performansım düşüyor

HPQ-User
24-02-2008, 12:04   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

bloodka sormuş:
bilgisayarım henüz 8 aylık ve ben ilk günki performansının düştüğü kanağıtındayım eskiden ses cıkmazdı kasadan simdi sesler coğaldı ve bilgisayarımdan istediğim performansı alamıyorum yardım cı olursanız cok sevinirim şimdiden cok teşekkür eder saygılarımı arz ederim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
160 gb harddisk 512 mb ram pentium(R) D 2.80 GHz

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.1; .NET CLR 2.0.50727)

uGuR.uK
24-02-2008, 13:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

artan sesler kasanın icinin pisliginden olur, kasanı ac fanlarını ve parcalarını iyice temizle. performans icinde sistemine düzenli bakım yapman gerekir, belirli aralıklarla disk birleştirme ve temizleme yaparsan bi nebze rahatlar bilgisayarın(CCleaner ve Auslogics Disk Defrag  programlarını oneririm bakım konusunda). ayrıca başlangıcta calısan programlarıda CCleaner ile kaldırarak hız kazanabilirsin. olay bu yani, ancak sunuda unutmaki XP zamanla şişen bir isletim sistemi, kullanıldıkca yavaşlar ve hantallaşır. bu bakımlarla bi nebzede olsa bunun onune gecebilrisin ama bi süre sonra bunlarda gozle gorulur bi fayda saglmayacaktır ki cogu kullanıcı senin kadar 8 ay beklemeden bile format atar bilgisayarına.