pcm açılmıyor

HPQ-User
07-06-2010, 15:13   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

metro sormuş:
pcyi açtıgımda monitöre görüntü gelmiyor,4-5 kez kapatıp açtıgımda geldigi oluyor monitör pc ye baglı değilmiş gibi data kablosunda sorun yok monitörde düzgün çalışıyor fakat pcyi başka bi manitöre taktıgımda aynı sorunla karşılaşıyorum ekran kartını yaklaşık 7-8 ay önce sorundan dolayı değiştirmişlerdi

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
pc okadar çok özellik varki vista işletim ati ekran kartı 1gb ram 2gb hD 250 vsvsvsvs

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; GTB6.5; AskTB5.6)

VOY
08-06-2010, 19:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
922 mesaj

Ekran kartından ziyade sistemsel bir şey olabilir. Normalde Windows açılmadan önce saniyelik bir ekran gelir o gelmiyorsa donanımsal bir sorundan kaynaklanabilir sevisinize başvurun.
O ekran geliyorsa format atmayı deneyin.

hirat
11-06-2010, 16:19   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

VGA portuna tak eğer çalışıyorsa sorun portadır ama çalışmıyorsa ekran kartı sorunludur ok

YamuduK
11-06-2010, 18:10   |  #4  
Üye
63 mesaj

raminin tam oturup oturmadığını kontrol et büyük ihtimalle ondandır.

infoman
11-06-2010, 20:22   |  #5  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

sanırım bilgisayarınızda onboard ekran kartı var ve sizin harici ekran kartınızı ilk sıraya almadığı için görüntüyü harici üzerinden monitöre göndermiyor. 
Bilgisayarınız kapalıyken monitörünüzü  Onboard ekran kartınızın VGA portuna bağlayın ve bilgisayarınızı çalıştırıp ekrana görüntünün gelip gelmediğine bakın görüntü gelirse hemen biosa girin ve birincil ekran kartınızı harici olarak seçin. ayarları kaydedip çıkın bios post ekranı geçer geçmez bilgisayarı kapatın ve monitörünüzü harici ekran kartınıza bağlayın:)

Umuyorum onboard ekran kartınız vardırda yukarıda yazdıklarım boşa gitmez:) ki yoksa tek sebep RAMlerinizdir. Ramlerinizi bilgisayar kapalı ve elektrik fişi sökülü iken sökün. Olabilecek tozları bir atkılı fırça ile temizleyin. aynı işlemi DIMM ler içinde uygulayın ve ramlerinizi doğru yönde yerine takın. Fişi takıp bilgisayarı başlatın

serdehamehmet
12-06-2010, 17:34   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar  Ben Bilgisayarı Okadar İyi Bilmiyorum Size Bir Sorum Olacak.Bilgisayarım Bozuldu..
 Benim Bilgisayarımdan  Eskiden Power Tuşuna Basınca Bios Sesi Çıkıyodu.Şimdi Basıyorum Ya Ses Çıkmıyor Üzerinde İntel Yazan Pervane Dönmeye Çalışıyor Ama Dönemiyor.Yada Pervane Dönüyor İki Tane Bios Sesi Geliyor Ve Monitöre Ekran Gelmiyor.

Arkadaşlar Lütfen Acil CVP yazın..!

serdehamehmet
12-06-2010, 17:34   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar  Ben Bilgisayarı Okadar İyi Bilmiyorum Size Bir Sorum Olacak.Bilgisayarım Bozuldu..
 Benim Bilgisayarımdan  Eskiden Power Tuşuna Basınca Bios Sesi Çıkıyodu.Şimdi Basıyorum Ya Ses Çıkmıyor Üzerinde İntel Yazan Pervane Dönmeye Çalışıyor Ama Dönemiyor.Yada Pervane Dönüyor İki Tane Bios Sesi Geliyor Ve Monitöre Ekran Gelmiyor.

Arkadaşlar Lütfen Acil CVP yazın..!

qøLGè•
12-06-2010, 18:42   |  #8  
qøLGè• avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

HayıR hic biriniaz bilemediniz sorun yukledıgın programda bundan bu olay yaşanmadan once yukledigim programı sil Düzelir

infoman
12-06-2010, 20:20   |  #9  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: qøLGè•  
HayıR hic biriniaz bilemediniz sorun yukledıgın programda bundan bu olay yaşanmadan once yukledigim programı sil Dü
HADİ YAAAA hangi program yapmış bunu? :)))))))))))))<