Arkadaşlar bir ümitle pes 2011 i bilgisayara yükledim. Ama malesef kaldırmadı. Bende ekran kartını yenilemeye karar verdim. Vatan computer sitesinden bir ekran kartına birde güç kaynağına baktım.
SAPPHIRE HD4650 GDDR2 2.8GB/1GB HM 128BIT ATI DX10.1 EKRAN KARTI
TX 400W 24 PIN+SATA POWER SUPPLY
Sizce bu ikisini alırsam benim bilgisayar bu oyunu kaldırırmı?
Bilgisayarımın Özellikleri
1 GB RAM (Max 8.GB)
Amd Sempron 2.01 Ghz
Radeon X600/X550 Series
Windows 7 32 Bit
Pes 2011 Kaldırır mı?
Toplam ne kadar bütçeniz var birde sisteminiz ile ilgili biraz daha ayrıntı gerek.
Bütçem kısıtlı. Sistemde bu..
Marka / Model:pro2000
İşletim Sistemi:Windows 7 Ultimate (32-bit)
İşlemci:AMD Sempron 2.01 Ghz
Anakart:Foxconn
Ekran Kartı:AMD (ATI) Radeon X600/X550 Series PCI-E x16 v1.1 64 bit DDR 128 MB (2004 yılında çıkmış.)
Ses Kartı:Realtek 655 nVIDIA nForce4 SLI
400 W Güç Kaynağı var.
MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİ:
Windows XP SP3, Vista SP2, 7
Intel Pentium IV 2.4GHz veya eşdeğeri işlemci
1GB RAM
DirectX 9.0c uyumlu video kartı. 128MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 6600 veya AMD ATI Radeon x1300 video kartı)
ÖNERİLEN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ:
Windows XP SP3, Vista SP2, 7
Intel Core2 Duo 2.0GHz veya eşdeğeri işlemci
2GB RAM
DirectX 9.0c uyumlu video kartı. 512MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 7900 veya AMD ATI Radeon HD2600 veya daha gelişmiş)
Sonuç olarak işlemci ve ekran kartı değişmeli eğer uzun süreli kullanım diyosan ekran kartı Sapphire HD5770 işlemcide Amd Athlon X2,X3,X4 olabilir tabi anakartın desteklerse eğer desteklemiyorsa onunda değişmesi gerek GIGABYTE GA-MA74GMT eğer Ram DDR3 Değilse onunda değişmesi gerek Kingston Hyperx 2GB yeterlidir.Bütçen kısıtlı ama uzun bir kullanım istiyosan en azında 5-6 yıl yeterlidir bu.
anakartın destekleyip desteklemediğini nerden bilicem. Anakart foxconn - bios pili bitmiş - 2 ghz işlemcili bir bilgisayardan bahsediyoruz. Can you Run.amd sitesine girdim ordan pes 2011 için bilgisayarın ne tür eksiklerinin olduğuna baktım. Sadece ekran kartı eski nesil (pixel share 2.0). Yeni alıcam ekran kartında ise yeni nesil (pixel share 4.0 DirectX 10.1) Zaten oyunda buna bakıyo.
Anakart Adı
Foxconn NF4K8AB/NF4K8AC Series
Anakart bi hayli eski heralde özelliklerini bulamadım;
Bilgileri vereyim Eğer PCI-Express uyumlu ise Yeni Nesil Tüm Ekran Kartlarıyla uyumludur..
Ram DDR ise eski nesil ve modellerin hepsi bi hayli pahalı.
DDR2 ise normal fiyat ve hızlı bir performans sergiler
DDR3 ise Daha ucuza Daha hızlı performans sergiler.
İşlemci Anakarta mahsus bişeydir.Özel olarak yazar
Evet Pes2011 çok yüksek bir sistem istemiyor fakat sen ekran kartını değiştirirsen medium oynayabilirsin High Zorlarsın.Benim Sana önerdiğim sistem yine en yeni oyunları oynaman için hesaplı ve ucuzdur.
Şu an kullandığım ekran kartı PCI-Express x16 yol türü ile bağlı. Eğer anakart ile ekran kartı arasındaki uyumluluk derken bundan bahsediyorsan sorun yok. O zaman bu ekran kartını alabilir miyim?
5770 çok çok fazla gelir.
ancak o.c ile ayakata durabilir tabi 3ghz> olması lazım
Gt 240 DDR5 512mb + fsp 400watt psu al.
SAPPHIRE HD4650 GDDR2 2.8GB/1GB HM 128BIT ATI DX10.1 EKRAN KARTI bu ekran kartı iyi bence hemde ucuz 100 TL sizin yorumunuz nedir.
bi de bi şey sorucam ekran kartı 128 bit anakart 64 bit uyumlu olur mu?