intelp4 3,06ghz 533 mhz.twinmos 512mb 333mhz.asus atı radeon 9600 se 128 mb.ana kart gigabyte ga 8 pe 800.samsung 753 dfx mb monitör.sea gate baracuda 7200 rpm hdisk.gerisi zaten kolay.derslerden fırsat bulup biraz inceledim.tabi ki bu son kararım değil.görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.sizce bu sistem nasıl?oyun için de yeter de artar bile bence zaten gerisini her bilgisayarda yapabilirsin.hem ucuz hem de kullanışlı. değil mi?
peki bu sistem için görüşünüz?
- 1
- 2
imkanın varsa ekran kartının ve harddiskin en iyisini almaya çalış. ekran kartında atiden vazgeçme ama 256mb 256bit al bence. hdd ise 160gb yada daha büyük al. tavsiyemdir
alıntı:
Gönderen : free_x_manintelp4 3,06ghz 533 mhz.twinmos 512mb 333mhz.asus atı radeon 9600 se 128 mb.ana kart gigabyte ga 8 pe 800.samsung 753 dfx mb monitör.sea gate baracuda 7200 rpm hdisk.gerisi zaten kolay.derslerden fırsat bulup biraz inceledim.tabi ki bu son kararım değil.görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.sizce bu sistem nasıl?oyun için de yeter de artar bile bence zaten gerisini her bilgisayarda yapabilirsin.hem ucuz hem de kullanışlı. değil mi?
Birincisi işlemcin yeterli anakartla uyumlu ve iyi performans sergilerler ama gigabyte yerine asus p4p800 lerde var onlarada bir bak derim.Ayrıca bunu amd için söylemiyorum ama
intel stock fanını muhakkak zalman yada thermaltake bir fanla değiştirmen gerekir bu hem performansı hemde stabiliteyi korur.
twinmos ram tercihinden dolayı kutluyorum kingstonla yarışır ama hem daha uzun ömürlüdür hemde sınırsız garantisi var stabilitesi iyi ama 2x256 yani dual al bu sayede ara bellek kullanım performansı artmış olur, samsung monitörü sana kim tavsiye etti bilmiyorum ama çok doğru bir tercih yerinde tamir hatta evinden alıp götürüyorlar problem çıkarsa tabi ki çıkmıyor emin ol çünki 957 mb şu anda masamı süslüyor magic brightness tercihin çok iyi text ınternet entertainment modları var oyunları inanılmaz farklılaştırıyor iyi bir tercih daha
hard disk tercihide başarılı ama şu modeli almaya dikkat et 80 gb yada 160 gb 7200 rpm ncq 8 mb cache yazan modeli al e doğal olarak sata olsun tavsiye ederim gerçekten iyi bir tercih seagate dışında samsung da alabilirsin sessizdir ama seagate hep ödül avcısıdır unutma 160 gb lık olanı şu an bende mevcut...
ekran kartına gelince ben sana en azından 9600 xt yada x600 xt öneririm zaten neredeyse birbirinden farklı değiller ama 9800 pro alabilirsen bomba bir sistem olur... Kolay gelsin
1. işlemcini kesinlikle 800fsb li al yoksa ramlerini tam kullanamazsin.
2. anakart olarak asus p4p800x yada p4p800 almani tavsiye ederim.
3. ekran kartini daywalkerin dedigi gibi alirsan paran cope gider, eger illa 9600pro alacam diyorsan 128 bit 128 mb yeter. ama bence en azindan 9600xt almalisin.
4. harddisk olarak samsung sata almalisin cünkü bir cok kisi seagate cok gürültülü diyor.
5. o işlemci nin sogutucusu cok fazla gürültü yapar, eger katlanirim diyorsna sorun yok. yada kulaklik felan kullanirisn. ancak onun disinda bir tane hizi ayarlanulabilen cpu cooler (ör:zalman)
6. eger iyi bir kasa aopen yada asus gibi almazsan iyi bir psu olmaz ve o sistem tehlikeye girer. ayrica sogutma sistemide zayif olur.
umarım yardimi olabililmişimdir
saygılarla.
arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler.bir çok fikir sahibi oldum.şu 15 gün içinde bilgisayarım sanırım hazır olur.geriye toplamak kalır.onu da ben hallederim.gürültü olayına gelince bu gürültü olayı bukarıda belirttiğim sistemde fazla mı olur.derslerim için de kullanıcam da ev arkadaşlarımı rahatsız etmek istemem doğrusu.ayrıca bu sistem için görüşlerinizi de alırsam daha iyi olur.saygılar
arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler.bir çok fikir sahibi oldum.şu 15 gün içinde bilgisayarım sanırım hazır olur.geriye toplamak kalır.onu da ben hallederim.gürültü olayına gelince bu gürültü olayı bukarıda belirttiğim sistemde fazla mı olur.derslerim için de kullanıcam da ev arkadaşlarımı rahatsız etmek istemem doğrusu.ayrıca bu sistem için görüşlerinizi de alırsam daha iyi olur.saygılar ayrıca buradaki forumlardan başka bir yerden fikir almıyorum çünkü etki altında kalablrim.kendi kullandığınız ve memnun olduğunuz konfigürasyonları da öğrenmek isterim. uzun zamandır pc aleminden uzak kaldım.1-2 yıldır elimi sürmedim bilgilerinize
Abi ses fazla derkende biraz abartıyoruz galiba yani arkadaşlarını yan odada rahatsız edicek bir fanı zaten bilgisayarla birlikte kaldır camdan aşağı at yani nispeten sessiz olanları var neredeyse hiç ses çıkarmayanlar var buna göre biraz daha dikkatli yazalım fan sesini valla millet artık acayip algılamaya başladı bu ses olayını bu bir.Eğer benim konfigürasyonumu merak ediyorsan yazıyım ve çok memnunum
1. p4 lga 775 2.8
2. Gigabyte 925x anakart pciex
3. 160 gb 7200 rpm 8 mb cache sata seagate
4 . asus ax600 xt ekran kartı pciex 1280mb
5. samsung 2x256 ddr 2 ram( twinmos bulamadım aculen bunu aldım)
6. 19 inç samsung 957 mb monitör
7. Philips mmm460 5.1 ses sistemi
8. a4 tech wireless optical mouse klavye
9. aopen H700B B09 kasa 400 watt
10. lg cd writer
11. lg dvd rom ve inan hepsi çok uyumlu ve güzel çalışıyor bir tek dvd rom öküz gibi çalışıyor lg çok kötü bu konuda dvd romlarda yada benim aldığımda bir problem var kolay gelsin...
evt ya biz gürültü derken seni rahatsiz eder diye, yuh yan odadakileri etmez tabiiki. ama pc basinda ders felan calisirken yada bisiy yaparken rahatsiz ediyor bazi kisileri. o anlamda dedik biz.
onun disinda ekran kartina dikkat et derim. 6600Gt agp pclabs da kontrole edildi ve 3dmark2003 den 8000 küsür puan aliyor. yani ucuyor ciddiyim.
AMD Athlon 64 939 Pin
MSI K8N Diamond anakart
2*512 Twinmos ram
falan al paran varsa
alıntı:
Gönderen : free_x_manintelp4 3,06ghz 533 mhz.twinmos 512mb 333mhz.asus atı radeon 9600 se 128 mb.ana kart gigabyte ga 8 pe 800.samsung 753 dfx mb monitör.sea gate baracuda 7200 rpm hdisk.gerisi zaten kolay.derslerden fırsat bulup biraz inceledim.tabi ki bu son kararım değil.görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.sizce bu sistem nasıl?oyun için de yeter de artar bile bence zaten gerisini her bilgisayarda yapabilirsin.hem ucuz hem de kullanışlı. değil mi?
oncelikle selamlar
intel P4 3,6 guzel secim ama cok isiniyor yukarida arkadaslar yazmislar zaten sogutma olayini ama buda uzgunumki yeterli degil (bu konu hakkinda asagidaki linke tikla ve P4 3.4 ve 3.6 lar hakinda kapsamli bilgi alabilirsin tamamen turkce)
2)anakart konusuna gelmisken 800mhz yi oncelikle bir kalemde gec eger iyi bir performans istiyorsan ve bukadarda paraya kiymisken bir kac kurusta ha cikar ve asusun P5AD2-E Premium ana kartini al tabi bula bilirsen bildigim kadariyla istanbulda bazi bilgisayar firmalari satmaya baslamislar kartin ozelligine buradan baka bilirsin
+ bildigim kadariylada rem olarak 333 desteklemiyor 400 yada 533 diye hatirliyorum ama yanila bilirim genede bunu iyice arastir
buradaki adresten ayrintili bilgi alabilirsin P4 3.6 hakkinda gercekten isine yaiyacagina emini kolay gelsin
alıntı:
chip_recep:
işlemciyi athlo 64 al derim.Seneye başın ağırmaz.Çünkü oyunlar artık 64 bit yazılacak.Mesela farcry ın 64 bit motoru yazıldı bile.
