yavuz sormuş:
uzman arkadaslar sizler eminim ki yardimci olacaksiniz...
ben pc yi alali 2 sene oluyor pc o kadar düzen li tertip ve bakimli kullanmama rahmen performans düsük geliyor halbuki iyi olmasi gerekiyor en azindan eski performansini yakalamak istiyorum.
bakim: derken nasil bakim yaptigimi da söyleyim pc yi sogutma sistemini temizler fanlari yaglarim bios güncellemesi yaparim chipset driverlerini günncel yüklerim sürücülerinin en son surumlerini yüklüyorum.sürek li disk birlestirmesi yaparim pc performans ayarlarini tüm isarteleri kaldiriyorum görsel olarak hicbir zengillik kullanmiyorum sadece belli basli msn nero photoshop gibi zaruri uygulamalari yuklüyorum oyun yuklemem sürekli dosya artiklerini siler ve explorer gecmisini temiz tutarim xp güncellestirmelerini yapiyorum ve buna benzer bir sürü seyi yapiyorum ama pc eski performansina ulastiramiyorum ayrica virüs programida kullanmiyorum ama pc m de kesinlik le virüs yok..ben flatcastta radyo yayini yapiyorum bu özelliklerdeki bir bilgisayar flatcasttan radyo yayini yaparken donacak kadarmi kötüdür bunu soruyorum size en ucuz sekliyle pc min performansini nasil artirabilirim.
benim tespilerim var onlarida yaziyim maxtor 30 gb ıde hardiski işletim sistemi için kullaniyorum diger herici smartdisk 160 gb ise depolama olarak kullaniyorum tespitime göre maxtor eski ve bircok özellikten mahrum arabellegi 2mb olmasi işletim sistemi mi yavas çalismasini yani performansimi düsürdügüne inaniyorum
ayrica haricimin 140gb dolu olmasi da olabilir işlemci düsük gibi geliyor degistirsem işlemcimi cift cekirdekli olurmu acaba anakartima anakardim su:
burdan bakabilirsiniz yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar...
maxtor IDE hardiskimin özellikleri
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
CPU :Intel Celeron D 331, 2666 MHz (20 x 133) 64 bit
anakart :MSI P4M800Pro-823-6A7L6M4AC-00 64 bit yol
cipset :via V-link 8 bit
bellek : 512 mb kingston 400mhz 2 adet ram toplam 1024mb
ekran k. : geforce fx 5500 256 mb 128 bit nvidia 8x
ses : haricen c-media 32 bit 5.1 cannel
depolama : Maxtor 2F030J1 30 gb cheche 2mb ata 133 rms
:smartdisk 160 gb harici hardisk 8mb arabellek
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)