arkadaşlar korsanın birçok zararı var biliyoruz ve bunun bir örneğini yaşıyorum pcimde sadece benim administör hesabım var diye düşünürken kullanıcılar sekmesine baktığımda başka bir oturumun olduğunu gördüm aşağıya ekran alıntısı koyuyorum oradaki cyberhack adlı otorumum kimin bir fikri olan varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim ayrıca bu oturumu -cyberhack- nasıl kapatır etkisiz hale getiririm...
oradaki cyberhack adlı kullanıcıyı işaretleyip silmeye kalktığımda aşağıda sğda yer alan sil sekmesi pasif oluyor yani silinme özelliği kapalı ama yukarıdaki xp admin kullanıcıyı seçtiğimde silinme sekmesi normale aktife dönüyor yani onda silme özelliği açık diğer kapalı, botnete mi hizmet ediyorum şimdi ben
Pcimdeki gizli oturum kimin?!
admin kullanıcısı üzerinden cyberhack hesabını sil böyle birşeyin bir daha basına gelmemesi için admin hesabını şifrele ve syskey şifresini koy güncel bir antivirus kaspersky 2010 öneririm kullan yanındada malwarebytes anti malware kullan sanırım bu kadarı senin pc nin güvenliği için yeterli olur
admin hesabı üzerinden silinmiyorsa admin üzerinden yönetici hesabı aç ve cyberhackı sil
admin kullanıcısı üzerinden cyberhack hesabını sil böyle birşeyin bir daha basına gelmemesi için admin hesabını şifrele ve syskey şifresini koy güncel bir antivirus kaspersky 2010 öneririm kullan yanındada malwarebytes anti malware kullan sanırım bu kadarı senin pc nin güvenliği için yeterli olurbenim pcdeki hesabım zaten admin konumundaydı ve sağlamda bir şifrem vardı ve antıvır premıum ve malware ile sık sık taratırdım pc temiz çıkardı hep ama konu şu aslında benim o korsan xp yi kurduüuğum cd cyberhack diye bir yapı tarafından cracklanmıştı cd yi netten indirmedim bir cd cide yaptırdım yani kısaca ms türkiye şefinin de dediği gibi her şeyin bir bedeli korsanın bile... pcye format attım ama ne yazık ki yine yine craclı xp kuruyorum bu sefer başka bir cracklı cd ile
admin hesabı üzerinden silinmiyorsa admin üzerinden yönetici hesabı aç ve cyberhackı
ayrıca yanıtın için teşekkürler
woww ınanılmazz.. şaşırdımm ...
:) Öyle sitelerden işletim sistemi cd'simi indirilir...hocam format attığım için cevap yazmadım kusura bakmayın ben netten indirmemiştim sistemi almıştım cd ciden hazır carcklı diye her neyse zaten format attım tem,iz bir cd ile kurdum...
Adında bile hack ibaresi var fakat ne kadar adını hakeden bir sitedir orayı bilemem..
Yani sürekli bile en güncel antile bile taratsan %100 bulacak diye bir kaide olmadığını her daim zaten dile getiriyoruz'ki.Zaten burada normal bir user kullanıcı oturumu oluşturmuş gibi hesap var yani bunu güvenlik yazılımının normal görmesi gayet normal bir durum..
ayrıca hack programı indirmedim sadece bir kaç siteye baktım bur arda pm kapalı olduğu için buradan yazmak zorundayım bir sorusizin siteye lınux tabanlı sistemlerle girmeye çalıştığımızda site neden ha bire şifre ve k.adı istiyor ms de yapmıyor bunu...
birde genel olarak bir soru sormak istiyorum ayrı konu açmak istemedim anlayan arkadaş varsa cevaplarsa sevinirim şimdi xp de kaspersky trial kurdum aynı pcye comodo fırewall kurmayı düşünüyorum ikisi bir arada sorun çıkarır mı eğer çıkarırsa onun yerine free ne yükleyeblirim
Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 01 Temmuz 2009 02:01
Modifiye edilmiş yada başkası tarafından hazırlanmış bir Windows cd sinden yükleme yaptınız ve sanırım bu hesabı yeni fark ettiniz. 275mb göründüğüne göre epey bir süre farkında olmadan bu hesabı kullandınız.
