bu sorunun net cevabını bulursanız bana da yazın

osd
05-07-2011, 22:49   |  #37  
Taze Üye
4 mesaj

ben sana playstation 3 ü öneririm kardeşim hem donanım olsun hem grefik olsun hepsinde en iyisi bende ikiside var. ama ps3e daha güzel oyunlar çıkıyor(uncharted serisi,god of war serisi,gran turismo 5,mag,infamous,little big planet)bu oyunların hepsi sadece ps3te var istersen araştırabilirsin.ve kontrol olarak dualshock 3 360 kumandasından iyi ve yakın da playstation mönitörü çıkacak 3d destekli ve 3d destekli oyunlar sadece ps3te var  seni tatmin edebilmişsem ne mjutlu bana:)

osd
06-07-2011, 15:23   |  #38  
Taze Üye
4 mesaj

yakında çıkacak olan playstationa özel sonynin hazırladığı mönitör hakkında bildikleriniz varsa yazabilirmisiniz pek bir bilgi bulamadımda