PC ya da Mac: Hangisini almalı?

CHIP Online
30-11-2010, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bir sonraki bilgisayarınız bir PC mi, yoksa bir Mac mi olmalı? İşte avantajlar ve dezavantajlar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/pc-y ... i-almali_23800.html

Yeni bir bilgisayar almayı düşünenlerin karşısında iki temel seçenek var, PC ya da Mac.

PC genel olarak Windows ile özdeşleştirilse de Linux işletim sistemlerini de gözardı etmemek gerekiyor. Ancak Mac söz konusu olduğunda bir Apple bilgisayarı almanın temel amacı bu işletim sistemini kullanmak oluyor.

Peki iki teknoloji birbiri ile kıyaslandığında farkları neler? Avantajları ve dezavantajları sizler için değerlendirerek, karar vermenizde yardımcı olacak bir rehber hazırladık.

Mac'lerin özellikleri fiyatlarını haklı çıkartıyor mu? Yoksa toplama bir PC'nin esnekliği daha mı yararlı? İşte aradığınız cevaplar...

Tüm konu: PC ya da Mac: Hangisini almalı?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: PC mi, Mac mi?

Fattur
30-11-2010, 01:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Sonuçta MAC'de teknik olarak özelleşmiş bir pc'den başka birşey değil.

Tartışıyoruz: PC mi, Mac mi?

Tabii ki de PC...

Emir Buğra KÖKSALA
30-11-2010, 03:16   |  #3  
Emir Buğra KÖKSALA avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

mac'in bir adı var birde dış tasarımı var. donanımsal olarak başka bi özelliği yok. işletim sistemine bişey demiyorum çünkü o bambaşka bi dünya. ama sırf "benimde macim olsun" diye mac alırdım. merak meselesi

Mustafa Arslan
30-11-2010, 12:56   |  #4  
Yıllanmış Üye
411 mesaj

tercihimi direk macbook prodan yaptim cokta rahatim daha sonra mac pro almayi planliyorum ...
tasarimi performansi ( 13inclik macbook pro windows experience indexten 5,3 puan aliyor  ) gayet iyi unix dunyasi zaten tartisilmaz bile ...

Son Düzenleme: Mustafa Arslan ~ 30 Kasım 2010 12:57
SüRmenaJ KaOSs
30-11-2010, 16:04   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

yemişim elmasını ya.

Kapalı Hesap (186082)
30-11-2010, 22:30   |  #6  
Kapalı Hesap
1,770 mesaj
Alıntı: SüRmenaJ KaOSs  
yemişim elmasını ya.
O elmayı yemek kaç milyar istiyor :D

Mustafa Arslan
01-12-2010, 09:52   |  #7  
Yıllanmış Üye
411 mesaj
Alıntı: Save_Us.Y2J  
O elmayı yemek kaç milyar istiyor :
HAHAHa :D

optimal
04-12-2010, 11:44   |  #8  
Taze Üye
4 mesaj

yıllarca windows kullandım ve 2 ay önce macbook pro aldım...1 haftada rahatlıkla mac'e alıştım diyebilirim, alışma süreci kesinlikle abartıldığı kadar uzun değil ...win7 ile kıyaslanamayacak kadar güzel ve dengeli bir yazılım var 2 aydır restart yapmadım veya herhangi bir programı kapatmaya zorlamadım...bilgisayarda ses kesinlikle yok , ısınma yok denecek kadar az,pil süresi yaklaşık 6 saat ,  görsellik olağanüstü , malzeme kalitesi çok çok iyi... virüs programı olmadan bilgisayar kullanmanın rahatlığı ayrı bir keyif...bilgisayarın açılması yaklaşık 10 saniye kapanmasıda 6-7 saniye civarında...bilgisayara vlc, skype ve live messenger dışında hiçbir program yüklemedim ve de bu programlar dışında herhangi bir programada ihtiyaç yok denilebilir çünkü mac de ihtiyacınız olan bütün programlar mevcut...yakın bir zamanda açılacak olan mac uygulama mağazasında sonra da mac'e ilgi katbekat artacağından eminim...sonuç olarak,tercihimi mac den yana kullandığım için pişman olmadım ve herkesede rahatlıkla tavsiye ederim...