alıntı:
chip_recep:
Athlon 64 :)) sonra bana gelipte yalvarma sakın.Abi niye ben seni dinlemedim diye..
Chip_recep bir şeyde ısrar ediyorsa vardır bir bildiği, henüz geç kalmış sayılmazsın, sen gel recep'i dinle: 64 al! Eğer sorun yaşarsan recep'le kozunuzu paylaşırsınız :)
alıntı:
Gönderen : kanealıntı:
oncelikle selamlar
intel P4 3,6 guzel secim ama cok isiniyor yukarida arkadaslar yazmislar zaten sogutma olayini ama buda uzgunumki yeterli degil (bu konu hakkinda asagidaki linke tikla ve P4 3.4 ve 3.6 lar hakinda kapsamli bilgi alabilirsin tamamen turkce)
2)anakart konusuna gelmisken 800mhz yi oncelikle bir kalemde gec eger iyi bir performans istiyorsan ve bukadarda paraya kiymisken bir kac kurusta ha cikar ve asusun P5AD2-E Premium ana kartini al tabi bula bilirsen bildigim kadariyla istanbulda bazi bilgisayar firmalari satmaya baslamislar kartin ozelligine buradan baka bilirsin
+ bildigim kadariylada rem olarak 333 desteklemiyor 400 yada 533 diye hatirliyorum ama yanila bilirim genede bunu iyice arastir
buradaki adresten ayrintili bilgi alabilirsin P4 3.6 hakkinda gercekten isine yaiyacagina emini kolay gelsin
Özüür dilerim arkadaşlar alıntıya alıntı yaptım ama pentium 3,06 ile 3,6 aynı hızlar değil yanlış bilmiyorsam eğer...
175 dolara AMD64 3000+ (Winchester) modellerini duduğumdan beri 32 bit işlemcilere bakmıyorum bile. Hele bunların bios ayarlarıyla kendisinden 600$ pahalıya satılan AMD64 modellerini bile geçip AMD 4400+ (böyle bir işlemci henüz piyasada yok) kalitesinde bir işlemciye dönüştüklerini, daha az ısındıklarını öğrenince... Intel p4 3 bilmem kaç GHz lafları artık komik geliyor bana.
Chip ocak'ta okuyabilirsiniz.
alıntı:
pardon arkadaslar birsey gozden kacti yukarida arkadasimizin yazdigi sanirim p4Presscot 3.6 eger hatam yoksa eger hatamda varsa
P4 3.06 (sifir aslinda olmamasi lazim )ve 533 hiz bulamadim ben piyasada genelde 2.4A modeli var ve xeon larin var diye bilyorum
madem okadar para bayilorsun hocam
915 tarzi bir sey alsana cikmazmi okadar $$$
yas haklı amd64 al 939 pin olsun
alıntı:
yas: 175 dolara AMD64 3000+ (Winchester) modellerini duduğumdan beri 32 bit işlemcilere bakmıyorum bile. Hele bunların bios ayarlarıyla kendisinden 600$ pahalıya satılan AMD64 modellerini bile geçip AMD 4400+ (böyle bir işlemci henüz piyasada yok) kalitesinde bir işlemciye dönüştüklerini, daha az ısındıklarını öğrenince... Intel p4 3 bilmem kaç GHz lafları artık komik geliyor bana.
