Windows-Sanal belek çok küçük, düşük gibi bişi diyor pc... ctrl+alt delete yaptım işlemlerde bir sürü şey var ne yapcam anlamadm... bir de bzen cpu kullanımı %100 gösteriyor...Ne anlama geliyor arkadaşlar... Arkada br oyun filan çalışmıyor?acele help
Pc yavaşladı lütfen yardım .........:(
benim görev çubuğumda çalışan işlem sayısı 50 ancak hiçbir şekilde yavaşlama yaşamıyorum.işlemlerin çoğalması kullandığın programlara ve sisteme yerleşen zararlı yazılımlara(virüs,spy) bağlıdır.şüpheli gördüğün işlem ismini arama motorlarında arattığında kaynağının ne olduğunu öğrenip ona göre hareket edebilirsin.
sanal bellek ytersizliğin ve işlemcinin bazen %100 çalışması RAM lerinin yetersiz olduğunun göstergesidirde.bizlere sistem özelliğini de yazarsan RAM kaynaklı olup olmadığı yorumlarını yapabiliriz.
256 ram 128 ekran kartı bir tarihi eserim var ... ime wier i sildim düzeldi
sanal belleği şu şeklide arttırabilirsin arkadaşım.
bilgisayarıma sağ tıkla/özellikler/gelimmiş/performans-ayarlar sekmesi/geşilmiş/sanal bellek
üst kısma 1024 alta da 2048 yaz.
ayrıca başlat çalıştır kutusuna msconfig yaz.
başlangıç sekmesinden bütün başlangıçta yüklenmesini isteemediğin programların önündeki tick işaretlerini kaldır.
ccleaner gibi programlarla sistemini gereksiz belgelerden kurtar.
ayrıca boomfunkmcs arkadaşımızın dediği gibi sistemini spy ve virüslere karşı tarat
kolay gelsin
evet limewire sistemi biraz zorlayıcıdır.alternatiflerini deneyebilirsin.
%100 cpu kullanımı genelde celeron işlemciler görülen normal bir durum.sanal bellek çok küçük demesi de,artık 256 mb ramin sana yetmediğinin belirtisi.ramini yükseltmelisin.mügenin dediği yöntemle geçici olarak bu uyarıyı erteleyebilirsin.fakat pc performansın da doğru orantılı olarak düşer.
sanal belleği yukselt ama değerler uysun mesala 512 vereceksen 1,5 katı olması lazım perfromans açısından.Ayrıca soğutucuyuda bi yokla.Ön bellekteki kalıntılarıda silmeyi dene C:\WINDOWS\Prefetch buradan.