Pc Ye Nekadar Format Atarsam Düzelmiyor :(

BerKQ
27-05-2009, 19:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

amd sempron tm 2500+
1.74 ghz 1gb ram :(

Pc Ye Windows xp de conax editionda server 2003 de kursam
pc ye format atiyorum 10 dk sonra görev yöneticisi gidiyor
gpedit.msc kullaniyom devre dışı birakiyom sistem ctrl alt delete görev yöneticisini yaptim devredisi sonra gene ayni şekilde oluyor regeditte ayni yardim istiyorum :((::(:(

Banned
27-05-2009, 20:18   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Format atınca bunların düzelmemsi demek formattan sonra ne kullanıyorsanız o yazılımlarda zararlı içerikler kol geziyor demek. Yada formatta kullandığınız sistem cd lerinde proplem var, onlara entegre edilmiş. Ubuntu yada pardus kullanın sorununuz kalmaz.

Mustafa@PC
27-05-2009, 20:24   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Başka bir Windows cd'si ile deneyin.

Ahmet Ertuğrul
27-05-2009, 21:24   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Formatı tüm sürücülere atmalısınız. Sadece işletim sisteminin bulunduğu örneğin C'ye değil. Bunun yanında formattan sonra hiçbir işlem yapmadan güvenlik yazılımınızı yükleyin ve bir tam tarama yaptırın. Sonra bilgisayarınıza harici harddisk gibi kaynaklardan geri koyacağınız, önceden yedeklediğiniz, fotoğraf, müzik, program setupı gibi şahsi dosyalarınızı da virüs taramasından geçirmeden bilgisayarınıza atmayın.

Ayrıca, yüklediğiniz işletim sistemi modifiyeli. Modifiyeli işletim sistemleri kendi içlerinde zararlı barındırabilieceğinden güvenli değildir. Bilgisayarınızı modifiyesiz bir işletim sistemini yükleyerek formatlamayı da düşünün derim.

keerim
28-05-2009, 12:44   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

Bilgisayarina format atmak ile temizleyemezsin...
Once fdisk cek bilgisayarina sonra driverlari tanitir tanitmaz kaspersky yi kur. Sonra yedeklerini bilgisayarina tasi. Yakaladiklarini temizle temizlenmiyorsa sil. Ama sakin karantinaya alma. Aldiginda tekrar bilgisayara bulasiyor.. Bu trojenin adi sality.ae veya sality.gen diye geciyor. Antivirusler farkli farkli isimler veriyorlar.. Lanet bir sey :)

arda001
28-05-2009, 18:26   |  #6  
Yıllanmış Üye
190 mesaj

sistem geri yüklemeyle format atıp windowsu kurduğunuz hale alın. sonra driver ları kurun düzelir.zira antivirüsler bile işe yaramıyor.

H@ckerCesur
28-05-2009, 18:35   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Arkadaşı yanlış yönlendirmeyin. Neden d'yi formatlasın ki ?

D sürücüsünde virüs varsa bile bu formatsız çok kolay temizlenebilir.

* başka format cdsi ile format at.
* formattan sonra gizli dosyaları ve korunan dosyaları aç D sürücüsüne girmeden önce... Sonra D sürücüsüne sag tıkla araştır diyerek aç. Orda gördügün gizli dosyaları sil.

Hepsi bu kadar. D sürücüsüne format atmadan, sisteme bulaşmadan temizlendi bile...

Ahmet Ertuğrul
28-05-2009, 18:43   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
H@ckerCesur
...D sürücüsüne format atmadan, sisteme bulaşmadan temizlendi bile...
Tabi, hepsini bulur hiçbirini gözden kaçırmazsa. O da biraz zor olur. Eğer virüs D'ye yayılmışsa sürücünün her klasörüne bulaşmış olabilir.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 28 Mayıs 2009 18:43
akicom
28-05-2009, 18:52   |  #9  
Yıllanmış Üye
361 mesaj

Arkadaşım virüs girmiş ise ve format attığın halde geçmiyorsa sana önerim ve kesin çözümün:

1:Killdisk İle HDD'yi Sıfırlamak.Bu kesinlikle işe yarıyacaktır.Şahsen ben denedim ve çok güzel oldu.Pc sanki 0 yeni alınmış gibi oluyor.Daha sonra da Win'i kurabilirsin.

Her türlü sorumluluk sana aittir.Şahsen denenmiş ve başarılı çıkılmıştırBeğendim

Mustafa@PC
28-05-2009, 19:48   |  #10  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Modifiyesiz Xp cd'si kullanmalısın !

Ayrıyetten windows'u yükler yüklemez,güvenlik yazılımını kur,hatta driverları yüklemeden hemen kur.