Merhaba arkadaşlar, temp dosyamda iki tane perflib_perfdata dosyası var. bu virüsmüdür? silmeye çalıştıgım zaman silemiyorumm ayrıca virüsse bundan nasıl kurtulabilirim!
perflib_perfdata virüsmü?
yeterli düzeyde ingilizcem yok ama anladıgım kadarıyla bi çeşit virüs. bundan nasıl kurtulabilirim acaba??
İnanırmısın sabahtan beri senin için araştırıyorum bu virüsmü değilmi diye ama kesin bir türkçe sitede sonuç bulamadım.Tek bulduğum sonuç yine bir arkadaş bir sayfada aynı yakınmadan sormuş ve aldığı cevap aktif bir virüs olmadığı bazıları ise worm olarak nitelendiriyor.Araştırmam devam ediyor güncel bilgileri yazacağımguitaristanbulyeterli düzeyde ingilizcem yok ama anladıgım kadarıyla bi çeşit virüs. bundan nasıl kurtulabilirim acaba??
ilgilendigin için çok teşekkür ederim.
pc de msconfig komutuyla tüm başlangıç programlarını kapatıp silebiliyorum. ama pc yi yeniden kapayıp açtıgımda yeniden oluşuyor
dün gece virüsü silmeye calısırken laptop komple göçtü ve bu saate kadar ancak yükleyebildim. :S :@ bu arada YaşarS kardeşim ilgilendigin için ayrıca teşekkür ederim sorundan kökten kurtulmuş oldum ama virüs olup olmadıgı hala mechul :)
Ben teşekür ederim yanlız üzüldüm sistemin çöktüğüne.Sanırım artık içiniz daha rahat olurguitaristanbuldün gece virüsü silmeye calısırken laptop komple göçtü ve bu saate kadar ancak yükleyebildim. :S :@ bu arada YaşarS kardeşim ilgilendigin için ayrıca teşekkür ederim sorundan kökten kurtulmuş oldum ama virüs olup olmadıgı hala mechul :)
Bence yarari olmaz nasil olsa tekrar girecek sisteme format cok basit geliyor ama asil gereken pcyi koruma altina almakti gene olucak gene formatliycak bu care degil ayrica silinemeyen virus de yok.
Tabiki herseyi Norton, Kasper, Nod32 gibi seylerle silmeye kalkipta basarisiz olunca bu fikir veriliyor cesitli virus, spyware, malware, rootkit vs vs gibi seyler var hepsinide temizlemek munkun.