Pcyi Açınca Monitör Işığı Yanıp Sönüyor

coeusmenelaos
03-02-2018, 00:07   |  #1  
coeusmenelaos avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Öncelikle selamın aleyküm.
Geçen gün masaüstü bilgisayarıma yeni bir hdd taktım ve sonrasında pcyi açmayı denediğimde bütün fanlar son hızda dönmeye başladı. Ben de fanları kontrol ettim ve kablolarını söküp tekrar taktım fakat bu sefer de güç gelmedi. Ben de aynı anda reset ve power düğmelerine bastım pcyi açıldı ancak odaya bir yanık kokusu yayıldı. Ben de hemen kapattım ve PSU'dan olacağını düşünerek direk söktüm ancak PSU'da yanık kokusu yoktu. Koku işlemci fanının olduğu yerden geliyordu. Ben de tek tek bütün parçaları söktüm ve baktım yanmış, kararmış bir yeri var mı diye. Kokladım yanık kokusu geliyor mu diye. Ancak nafile. Tekrardan deneme amaçlı birleştirdim ve açtım bu sefer hiçbir şekilde yanık kokusu gelmiyor ancak bu sefer de monitöre de görüntü gelmiyor. Power tuşuna basınca bütün fanlar sistem çalışıyor(gibi görünüyor da olabilir) ancak monitörün ışığı yanıp sönüyor. Sıkıntı monitördedir diye TV'de denedim ancak onda da açılmadı. Sıkıntı anakartta diye düşünüyorum. Sizin de fikirlerinizi almak için bu konuyu açtım. Fikir paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

excel_mustafa
03-02-2018, 16:29   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 553
4,481 mesaj

muhtemelen farkında olmadan anakarta kısadevre yaptırdın.bu elindeki terden veya takarken kullandığın bi aletten olmuş olabilir.parça değişiminden başka yapabilecek bişey yok.