Bir çok kişi gibi siz de en büyük hatayı Administrator hesabını kullanmakla yapıyorsunuz. Format sonrası Admin hesabını şifreleyip çıkın. Yeni bir yönetici hesabı oluşturun ve tüm programlarınızı bu hesap üzerine yükleyin. Daha sonra, vermiş olduğunuz yabancı hesabın olduğu resimdeki yerden Administrator hesabını tamamıyla silin. Sorun halinde Administrator hesabı bir gün size lazım olacak.
Modifiye edilmiş yada başkası tarafından hazırlanmış bir Windows cd sinden yükleme yaptınız ve sanırım bu hesabı yeni fark ettiniz. 275mb göründüğüne göre epey bir süre farkında olmadan bu hesabı kullandınız.yalış anlamadı isem şunu söylüyorsun eğere modifiyeli cd kullandıysan -ki evet ondan kullandım- kurma işlemi bittkten sonra pcde kuruluş aşamasında pcye verdiğim ad üzerine açılan admin hesabını sıkı bir şekilde şifrele ve bir dahada onu kullanma -gerekmedikçe- sonrada ayrı ve sıfırdan yönetici olmayan bir hesap aç ve ve tehlikeli programları felan ordan kur diyorsun....Bir çok kişi gibi siz de en büyük hatayı Administrator hesabını kullanmakla yapıyorsunuz. Format sonrası Admin hesabını şifreleyip çıkın. Yeni bir yönetici hesabı oluşturun ve tüm programlarınızı bu hesap üzerine yükleyin. Daha sonra, vermiş olduğunuz yabancı hesabın olduğu resimdeki yerden Administrator hesabını tamamıyla silin. Sorun halinde Administrator hesabı bir gün size lazım olacak.
fakat daha öncede yazdığım gibi ilk mesajda verdiğim ekran alıntısında benim hesabım da admin olmasına rağmen diğer yabancı oturumu silemiyordum sanırım güzel hzırlamış hazırlayan arkadaş admin hesabım bile doğuştan sınırlandırılmış... fatal admin
cevabın ve tavsiyen için teşekkürler
artık pcd tek admin benim eğer benim göremediğim bir yerde başkası yoksa
Yazını yeni okudum.Cw'yi diyorsan flood koruması o :) Eee sanalda dost var düşman var.Bu yüzden Herhangi bir ddos saldırılarında veya siteye çok yüklenme olduğunda cıkıyor.Yani sadece linux tabanlı sisteme özel bir şey değil.Zaten Kullanıcı adı ve şifre orada belirtildiğinden çok sorun teşkil edebileceğini sanmıyorum.kaspersky ve comodo için verdiğin cevap için teşekkürler..Diğer soruna gelince herhangi bir sorun olmaz Kis ve Comodo'da bende kurmuştum fakat ne gereği varki ? Zaten kis içeriğinde gelişmiş bir güvenlik duvarı bulunduruyor.
peki cw de üye olmadan normal içerik incelebiliyor mu...
Modifiye edilmiş yada başkası tarafından hazırlanmış bir Windows cd sinden yükleme yaptınız ve sanırım bu hesabı yeni fark ettiniz. 275mb göründüğüne göre epey bir süre farkında olmadan bu hesabı kullandınız.Bir çok kişi gibi siz de en büyük hatayı Administrator hesabını kullanmakla yapıyorsunuz. Format sonrası Admin hesabını şifreleyip çıkın. Yeni bir yönetici hesabı oluşturun ve tüm programlarınızı bu hesap üzerine yükleyin. Daha sonra, vermiş olduğunuz yabancı hesabın olduğu resimdeki yerden Administrator hesabını tamamıyla silin. Sorun halinde Administrator hesabı bir gün size lazım olacak.
bu cümleyi yanlış anlarlar pire_. Scarface sana değil bu sözüm.
Ha şöyle birşey vardır yerel Administratör hesabı silinemez.
Admin hakkına bağlı bir kullanıcı küçük bir komut satırıyla Administratörü etkinleştirir parolasını değiştirir.
Korunmanın en basit yolu Administratörs grubundan oluşturulan kullanıcı çıkartılmalıdır.
