arkadaşlar pc ler neden zamanla hep yavaşlarlar ve performansları düşer???
pc yavaşlaması???
valla vista öncesinde olan standart şyler bunlar.fazla program kurup silme sonucu oluşan kayıt defteri girdileri,temprory internetfiles dosyalarının diskte büyük yer kaplaması,virüs spy,falan filan,birde donanım yetersizliği her ms yama çıkardığında yazılımlar birazdaha fazlasını istiyor sistemde.vistada allaha şükür böylebir sorun yok o yüzdende sıkıntı olmuyor ilk piyasaya çıkmasından 2 gün sonra kurdum donanımlara bağlı olarak sorun yaşamasaydım halen çalışıyor olacaktı anakart ve cpu değişimi yüzünden bir kezde yanlış yazılım kurmaktan dolayı 3 kez vista kurdum henüz.ve şunuda ekleyim vista kurduğum birçok yer var halen ilk günki gibi makinalar.bir tanede internet cafe var verdim lisanslı ana makina o kadar hor kullanmaya rağmen tık yok.xp varken haftada 5 kez format yiyordu rahat sistem :))
peki kayıt defteri grdlerni silen bi program kullanıyorum o zaman yavaşlamıycak mı?
****************************Pc Doping*************************
*Kayıt Defteri püflerini gir,
*Gereksiz Klasörleri sil,
*Ram ve Sistem Kaynaklarını Tüketen Hizmetleri Kapat,
*En Hızlı ve az Kaynak Tüketen proğramlarla çalış Örn.Firefox gibi...
Not:Bu uygulamalar ÜZERİNDE ÖNCEDEN 98 SYS.Kurulu olup Sonra XP Kurulmuş Donanım Düzeni
tuneup ve ccleaner kullan.Özellikle tuneupun 1-Click Maintenance kullandıktan sonra sistemin rahatlar sonra tuneupun içindeki registry optimizer ile kayıt defteri birleştirmesi yap ondan sonrada auslogics disk defrag ile disk birleştirme yap.O zaman tadından yenmez bilgisayarın.Bende vista kullanıyorum 7 aydır ilk günkü gibi..
arkaadşlar bir pc zamanla yıpranır dononanımı yüksek kalitede
olsa bile o pc zamanla yıpranır gider pc yi yavaşlatan
olaylar:başlangıçta başlayan programlar pc nizin kaldırmadığı
oyunlar viruslu programlar ram eksikliği harrdisk kapasitesi
1- Ccleaner, spybot, adaware, auslogics disk defrag ,advanced windows care kullan
2- Virüs taraması yap
3- Başlangıçta çalışan gereksiz programları kendin çalıştırıcak şekilde ayarla
4- Gereksiz windows hizmetlerini durdur
5- Explorer yerine firefox, adobe acrobat reader yerine foxit reader, winamp yerine aimp kullan
Kolay gelsin
valla vistanın sorunsuz çalışması bayabi iyi çok eleştiri almasına rağmen hddyi çok kullanıyor diye.3 gün sonra hiç kullanmaz oluyor hddyi tam 2 ay oldu hatta son zamanlarda normalde müzik dinleme ve film izlemede hdd ışığı hiç yanmıyor.
arkadaşlar xp neyse vista'da o. program hataları,sayısız girdi çıktılar, kayıt defterinde biriken dosya atıkları vs.... hepsi aynı. vista'da bir özellik var devamlı kullandığın programları hafızasında tutması. buda bizlere sık kullandığımız programlarda kullanım kolaylığı sağlıyor. yani hız sağlıyor.
- Registry temizleme yap
- Regtistry defrag yap
- Regsyry compact yap
Ayrıca fazla ayrıntı ve şeffaf pencereler gözleri yorar, hepsini kapat. Yeşil ve mavi tonları gözleri dinlendirir.
Bilgisayarıma sağ tıkla özellikler, gelişmiş, performans, ayarlar altından -en iyi performans için ayarla- de.
Kolay gelsin.
Dark Spirit Of The Silentarkadaşlar pc ler neden zamanla hep yavaşlarlar ve performansları düşer???PC ler zamanla yavaslar. Sebebi gerekli bakım, ayarlama ve temizligin yapılmaması."Saglıklı bir PC icin neler yapılmalı" diye soruyorsan;
Bunun cevabını asagıdaki linkte bulabilirsin. Herhangi bir sorunun olursa oradan bana ulasabilirsin.
Son Düzenleme: bmw70 ~ 06 Eylül 2007 00:16