PERFORMANS SORUNU YARDIM ..

_tiryaki_
05-10-2008, 03:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Arkadaşlar bundan 6 ay evvel bir sistem topladım :

ana kart : asus m3 a32 mvp delüx
işlemci : phenom q 9600
ram : Xram 4 gb 800 mhz 4*1
ekran kartı : asus eah 3870 ddr4

velasıl performans çok iyi değil buradaki arkadaşlarım işlemci sorunu diyor bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var sorun nerede anlamadım ama eğer işlemci sorunsa değiştirecem ve yeniden masraf olacağından emin olmak istiyorum yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

black_flood
05-10-2008, 08:02   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

işlemci eğer revüzyon öncesi phenomlardan ise olabilir.
ama senin kötü dediğin performans nasıl bişey onu biraz açıklarmısın ne sorun veriyor matematiksel kodlarımı çözemir yüksek detayda dx10 oyun açınca nedir anlamadım.

elektrobeyin
05-10-2008, 10:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
320 mesaj

POwer supply olarak ne kullanıyorsun? POwer supply yetersiz geliyorsa büyük derecede performans sorunu yaşarsın.

_tiryaki_
05-10-2008, 15:30   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

power supply hight power 500 watt benbim performans sorunum dosya aktarımında çizim programlarında render alırken ya nasıl diyim masa üstünde sağ tuşa basınca bekliyor bu sistemde bunlar olması normal değil herhalde hangi test programıyla test edecem bu konuda da birbilgim yok kullandığım işletim sistemimde vista ultimate 64bit birde yukarıda yazmayan ses kartım var creative fatal ty1

black_flood
06-10-2008, 13:53   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

arkadaşım işlemcinin ısısını kontrol et bence işlem esnasında o işlemci için en yüksek değer 45- 50 derecedir ama o değerlerde böyle bir sıkıntı yapmaz diğer arkadaşımızın dediği gibi powersuply hatasınada benziyor black editionun saat çarpan kilidi kırık vista kimbilir  kaç kat overclock yapıyordur yük binince buda işlemci voltajın normalde 3.6 iken 5 volta kadar ihtiyaç duyması demektir bu voltajı tam alamassa bayıyılır işlemci.

ayrıca ne bilim şu asus anakartlara bir ısınamadım gitti ne zaman kullansam sorunlu bozuk geçen sene 150 adet m2n-mx serisi vista premium ready serisi kullandım sadece 2 tane sağlam çıktı gerisi hep garanti tamir vs.vs derken uzun uğraşlar sonrası tam oturdu yerine hatta bazılarını direk çöpe atıp abit gigabyte yada ecs gibi en dandiğinden anakartlar kullandım zorda kalınca tık yoktu.
şu aralarda yeni bir phenom sistem satma durumum var ama sırf asus anakart dışında tercih edilebilecek dx alternatifi olmadığı için askıda bakalım daha ne kadar idare edebilecem alıcıyı.

_tiryaki_
06-10-2008, 21:19   |  #6  
OP Taze Üye
8 mesaj

peki en makul kaç watt power suply  almam lazım teşekkürler

sinanozk
06-10-2008, 21:30   |  #7  
Yıllanmış Üye
479 mesaj

aslında psu n iyi ve yeterlidir ama black_flood un dediği gibi işlemcin black editionsa çarpan açık olduğu için voltajlar stabil olmıcaktır.bence bi de anakart biraz sakat bir model,yani m3a seri olarak biraz problemli bir kart sanırım.çoğu kişinin başı ağrımış durumda ancak senin anakart m3a serisinin en iyi kartı herhalde...ama psu yu 600-650wattlık alırsan belki işlemci ile ilgili güç sorunu kalkabilir.