Bu arada ben direk bütün kullanıcıları silerim kendi pcmde. Administratörle açarım. ne virus, ne spyware ne başka bir zımbırtı giremez. AV ye de gerek duymam. Profesyoneller bile gerek duyuyorlar ama sistemlerini zorluyorlar gereksiz! Ne diye profesyonelim diye geziniyorsun ortalıkta.
Scarface o cd ile tekrar kurmadın değil mi. Eğer o cd ile kurupta profil oluşmadıysa sorun yok diye düşünme.
xp nin içindeki programlarda bir değişiklik vardır haberin bile olmadan tekrar yaratabilir. Çok gördüm öyle oynanmış xp cd si.
hocam bilgi için saol evet dediğin gibi aynı cd den yükleme yapmadım elimde başka bir cracklı cd vardı ondan yükleme yaptım ama ilk fırsatta bir lisanslı işletim sistemi alacağım..
bu cümleyi yanlış anlarlar pire_. Scarface sana değil bu sözüm.
Ha şöyle birşey vardır yerel Administratör hesabı silinemez.
Admin hakkına bağlı bir kullanıcı küçük bir komut satırıyla Administratörü etkinleştirir parolasını değiştirir.
Korunmanın en basit yolu Administratörs grubundan oluşturulan kullanıcı çıkartılmalıdır.
Bu arada ben direk bütün kullanıcıları silerim kendi pcmde. Administratörle açarım. ne virus, ne spyware ne başka bir zımbırtı giremez. AV ye de gerek duymam. Profesyoneller bile gerek duyuyorlar ama sistemlerini zorluyorlar gereksiz! Ne diye profesyonelim diye geziniyorsun ortalıkta.
Scarface o cd ile tekrar kurmadın değil mi. Eğer o cd ile kurupta profil oluşmadıysa sorun yok diye düşünme.
xp nin içindeki programlarda bir değişiklik vardır haberin bile olmadan tekrar yaratabilir. Çok gördüm öyle oynanmış xp cd si.ayrıca belirtmek isterimki yukarıda selçuk islamoğlunun belirttiği gibi o ilk ekran alıntısında koyduğum kullanıcı hesabı yani cyberhack silinmiyor du özel b,r yolu varsa ki komut sisteminden muhakkak vardır onuda ben bilemem şuan bildiğim tek şey korsanında bedeli vardır..
Henüz tam olarak bitmemiş bir işletim sistemi dahi olsa(Ki sorun yok gayet sağlam çalışıyor, Zaten RC sürümü nihayi sürüm adayıdır,yani hemen hemen bitmiş.) Win 7 RC 7100'ü denemiyorsunuz ?
Böyle "korsan veya hack derdi" çekmeden ;)
Henüz tam olarak bitmemiş bir işletim sistemi dahi olsa(Ki sorun yok gayet sağlam çalışıyor, Zaten RC sürümü nihayi sürüm adayıdır,yani hemen hemen bitmiş.) Win 7 RC 7100'ü denemiyorsunuz ?haklısın aslında benimde aklımda o vardı 2010 kadar denemeyi düşünüyordum ama malum sistem olayı ve zaten şuan çok geç yükledim "temiz" bi xp -sanırım temiz- hemde hacktende korkmuyorum yasası var şuyu var buyu var bi ülkenin kimse ulaşılmaz değil dir nete sonuçta bir telefondan bağlanıyor insan 10 tane ethernet kartı yoksa eğer.....Böyle "korsan veya hack derdi" çekmeden ;)
Sanırım yanlış anlaşılan ifadem burası. Düzelteyim zira yine tam anlaşılmadığını sanıyorum.
''Daha sonra, vermiş olduğunuz yabancı hesabın olduğu resimdeki yerden Administrator hesabını tamamıyla silin.''
