Veee futbol severlerin iştahla beklediği o gün geldi.Büyük heycanlarla indirilen demo PC lere kuruldu ve yılın ilk maçı başladı...
Herşeyden önce merakla beklediğim pas sisteminden bahsetmek istiyorum.Aylar öncesinden tanıtılan bu yeni sistemde işler birazcık daha zorlaşmış.Bakın birazcık diyorum çünkü beklediğimden çok daha az geliştirme yapılmış.Kötü mü olmuş ? Hayır zaten çok iyi işleyen bir fonksiyondu 'pas'.Artık verilen paslarda aynı şutlar gibi bir bar çıkıyor ve sizin 'x'e basma şiddetinizi gösteriyor,topta ona göre hızlı ya da yavaş gidiyor.Aslında önceki oyunlarda da bu aynı şekildeydi ancak artık her şey gözler önüne serilmiş.
İkinci bahsetmek istediğim yenilik ise oyuncu isimleri.Yahu o kadar şey yapılmış sen çıkmış isimlerden bahsediyorsunuz dediğinizi duyar gibiyim ancak gerçekten nokta atışı yapmış Konami bu hususta.Şöyleki artık radarın sağında ve solunda duran oyuncu isimleri kaldırılmış.Skorboarddan büyük o dev kutular artık yok ve ekranda kocaman bir genişleme söz konusu.Monitörü küçük olanlar için ayrıca güzel bir özellik.Önceki serilerde bu kutular ayarlardan kapatılabiliyordu ama kaç kişinin bunu yaptığını tahmin ediyorsunuzdur herhalde.Şimdide ayarlardan açılabiliyor mu bilmiyorum, açıkcası kontrol etmedim heycandan :)
Oyun Planındanda bahsetmek isterim.Büyük değişimler söz konusu.Taktik ekranı genişletilmiş.Kocaman bir sanal saha üzerinde taktiklerimizi hazırlıyoruz.Oyuncu dizilimleri,oyun stilleri gibi önemli ayarlar daha güzel bir sisteme oturtulmuş.En azından yıllardır kullanılan kalıp değiştirilmiş, bu da benim hoşuma gitti.Hemen oyuna gireyim diye fazla kurcalayamadım Oyun Planı'nı.
Oyun Planı derken oyundaki en büyük sürprizi atlamamak gerek.Gerçi Konami açıklamıştı ama demonunda Türkçe geleceğini eminim kimse tahmin edememişti.Oyun sektöründe Crysis ten sonra Türkçe gelen ikinci yabancı yapım olarak tarihe geçti KONAMI. Önemli bir adım attı tabiki ancak hayrına yapmadı bu güzelliği.Türkiye'deki PES satışlarının bir hayli artması bu yeniliğin en büyük kanıtı.Şüphesiz insanlar artık bir destek vermek istiyor KONAMI'ye.Çünkü yıllardır bizi koltuklarımızda inanılmaz eğlendirdi.Online mod satışın artmasının bir diğer nedeni diye düşünüyorum.Keza Hamachi ile oynanamıyor artık PES.İyide oldu işte! Fenamı Türkçe yamalarla uğraşmayacak artık insanlar.Öhöm.Konuyu fazla dağıttım.
Oyunda kaleciler 2010 aksine daha bir atletik.Kalecilerin geliştirilmesi lazımdı zaten, biraz rütuş yapmışlar ancak yetersiz buldum.30 metreden gelen bir şut, kaleci adeta esnedi top penaltı noktasına dönerken Ibrahımovic kafayla kalecinin hemen yanından topu gönderdi.Kaleci bütün refleks sistemini ilk şutta yitirmiş gibi ölece gol olmasını izleyip, Ibrahimovic sevinirken defansa sövmekle yetindi.Bu pozisyon bana yetersiz olduğunu gösterir.
Oyuna başlama, yani santrada ufak bir ayrıntı söz konusu.Önceden oyunda ilk pası biz yapardık, artık bu ağır mı ağır yükü KONAMI ellerimizden almış (!).Bu ufak yeniliği hiç beğenmedim.Git sen yapay zekana bak KONAMI, ilk pasıma dokunma!
Yapay zeka...Sadece bir maç yaptığım için pek bir şey söylemek istemiyorum ancak en yüksek zorluk seviyesinde pekde kötü işler çıkartmadılar.En azından adamın yanından yürüyerek geçemiyoruz artık!Tık diyip çalıveriyor topu.Ama defansda hala afallamalar mevcut.Örneğin kendi forvetimizle rafip defansa tek başımızıa yüklenirken göbekten iki stoper beni durdurmaya koştu.Sol taraftan bindiren orta saha mı görmemiş olamazlar heralde.Ayağımın dışıyla sola bir çıkartınca topu ikiside afallayıp kaldı.Bunlar olmamalı.Tabii bunların bütün ayarları Oyun Planında mevcut onuda unutmamak gerek...
Daha da uzatıp sıkmayım.Zaten yeterince kaışık anlattım .Şimdilik yeter.Herşeyiyle yepyeni bir oyun geldi KONAMI den.Üstelik Türkçe!Bence herkes şimdiden para biriktirsin ve orjinal oyun alsın.89,90 lık bir fiyat bekliyorum kendimce.Hergün 2 lira atılsa bir ayda 60 lira yapar zaten ;s)
Oyun 8 Ekimde çıkacak ve ilk alanlardan birisi olacağım.Çünkü Online modu çok merak ediyorum.Veee tabiki 2010 da olduğu gibi bir master lig ve online mod rehberleri sizlerle olacak ;)
[r