Arkadaşlar :
E7500 [email=2.93@3.08]2.93@3.08[/email] işlemci
Sapphire HD4830 ekran kartı (512mb 700/1050)
2 gb ddr2 ram
Xp de full detaylarda çok rahat oynadığım oyun Windows 7de takılmaya başladı. Ram kullanımına baktım 950 mb civarı(pes 10 da). Sebebi ne olabilir? Lütfen yardım edin.
PES 10 WİNDOWS 7 de takılıyor
- 1
- 2
Evet bende Xp de cok rahat oynuyorum ama Win7 ye gecince Pes 2010 donuyor bazen sanki sistem yetmiyor sanırım Win7 nin ozelligi bu diger oyunlardada kasma yapıyor..
Pes 2010 Settings Specifications menusunde ram 2 gb Bad yazıyor Xp de good yazıyor Daha cok ram'e ihtiyacmı var yoksa ?
Bende hepsine good yazarken 2 gb rame ok yazıyor. Nadir takılıyor ama sanırım 2 gb ram, windows 7 için yetersiz. Ama grid ve assassins creed de problem yok aa8x full detay dx 10 oynuyorum.
bendede oluyor. ram'e bad diyor.
Yani ram takviyesi sorunu çözer mi?
Konuya atlamak gibi olacak ama aynı ekran kartına sahibim ve ramim 4gb.
Bu açıdan ram takviyesi sorunu çözecektir.Ama,
takılma dediğiniz ne anlamda? Fps düşüklüğümü yaşıyorsunuz ? Kaç fps ile oynuyorsunuz? Ben vsync ile , 60fps sabit oynuyorum
Bende 60 fps sabit ama nacizane takılıyor. 2 gb ram...
Antivirüs kapalı boşta RAM kullanımı 1.20 gb... Ram eksikliği bariz.. İnşaallah 3 gb ram olunca sorun çözülür.
Sağolasın Osman Hoca.. Ben de buna bakmıştım ama malum kotalı kullanıcyım yarın sıfırlanıyor yarın indirip denerim.Zaten oyuna antivirüsü kapatıp girince takılmıyor. Ram problemi olduğu aşikar ... Sağol tekrar..
Hayır zaten boşta 500 mb yiyor. En az 2 gb ram lazım oyun oynayacaksan tabi..
Yanlız böyle bir sorundan çoğu oyuncu muzdarip.Sistemi fazlasıyla yeterli olupta, 60 fps de takılmalara yaşayanlar fazla.
Size tavsiyem,
monitörünüzün ayarı mutlaka 60hz olsun.oyunun setting kısmından vsync kesinlikle açık olmalı.Ekran kartınız iyi ise "use frame skipping" özelliğini kapatın ancak kart iyi değilse işaretlemelisiniz.
Şimdilik aklıma bunlar geliyor.
zaten aynı ayarlardayken takılıyor bende.
ayrıca bknz. pes 10 video inceleme;
http://www.bolumsonucanavari.com ... eo_inceleme-752.htm
Bu güzel windowsa PES 10 un bu sorunu hiç yakışmadı...
Yaa ram kullanımını kapatan bir sürü program denedim anlık takılıyor ama her maç 1 kez oluyor kesin.. 3 GB yapsam rami acaba düzelir mi? 2gb ram ile takılmadan oynayanlar varmı full detayda?
Windows 7
Core2Duo 2.4 Ghz
2GB DDR2 RAM
Nvidia 8600M GS
Tam detay hiç takılma yok, bilgisayarında worm olabilir veya ekran kartın yetersiz kalıyor çünkü benim RAM'den yana hiç bir sıkıntım yok.
anlaşıldı. artık 4gb ram de yetmez. gta 4 dede 4gb la kılpayı kurtarmıştım. gta5 e...
Windows 7
Core2Duo 2.4 Ghz
2GB DDR2 RAM
Nvidia 8600M GSTam detay hiç takılma yok, bilgisayarında worm olabilir veya ekran kartın yetersiz kalıyor çünkü benim RAM'den yana hiç bir sıkıntım yok.
Ekran kartım HD4830.. Ekran kartından olmasının mümkünatı yok, Race Driver GRID ve Assassins Creedi çok rahat oynayabiliyorum.
Yanlız böyle bir sorundan çoğu oyuncu muzdarip.Sistemi fazlasıyla yeterli olupta, 60 fps de takılmalara yaşayanlar fazla.hero saol dediğini yaptıktan sonra takılmalar gittide;use frame skipping seçeneğini işaretlemek daha iyi değilmiydi?
Size tavsiyem,
monitörünüzün ayarı mutlaka 60hz olsun.oyunun setting kısmından vsync kesinlikle açık olmalı.Ekran kartınız iyi ise "use frame skipping" özelliğini kapatın ancak kart iyi değilse işaretlemelisiniz.
Şimdilik aklıma bunlar geliyor.
Yaa bende çok çok nadir takılıyor. Bende hala düzelme olmadı acaba yeni crack denesem filan düzelir mi?
- 1
- 2