pegasus wireless modem wpa şifreleme

ÇOKAY
25-08-2007, 16:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Selam arkadaşlar bende pegasus pti-845G wireless var. Bende bu modeme wireless tan bağlanırken şifre sormasını istiyorum. Fakat wpa şifreleme yapamadım. Wep yaptığımda da bağlanamıyorum. Bu sorunu nasıl çözücem bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

selimhun
25-08-2007, 17:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

WEP şifreleme olan bölümde(Arayüz) WAP seçeneğinin de olması gerekir. Ancak bazı  '' basit'' diyebileceğimiz  kablosuz modemler WAP şifreleme seçeneği içermeyebilir. Modeminizde WAP şifreleme olduğundan eminmisiniz ???

1)WAP-PSK  seçilir ...2)en az 8 karakterli bir şifre yazılır ..İşlem biter ...ama ...VARSA!!!!!

WEP şifreleme nin daha kesin kuralları vardır. Şifre 4 ,8 16, 32 gibi ''sayıda'' karakterden oluşmalıdır. Örneğin WEP de 5 karakterli bir şifre yaparsanız...çalışmaz. Başlangıç olarak 4 karakterli bir şifre ile deneyin !!!

Kolay Gelsin

ÇOKAY
25-08-2007, 18:11   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Yardımın için çok sağol . Ben zaten wpa şifresini koyabiliyormuşum.
Sorun bilgisayarda bağlanırken şifreleme türünü seçerken yaşıyormuşum. güvenlik türünü Wpa olarak seçtim şifreleme türünü de tkip seçtim . ve altta bulunan alanada şifreyi yazdım. sorunu bu şekilde çözdüm.Yardımın için tekrar teşekkür ederim