+1
intelp4 3,06ghz 533 mhz.twinmos 512mb 333mhz.asus atı radeon 9600 se 128 mb.ana kart gigabyte ga 8 pe 800.samsung 753 dfx mb monitör.sea gate baracuda 7200 rpm hdisk.gerisi zaten kolay.derslerden fırsat bulup biraz inceledim.tabi ki bu son kararım değil.görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.sizce bu sistem nasıl?oyun için de yeter de artar bile bence zaten gerisini her bilgisayarda yapabilirsin.hem ucuz hem de kullanışlı. değil mi?
arkadaşlar ben bu sistemde ısrarlıyım yalnız remleri dual alıcam..ayrıca chip arkadaşımızın dediği gibi amd işlemci alıcam.fakat ben bir çoğunuz gibi öğrenciyim.alabileceğimin en iyisi bu.bunu bile almak için ne kadar kasıyorum bilseniz.hem zaten bu sistem herhangi bir oyun için yetr de artar bile.(mesela age of empires) rise of rome.cs,doom 3 mafia ..........vs vs vs.asıl öğrenmek istediğim bu sisteme bakışınız siz bu parayla bu sistemi alırmıydınız.yoksa daha farklı (artık ne kadar farklı olur bilemiyorum )bir sistem mi kurardınız?tavsiyeleriniz için teşekkürler
alıntı:
Gönderen : yas175 dolara AMD64 3000+ (Winchester) modellerini duduğumdan beri 32 bit işlemcilere bakmıyorum bile. Hele bunların bios ayarlarıyla kendisinden 600$ pahalıya satılan AMD64 modellerini bile geçip AMD 4400+ (böyle bir işlemci henüz piyasada yok) kalitesinde bir işlemciye dönüştüklerini, daha az ısındıklarını öğrenince... Intel p4 3 bilmem kaç GHz lafları artık komik geliyor bana.
Chip ocak'ta okuyabilirsiniz.
ben daha chip alamadim, umarım yakında gelir istanbulun göbegine.
neyse onu gecelim, hic bir işlemcinin oc sınırı aynı olacak diye bir kayide yok. yani amd4400 demek işlemci hizini 3ghz calistirmakki bu amd icin extreme olur. yani bunu allahin bir zalman cu suyla yapamazsin. chip nasil anlatmis bilemiyorum suan tabii
ancak amd deye para verip ekran kartina daha cok yatirim yapabilirsin ve daha avantajli cikarsin. bu konuda hem fikirim.
İyi sistem daha çok kişiden kişiye değil de ihtiyaca göre değişir.Mesela sadece muhasebede kullanacak biri için; Celeron 1.8,64MB On Board VGA,256 RAM,40 IDE HDD adamı deli ederken,oyun oynamayı düşünen birine cinnet geçirttirir.En baba bilgisayar,en baba oyunu donma,kitleme yapmadan sorunsuz oynatan,en baba photo process işlemlerini anası ağlamadan yapan bilgisayardır... derim...
yas chipi almış bulunmaktayım ve yalnış anlatılmış orada. şu ana kadar evde normal bir cpu coolerla 3 ghz e cikan amd yok. sadece extreme yapanlar yada iyi bir su sogutmasi olanlar yapmıştır.
Ya arkadaşlar siz bilgisayar konfigrasyonlarından bahsediyorsunuz ya belki alakasız ama aklıma geldi Balıkesirden bir arkadaşım aradı ve çalıştığı okulun müdürüne Zeybek bilgisayar diye Balıkesir'deki bir bilgisayarcının Pentium 5 işlemcili bilgisayar vereceğini söylemiş ve eklemiş bilgisayarcı: "illaki eldivenle takılmalı kasanın kapağını 5 kere açtınmı işlemcide kasada garanti dışı kalır" demiş.
Arkadaşım bana sordu varmı böyle bir işlemci diye. ya dedim kim söylemişse nasıl bir bilgisayarcı bilmem ama o ışınlama sisteminide yapıyordur dedim.
kardeş söyle o bilgisayarciyi ilk otobüsle gidip tokatlıyoruz hep beraber.
nasıl insanlara kaldik yarabbim, nedemiş herif ya!İşte abicim bu yüzden intel bitmiyor. bir çok salak bilgisayarci hep intel den başka birşey bilmiyor onuda yanlış biliyor.
ya herhalde o herif anakartlarda P5GD1 modelini gördü asusun, lga775( intelin yeni teknolojisi ama P5 DEGİL)işlemciler var suan. bunlarin su anki senin almak istedigini işlemciden hiçbir farkı yok yani gereksiz fazla para. daha sonra iyi olacak. şu an geçiş dönemi.
bu arada işlemcini 800FSB al ve ramlerinide 400 alirsin iki tane 512 almani tavsiye ederim dual kullanirsin.
- 1
- 2