Soru Türü: donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
ASUS P5B anakart
ati radeon hd4670 ekran kartı
2x512 gb 533 mhz oem ram
2x512 gb 800 mhz kingston ram
250gb samsung sp2504c HDD
80 gb samsung sp0822N
1tb samsung hd103SJ
intel pentium d 945 işlemci
Arkadaşlar performanslı bir soğutucu almayı düşünnüyorum çok gürültülü olmasın yalnız balıkesirde bulmak zor olacaktır biraz birkaç alternatifli yazarsanız memnun olurum.Fantazi olsun hız aşırtma yapmayı da düşünüyorum çok az denemek amaçlı ona göre yardımcı olursanız sevinirim.
Pentium D 945 İşlemciye soğutucu seçimi
öncelikle iyi bir işlemciye sahip olduğunu belirtiyim. GTS 250 Ekran kartı 4 gb ddr2 667 ramlerle ben bu zamana kadar çıkan tüm oyunları en son grafik ayarlarında full akıcılıkta oynadığımı söyleyeyim.
Sana 2 adet fan önereceğim :
-AKASA X4 INTEL LGA775/1156/1366 & AMD/AM2 PWM FANLI İŞLEMCİ SOĞUTUCU
-ZALMAN CNPS9500A AMD/INTEL LED BAKIR CPU SAĞUTUCU
Ben akasa kullanıyorum ve 3.4 mhz den 3.6 mhz ye çıkardım fazlada fantaziye girmedim açıkçası.
açılışta 29 derece
full yükte max 50 derece işlemcim.
Pentium D 945 çift çekirdek 65 nm 3.4 ghz ve 4 mb cache daha fazlasına günümüzde gerek yok sanıyorum. Her uygulama için fazlasıyla yeterli.....
800 Mhz ramlerin yanına 533 mhz takmışsın onları çıkartıp 800 mhz al . hepsi 533 çalışıyor şu durumda . Performans kaybın var ramlerden..
Teşekkür ederim.Ram olayı benimde canımı sıkıyor 533 olması ayrı dert çift kanaldan yararlanamam ayrı dert.Ram hakkında aklımdaki sorulara yazdım foruma ona göre ram alıyim diye.Zaten ilk ram alıcam şimdi nabız yokluyorum soğutucu için bu hafta sonuna beklediğim paralar gelirse izmire gidince ram'leri alıcam bir kaç ay sonrada soğutucuyu.