Arkadaşlar Anakartım P5LD2 üzerinde yazan PCB numarasıyla(1.02) yeni sipariş verdiğim işlemcim E6600 ün PCB numarası(2.01) uyuşmuyor. Sorun olurmu?
PCB sorunu!
biri anakrtın biri işlemcinin modeli, faklı olması sorun olmaz ama senin anakarta baktım sadece PCB R2.0 ve üstü modellerin Intel® Core™2 işlemcileri desteklediğini yazıyor. Daha bi detaylı araştır istersen, anakrtın kullanma kılavuzundan bak yada en iyisi ASUS un müşteri hizmetlerine sor yeni işlemcinin kutusunu açmadan, açmazsan değiştirmesi çok kolay olur.
İşte support listesinden bir bölüm. Gördüğünüz gibi e6600 var ama PCB numarasıda vurgulanmış.
İşlemci 2.el. Sanırım dediğin gibi çalışmayacak. Başka sitelerde de bu sorunla karşılaşmış kişiler gördüm. Sonuç aynı. :( El mahkum yeni bir anakart alacağız. 100 tl aşağı E6600 i destekleyen, P5LD2 ayarında hangi anakartı önerirsiniz?
Hemde baya bi geçiyor. :) Acaba 2. el mi düşünsem diyorum?
Bugün anakart modelleri ve fıyatları hakkında bilgi almak için Kadıköy deki Yazıcıoğlu hanına gittim. O arada da teknik servislere benim konuyu sorayım dedim. Konuyu anlattığımda çoğu teknik servis böyle birşey olmadığını anakartının işlemciyi göreceğini ve herhangi bir sorun olmayacağını söyledi. Gerekirse BIOS güncelleme yoluyla da hallolabileceğini söylediler. Eminmisiniz herhangi bir aksi durumla karşılaymayayım dediğimde emin olmasaydım burada bu işi yapmazdım dediler. Açıkcası kafam çok karıştı. Aksini söyleyen teknik servislerde oldu. Ama çalışır diyenler çoğunluktaydı. Sizce Teknik servisler haklımı?
takar denersin olmadı bıos update yaparsın o da olmadı o zaman yeni bir anakart alırsın denemeden boşuna paran gitmemiş olur böylece.