pci sorunu kafayı yiyecem

mehmet49
29-06-2007, 20:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

sorunu format atmak istediğim halde ( format atarsam programları yeniden yükelemek 4 günümü alacaktı ve valtim yoktu- nitekim öyle oldu) format atarak çözdüm. yine aşağıda anllatığı gibi aygıt yüklemesi yapıyor ama fazla zaman almıyor ve yükelemeyi mutlaka yapıyor bu beni idare eder çünkü vakitimi çalmıyor; sorunun kaynağı bilgisyarı bana satarlerken pek çok sürücüyü tam olarak kurmamalarıymış deneye deneye öğrendim.halen nasıl çözdüğümü tam olarak bilmiyorum. isteyenler sorunu okusun belki başkaları faydalanır iyi günler.. yardımlarınız için çok saolun.

arkadaşlar bilgisayrı ilk aldığım beri her açılışta windows vista yeni donanım buluyor ve yükelemye çalışıyor. donanım BİR PCI aygıtı ve ne olduğu belli değil. bu yükleme çıkmadığı zaman ne internete girebiliyorum ne de bilgisyarda ses oluyor.

bazen saatlerce bu PCI aygıtını yükelemesini bekliyorum çüNkü yükleme olmadan nete girmem imkansız.

DELİ OLUCAM yaptıysam olmadı;
bir ara sürücüleri tekrar kumrayı düşündüm ama üstüste sürücü kurmak bilgisayarın çökmesine neden olur diye biliyorum. internetten sürücüler buldum yine olmadı

lütfen biri yardım etsin hevaller
parçalayacam valla bilgisyarı

bilgisayrımın özellikleri

* amd 5400 çift çekirdek
* amd uyumlu asus m2v-mx anakart
*asus 512 mb ekran kartı

işleten sistem : VİSTA

Son Düzenleme: mehmet49 ~ 04 Temmuz 2007 20:01
aytacali
29-06-2007, 20:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
719 mesaj

ya arkdaşım senin derdin neydi de vista yı kurdun bilgisayarı
xp kur veya macox mudur nedir yada pardus yada linux kur ama vistayı kurmaycaktın ya , eğer sana bilgisayar vista yüklenipte gelmişse hemen vistayı sil xp yi veya yukarda belirtiğim işletim sistemlerinden birini kur hadi sana b:

Borga-x
30-06-2007, 15:38   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

arkadaşım suruculerını tekrar guncelle ve yukle.sistem çökmesi gibi bir sey olmaz yanlış bılıyorsun. Sürücülerini güncelle gerekırse kapagını açabılıyorsan aç ve parçaların yerıne tam oturdugunu kontrol et.

erkanc
30-06-2007, 17:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

pc ne bağlı aygıtları tanıttığından eminmisin bunu ilk olarak sorgula ayrıca aygıt yöneticisinden hangi aygıtının tanınmadığını da görebilirsin ilgili aygıt hangisi ise web sitesinden sürücülerini indir veya aygıt yöneticisinde bulunamayan aygıtı üzerine gelip sağtıklayıp disable edebilirsin

Son Düzenleme: erkanc ~ 30 Haziran 2007 17:56
mehmet49
30-06-2007, 18:42   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

benim zorunda kalmadıkça format atma gibi bir şansım yok. çünkü bilgisyarım da kaldırdığım da tekrar kurmam günlerimi alacak bir sürü proğram var yani xp kuramam.

sürücüleri tekrar güncellemeye gelince bildiğim kadarıyla bir proğramı veya sürücüyü tekrar kurduğun da registiry sorunları yüzünden sistem çöker. bunu daha çnceki bilgisyarımda bizzat yaşadım. driverlar için denemedim ama bu konu da makale okudum.

aygıtı tanıtmaya gelince. aygıtın ne olduğunu bilmiyorum çünkü vistayı ben kurmadım. bir firmaya toplattım. ve bulunduğum yer 40 derece. bu sıcakta 100 km bilgisyar taşımak büyük işkence.

ayrıca kasayı açıp baktığım da anakartta via çipsetini gördüm. vianın sürücülerini kurdum yine işe yaramadı. ses için realtek kurdum asusun ana sitesinden bir nebze çözüm oldu. en azından pci yükleme ekranı çıktığında ses gitmiyor eskiden pcı yüklese bile ne olacağı belli olmazdı 3-4 defa reset atardım buna da şükür. ama internetin durumu belirsiz bu sefer size yazı yazmak için yarım saat sürücü yüklemesi bekledim

birisi bana lütfen yardım etsin kim yardım ederse ne muradı varsa ( belki bualmadığı proğram vardır ; göndereceğim).....

ozzeybek
04-07-2007, 20:47   |  #6  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

Bilgisayarina Radmin yada baska bir Remote control yazilimi yukleyip bana bilgi verirsen ortak zamanda sistemine baglanir ve kontrol ederim. Surucu denetcilerinden biri sorunlu gibi ama bakmak lazim. Kasanin icinde tum parcalarin model ve markalariyla yazmanda gerekli. Kolay gelsin