İlk windows yüklemesinde (önceden hazırlanmış bir kurulum cd si değilse) Administrator hesabı ile oturum açılır. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi, bir çok kullanıcı bu hesap üzerine yükleme yaparlar. Sorun çıktığında ctrl+alt+del den yada güvenli moddan girecekleri alternatif bir hesap olmadığından tabiri caizse şapa otururlar. Benim asıl anlatmak istediğim bu aşamadan sonra başlıyor. Temiz bir Windows yükledikten sonra yeni yönetici hesabı oluşturarak tüm ayarlarımızı bu hesap üzerinde yapıyoruz. İşlem bitince yada yeni hesabı açınca -ki Selçuk Bey yukarıda buna değinmiş, kullanıcı profilinden (verdiğiniz resimdeki yabancı hesabın olduğu yerden) Administrator hesabını siliyorsunuz. Silme sırasında o profile ait dosyaların silinip silinmeyeceğini sorarsa onaylıyorsunuz. Benim silmeden kastım buydu. Eğer Document and Settings de Administrator hesabına ait klasörler varsa onlarıda siliyoruz. Unutmadan, Yeni yönetici hesabını açmadan yada açtıktan sonra kullanmayacağımız Administrator hesabını şifrelemeyi unutmuyoruz. Yoksa bazı çok bilmişlerin çam sakızı gibi ağızlarında geveledikleri gibi ctrl+alt+del den Administrator'a girebilirsin durumu ortaya çıkar. Şifrelediğinizde o dedikleri yöntemle şifreyi bilmeyen giremez.
Diğer anlaşılmayan ise aşağıdaki alıntı yaptığım yer.
...fakat daha öncede yazdığım gibi ilkmesajda verdiğim ekran alıntısında benim hesabım da admin olmasınarağmen diğer yabancı oturumu silemiyordum sanırım güzel hzırlamışhazırlayan arkadaş admin hesabım bile doğuştan sınırlandırılmış...Yukarıda verdiğiniz resimde sizin yönetici hesabınız cyberhack hesabı görünüyor. Hesabın boyutuna bakarsanız syberhack hesabını uzun zamandır kullandığınız ve tüm ayarlarınızın bu hesap üzerine inşa edildiğini görürsünüz. Bu durumda cyberhack olarak kullandığınız hesap açıkken bunu silemezsiniz.Son Düzenleme: piRe_ ~ 02 Temmuz 2009 02:47
Sanırım yanlış anlaşılan ifadem burası. Düzelteyim zira yine tam anlaşılmadığını sanıyorum.özellikle son paragrafla birlikte neden silemediğimi daha iyi anladım oldukça ydınlatıcı olmuş saolun
İlk windows yüklemesinde (önceden hazırlanmış bir kurulum cd si değilse) Administrator hesabı ile oturum açılır. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi, bir çok kullanıcı bu hesap üzerine yükleme yaparlar. Sorun çıktığında ctrl+alt+del den yada güvenli moddan girecekleri alternatif bir hesap olmadığından tabiri caizse şapa otururlar. Benim asıl anlatmak istediğim bu aşamadan sonra başlıyor. Temiz bir Windows yükledikten sonra yeni yönetici hesabı oluşturarak tüm ayarlarımızı bu hesap üzerinde yapıyoruz. İşlem bitince yada yeni hesabı açınca -ki Selçuk Bey yukarıda buna değinmiş, kullanıcı profilinden (verdiğiniz resimdeki yabancı hesabın olduğu yerden) Administrator hesabını siliyorsunuz. Silme sırasında o profile ait dosyaların silinip silinmeyeceğini sorarsa onaylıyorsunuz. Benim silmeden kastım buydu. Eğer Document and Settings de Administrator hesabına ait klasörler varsa onlarıda siliyoruz. Unutmadan, Yeni yönetici hesabını açmadan yada açtıktan sonra kullanmayacağımız Administrator hesabını şifrelemeyi unutmuyoruz. Yoksa bazı çok bilmişlerin çam sakızı gibi ağızlarında geveledikleri gibi ctrl+alt+del den Administrator'a girebilirsin durumu ortaya çıkar. Şifrelediğinizde o dedikleri yöntemle şifreyi bilmeyen giremez.Diğer anlaşılmayan ise aşağıdaki alıntı yaptığım yer.
Yukarıda verdiğiniz resimde sizin yönetici hesabınız cyberhack hesabı görünüyor. Hesabın boyutuna bakarsanız syberhack hesabını uzun zamandır kullandığınız ve tüm ayarlarınızın bu hesap üzerine inşa edildiğini görürsünüz. Bu durumda cyberhack olarak kullandığınız hesap açıkken bunu silemezsiniz.