phenom 955 overclock

anarxia
10-06-2012, 18:11   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 41
663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

merhaba arkadaşlar, elime yeni bir sistem geçti, buna overclock yapacağım fakat sizlerle birlikte yapmak istiyorum, anakartımız "Gigabyte 880GA", ramler ise kingston 1600 mhz cl9 dual, işlemci de yukarıda belirttiğim gibi phenom 955 be, şimdi bu parçalardan alabileceğimiz en iyi verimi alma yolunda ilerleyeceğiz.

cpu-z: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2401148

anartta "load optimized defaults" seçeneği aktif edildi, amd virtu,c1e ve koolnquiet seçenekleri disable yapıldı, gereksiz floppy gibi seçenekler kapatıldı, sadece işlemcinin çarpanı 20ye yükseltildi ve anakartın auto olarak verdiği 1.400 de çalışıyor, ramlerimiz oto olarak 1333 de çalışıyor, anakart 1600 destekli, şimdi size soruyorum arkadaşlar neler yapalım? bu parçaları nasıl en verimli hallerinden kullanacağız?

bosluk
10-06-2012, 19:37   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Ben bu hız aşırtma olayının suistimalini pek de anlamıyorum. 4 çekirdekli hızlı da bir işlemci. Takılan hafıza modülleri de aynı oranda hızlı. Bu sistemi zaten teorik olarak 10 tane ardışık video çevirisi ya da cad yazılımları dışındaki bir programla asla tam randımanda kullanamayacakken hız arttırımı yapıp da parça ömürlerini düşürmenin; daha da önemlisi gereksiz bir risk almanın mantığı nerede? OC yapılır yapılmaz değil. Ama yurtdışındaki gibi bilgisayar parçaları upucuz olmadıktan sonra ancak eskice bir sistemi bir süre daha kullanabilmek için yapılır. Bu haliyle müslüman mahallesinde salyangozla oynamak dışında bir anlamı affınıza da sığınarak göremiyorum şahsen...

anarxia
10-06-2012, 21:01   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 41
663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011
Alıntı: bosluk  
Ben bu hız aşırtma olayının suistimalini pek de anlamıyorum. 4 çekirdekli hızlı da bir işlemci. Takılan hafıza modülleri de aynı oranda hızlı. Bu sistemi zaten teorik olarak 10 tane ardışık video çevirisi ya da cad yazılımları dışındaki bir programla asla tam randımanda kullanamayacakken hız arttırımı yapıp da parça ömürlerini düşürmenin; daha da önemlisi gereksiz bir risk almanın mantığı nerede? OC yapılır yapılmaz değil. Ama yurtdışındaki gibi bilgisayar parçaları upucuz olmadıktan sonra ancak eskice bir sistemi bir süre daha kullanabilmek için yapılır. Bu haliyle müslüman mahallesinde salyangozla oynamak dışında bir anlamı <strong>affınıza da sığınarak</strong> göremiyorum şahsen...
overclock her zaman günlük kullanımı rahatlatması açısından yapılmak zorunda değil, boşuna yüzlerce overclock forumlarıve fuarları açılmıyor, overclock biryerde zevk işi arkadaşım. kumar da pek öyle güzel birşey değil, neden oynuyorlar peki? adrenalin ve kafamıza koyuduğumuz hedefe ulaşmanın verdiği hazzı çok az birşey verebilir bu dünyada. overclock da böyle işte :) söylediklerini ciddiye aldım ve kesinlikle kötü niyetli olmadığını biliyorum, saygılar :)


şimdi gelelim oc denememize, kimse bu oc denememize dahil olmadı ben yine de şu ana kadar ki ilerlemeyi yazayım, belki bundan sonrasına dahil olursunuz.

ilk olarak cpuıd'imiz:


görüldüğü üzere multi den ziyade fsb yi artırmayı uygun gördüm, bus 240 olunca anakartda ramleri otomatik olarak kendi mhz lerinde(1600) ve kendi gecikme değerinde(cl9) çalıştırmaya başladı, ramlere giden voltaj 1.5 idi, bunu yetersiz gördüğüm için 1.65 e çıkardım, işlemcinin çarpanını 17 yaptım çünkü ulaşmamız gereken en kötü sınır 4ghz :) ekran kartımız ise radeon hd 4250, onboard bir grafik kartı fakat ben yinede oynamak istiyordum kendisiyle ve 560 olan core clock'u 1000 yaptım, şu anda termal ve performans olarak herhangi bir tehlike yok, hatta performans 2 katına çıktı.

sistem şu anda stabil, yaptığım testler ve benchmarklar:

amd overdriveda ki stability test ve benchmark ı sorunsuz atlattı.
cinebench deki opengl ve cpu testleri sorunsuz ve üst düzey bir performansta atlatıldı,
maxxmem tesi yine iyi bir performans ile atlatıldı.
prime 94de ilk olarak benchmark yapıldı ve sorunsuz bitti, daha sonra yine prime94 de 1 saatlik torture test yapıldı 4 çekirdeğe de.

özet: herşey stabil.

asıl bomba ise şu: bunların hepsi amd stock fan ile yapıldı :) kasa içinde ise sadece bir tane external fan var :)

anarxia
11-06-2012, 00:15   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 41
663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

sanırım kimsenin umurunda değil ama ben yine de yazayım :)

fsb yi 250 ye çıkardım, otomatik olarak ramlerin frekansı da yükseldi fakat işlemciyi tabil tutmak için 1.5v verince stok fan yetişmedi sıcaklığa :) sanırım oc mizin sonu, stok fan ile 4ghz lik hışlara eriştim, kayda değerdir heralde :)


Son Düzenleme: anarxia ~ 11 Haziran 2012 00:15