arkdaslar yeni pc kasası topladım ekran olarakta lcd tv aldım 82 full hd fakat görüntü ekranı tam kaplamadı kenarlarda bolsuklar var monitörlerde ayarlar oluyo yapıyorduk bunda nasıl yapacam yardım ederseniz sevinirim. şimdiiden tesekürler
pc yi lcd tv ye bagladım ekran tam kaplamıyo
masaüstü sağ tık-kişiselleştir-görüntü. bide ordan dene kardeş
Ekran kartının Denetim Masası uygulamasından halledebilmen lazım. Örneğin masaüstü>sağ tık>Nvidia Denetim Masası>usta yaptım hepsini ama olmuyo 1920 ye 1080 mi fuul hd ayarlarını önerilen olarak gösteriliyo zaten daha büyük yok en büyük bu çözünürlük bunu ayarlayınca ekranın 4 tarafındanda 3 parmak kalınlıgında bosluklar kalıyo. bu ekranı genişletmenin falan bir yolu varmı saga sola yada yukarı asagıya. bu arada ekran kartım xfx 6850 kartla ilgili problem oldugunu sanmıyorum gerci yine yazsayım dedim
Yanılmıyorsam ekran kartın amd(ati) tabanlı. Nvidia kullandığım için, senin kartın nasıl ayarlanacağını ayrıntılı olarak bilmiyorum. Fakat Nvidia da böyle yapılıyor.
Ayarlar resimdeki gibi olmalı "tam ekran"ı seçmek önemli burada. Bu ayarların benzeri sende de vardır.
Yanılmıyorsam ekran kartın amd(ati) tabanlı. Nvidia kullandığım için, senin kartın nasıl ayarlanacağını ayrıntılı olarak bilmiyorum. Fakat Nvidia da böyle yapılıyor.kardes sende ne güzel yazıyo acıkca ati de yok her yerine baktım. ati kelllanan biride bi yardım etmedi valla allah razı olsun bi sen ilgileniyon:) kardes ekranı 1240 a 1024 yapınca tam kaplıyo ama kalite düşüyo fakat full hd boyutlarında yapınca tam doldurmuyo. bide setreet fighter 4 yükledim mesela onuda full hd boyutuna geitirnce ekranı tam kaplamadı acaba normali bumu?Ayarlar resimdeki gibi olmalı "tam ekran"ı seçmek önemli burada. Bu ayarların benzeri sende de vardır.
belki
televziyondanda ayar yapman gereklidir kullanma kulavuzuna bak.
Normal bir durum, ekran kartı ayarlarıyla ilgili. Aynı sorun bende de vardı, o ayarları yaparak hallettim. Tam ekranı seçince düzelmişti. Yine de ayarları biraz kurcalarsan belki benzer şeyler bulabilirsin :) Ayrıca ekran kartı sürücün güncel değilse, en son sürücüyü indirmeni tavsiye ederim.
Tvde ayarı olması lazım. Benim monitordede olmuştu nvidiadan düzeltmiştim ama belkide tvdendir.
Bende Nvidia kullanıyorum ATI kullansam yardım ederim. ama fullscreenli bişeyler olması lazım atinin programını (catalyst) iyice araştır.
işaretlediğim yerden yapabilirsin kardeş amd kartlarda burdan yapılıyo güncel driver de
full hd 4:3 formatta gösteriyo olabilir tv kumandasından 16:9 formata al bide öle dene kardeş
arkadaslar sonunda yaptım güncel driveri indirip kurcaladım hiç ummadıgım bir yerde çıktı:) yorum yapan herkese çok tesekrüler iyiki varsınız :))
http://img507.imageshack.us/img507/8307/ekranalntsbs.png
CCC de böyle yapılıyor arkadaşlar :)
Merhaba dionysos00,
"pc yi lcd tv ye bagladım ekran tam kaplamıyo" başlıklı yazışmanın sonunda "arkadaslar sonunda yaptım güncel driveri indirip kurcaladım hiç ummadıgım bir yerde çıktı:)" ile mutlu sona ulaşmışsın. Bravo. Ne mutlu sana. Ama bi de nereden ve nasıl ulaştığını yazsaydın çok daha güzel olmaz mıydı? En azından ben de aynı mutluluğu yaşardım. :D
İnşallah mesajımı görürsün de nasıl yaptığını anlatırsın. Aynı dertten müzdaribim. Lütfen bilgini paylaşır mısın?
Ekran kartım Ati Radeon HD 4670
TV : LG 47LW650S-ZC (Full HD, 3D, Smart tv)
Yani "ummadığın yer" neresi? Biz de ummadığımız için bilemiyoruz. Umut sende artık. :)
Arkadaşlar ben PC den Hertz ayarlarını değiştirdim. 75 Hertz yapınca tam ekran oldu ekran ayarlarından gelismise girdim Hertz ayarlarından sorun halloldu. Kolay gelsin
Arkadaşlar ben PC den Hertz ayarlarını değiştirdim. 75 Hertz yapınca tam ekran oldu ekran ayarlarından gelismise girdim Hertz ayarlarından sorun halloldu. Kolay gelsin