bilgisayarıma bir virus bulaştığını düşünuyorum pcyi açtığımda parolayı yazıp giriyorum ekrana garip garip şeyler oluyor kapanıyor sıyah ekran oluyor değişik değişik renkler beliriyo cızırtılanıyor ama güvenli modda açtığımda bunlar olmuyor format attım bi kaç gün normaldi ama tekrar başladı nod 32 ile guvenli modda tarıyamıyorum kaspersky yükledim ama oda hiç birşey bulamıyor basit olan trojan vb şeyleri silen programları da denedim ama yine aynı sistem geri yüklemede yapılmıyor yardımlarınızı bekliyorum
Pcme virus bulaştı
Ekran kartım nvidia kaspersky rescue yapmayı denedim ama cdye yazamadım birde ekran kartının tüm dosyalarını sildim farklı bir sürümün mü yukliyim birde kasperskyı sildim avira yuklememye çalıştım ama "installation of the microsoft runtime redistributable kit has failed" gibi bi hata verdi
Ben virus olduğunu sanıyorum çunkü güvenli modda açınca birşey olmuyor birde vga moduylada açabiliyorum pcyi comoda virus programını yukledim onunla taratıcam eğer olmassa tekrar format atıcaz başka çare kalmadı
sorun ekran kartında kaynaklanıyor olabılır
avira ile tarattim 144 virus buldu sildim hepsini
Ben virus olduğunu sanıyorum çunkü güvenli modda açınca birşey olmuyor birde vga moduylada açabiliyorum pcyi comoda virus programını yukledim onunla taratıcam eğer olmassa tekrar format atıcaz başka çare kalmadıGüvenli modda virüsler etkisiz olur o yüzden açılmıyor. sadece virüsler değil çoğu program ve driver çalışmaz.
Ben format attiğimda sadece c ye atmıştım d ye atmadım ordaki virüsler bunlara neden oluyor olabilir mi
Sorun ekran kartında gibi geliyor
virüs ile alakalı olmama ihtimali ve virüs ile alakalı olma ihtimali %50 % 50 belkide kurduğum bir yazılım buna sebep oluyordur güvenli modda hiçbir özellik ve uygulama servisi çalışmadığı için herşey normale dönüyor format at ama d sürücüsüne asla girme format attıktan sonra ve o şekilde kullan biraz ondana sonra durumu belirt. bazen tesbit edilemeyecek tipteki zararlı kodlarda sebep olur bu duruma profesyonel biri tarafından kontrol edilip analiz edilmediği sürecede sonuca ulaşamazsın. ama yinede denemek istersen farklı ekran kartı takarakta deneyebilirsin.
Format attım ekran kartı driverini yükliyim dedim tekrar aynı şey oldu driveri sildim düzeldi sonra tekrar yükledim yine aynı oldu yani sorun driverda yada ekran kartnda gibi gözüküyo
Yani birde eski bi surucu mu yukliyim
Sorun bence ekran kartında en iyisi ekran kartını değiştirmek