PDF dosyalarınız ışık hızında açılsın!

CHIP Online
13-07-2009, 00:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

PDF dosyalarınızın yavaş açılmasından mı şikayetçisiniz? İşte en hızlı PDF okuyucu alternatifleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/pdf- ... -acilsin_13359.html

Portable Document Format yani bilinen kısa adıyla PDF, kullanıcıların herhangi bir kelime işlem yazılımına ihtiyaç duymaksızın belgelerini kolayca diğer kişilerle paylaşabilmesini sağlayan yaygın bir dosya formatıdır.

PDF dosyalarıyla çalışmak isteyen kullanıcıların en çok tercih ettiği yazılım ise tahmin edebileceğiniz gibi Adobe Reader yazılımıdır. Ancak eski sürümlerinin aksine, her geçen gün PDF dosyalarını biraz daha yavaş açan ve sistem kaynaklarını daha fazla kullanan Adobe Reader, bunun dışında 2MB'lık eski sürümlerinin aksine bugün 9. sürümüyle 32MB'lık dosya boyutunu da geride bırakmış durumda. Adobe Reader, sisteme kurulduğunda ise 133 MB boyutunu aşabiliyor.

Oysa Adobe Reader'in tüm bu dezavantajlarından kolayca kurtulabilmeniz aslında mümkün. Bunun için yapmanız gereken tek şey ise Adobe Reader'in kullanışlı alternatiflerini kullanmak.

Ama merak etmeyin; bu alernatif PDF programlarını aramanıza artık gerek yok. Bu makalemizde birbirinden kullanışlı sistem kaynaklarını olabildiğince az kullanan PDF alternatiflerini bir araya getirdik.

İşte o PDF programları...

Tüm konu: PDF dosyalarınız ışık hızında açılsın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin önerebileceğiniz bir PDF okuyucu alternatifi...

panda34
13-07-2009, 01:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Alıntı: CHIP Online  
PDF DOSYALARINIZIN YAVAŞ AÇILMASINDAN MI ŞİKAYETÇİSİNİZ? İŞTE EN HIZLI PDF OKUYUCU ALTERNATİFLERİ...

OKUMAK İÇİN: HTTP://WWW.CHİP.COM.TR/KONU/PDF-DOSYALARİNİZ-İSİK-HİZİNDA-ACİLSİN_13359.HTML

PORTABLE DOCUMENT FORMAT YANİ BİLİNEN KISA ADIYLA PDF, KULLANICILARIN HERHANGİ BİR KELİME İŞLEM YAZILIMINA İHTİYAÇ DUYMAKSIZIN BELGELERİNİ KOLAYCA DİĞER KİŞİLERLE PAYLAŞABİLMESİNİ SAĞLAYAN YAYGIN BİR DOSYA FORMATIDIR.

PDF DOSYALARIYLA ÇALIŞMAK İSTEYEN KULLANICILARIN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ YAZILIM İSE TAHMİN EDEBİLECEĞİNİZ GİBİ ADOBE READER YAZILIMIDIR. ANCAK ESKİ SÜRÜMLERİNİN AKSİNE, HER GEÇEN GÜN PDF DOSYALARINI BİRAZ DAHA YAVAŞ AÇAN VE SİSTEM KAYNAKLARINI DAHA FAZLA KULLANAN ADOBE READER, BUNUN DIŞINDA 2MB'LIK ESKİ SÜRÜMLERİNİN AKSİNE BUGÜN 9. SÜRÜMÜYLE 32MB'LIK DOSYA BOYUTUNU DA GERİDE BIRAKMIŞ DURUMDA. ADOBE READER, SİSTEME KURULDUĞUNDA İSE 133 MB BOYUTUNU AŞABİLİYOR.

OYSA ADOBE READER'İN TÜM BU DEZAVANTAJLARINDAN KOLAYCA KURTULABİLMENİZ ASLINDA MÜMKÜN. BUNUN İÇİN YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY İSE ADOBE READER'İN KULLANIŞLI ALTERNATİFLERİNİ KULLANMAK.

AMA MERAK ETMEYİN; BU ALERNATİF PDF PROGRAMLARINI ARAMANIZA ARTIK GEREK YOK. BU MAKALEMİZDE BİRBİRİNDEN KULLANIŞLI SİSTEM KAYNAKLARINI OLABİLDİĞİNCE AZ KULLANAN PDF ALTERNATİFLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİK.

İŞTE O PDF PROGRAMLARI...

TÜM KONU: PDF DOSYALARINIZ IŞIK HIZINDA AÇILSIN!

* FOXIT READER
    * PDF-XCHANGE VİEWER
    * PERFECT PDF READER
    * COOL PDF READER

KAYNAK: WWW.CHİP.COM.TR

TARTIŞIYORUZ: SİZİN ÖNEREBİLECEĞİNİZ BİR PDF OKUYUCU ALTERNATİFİ...

Adobe Reader

Mustafa@PC
13-07-2009, 01:55   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Ben şuan Foxit Reader'ı kullanıyorum.

Mustafa Can
15-07-2009, 15:35   |  #4  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
Alıntı: mengu88  
Adobe
AlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkış

uGuR.uK
15-07-2009, 17:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

ne adobe reader'ı allah aşkına, kağnı gibi bişey. Foxit Reader'dir önerim. adobe'un yazılımıyla nerdeyse tüm fonksiyonları eşit, 3mb'cık bişey ve gerçekten ışık hızında çalışıyor.

Selçuk İslamoğlu
15-07-2009, 17:41   |  #6  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Adobe Reader 9'dan sonra FoxIt kadar hızlı açılmakta, yeni sürümleri deneyelim derim :)

MBTGROUP
15-07-2009, 17:42   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Foxsit reader kulanıyorum.

panda34
15-07-2009, 23:20   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

Benim gözlemin, ekranı en iyi Adobe Reader kullanıyor, çift sayfa halinde ekrana sığan en büyük görüntüyü
Adobe Reader ile alıyorum, ve Adobe Reader'ın sayfalar arası geçişleri daha rahat, kullanışlı geliyor bana.
Adobe Reader yavaş değil, Aşırı derecede resim içeren pdf'lerde yavaş, ama Foxit de çok hızlı değil onlarda.
Ayrıca Foxit'in açamadığı görüntüleyemediği bir pdf'yi Adobe Reader baya zorlansa da açıyor.

Mehmet-
17-07-2009, 20:34   |  #9  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Ben de şuan foxit readerı kullanıyorum.

Feel Good
17-07-2009, 20:37   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
Alıntı: CHIP Online  
Tartışıyoruz: Sizin önerebileceğiniz bir PDF okuyucu alternatifi...
Adobe Reader öneriyorum ve kullanıyorum.