PHILIPS 32 32PFL7605 led tv
- 1
- 2
Arkadaş sadece TV' yi paylaşarak ne yapmak istemiş ? Anlayamadım !
Cümle, yada paylaşmak istediği neyse nerde acaba :)
Hacı cihaz gerçekten güzel araştır bi görüntü hassasiyeti falan çok başarılı bir çalışma yabmışlar...
hatun idare eder
Dasti bu biraz zor ama yapılamıcak birşey değil
eywallah :) adamların fabrikaları çinde nolcak :) bende işe çin malıyla girerim açılırım yani kesko tıpta çareler tükenmez teknolojide de :)))
fabrikasının çinde olduğu bir defa yanlış hatta avrupaya çıktımda gördüm ziyarete gitmiştim bmw fabrikası falan.....almanya-hollanda arası 3 saat ayrıca yolda 8 kontrol noktası var hollandanın üretimi phılıps ve bir efsane kaç yıldır üretim yabıyor buyur incele..
Hollandalı mühendis Philips 1891'de kurduğu ampul fabrikasını, bunu izleyen 31 yıl içinde Avrupa'nın piyasa lideri haline getirdi. Dünya çapında genişleyen şirketinin önemli bir elektronik kuruluş olmasını sağladı.
Philips Zaltbommel'de hem bankacı hem de kahve ve tütün tüccarı olan bir babanın oğlu olarak doğdu. Liseyi bitirdikten sonra Delft Teknik Üniversitesi'nde makine mühendisliği okudu. 26 yaşındaki genç önce Glasgow'da (İskoçya) bir tersanede çalıştı. Ardından da Glasgow Üniversitesi Doğa Felsefesi Bölümü'nde bir araştırma ekibinde bir yıl çalıştı. Büyük bir elektrikle aydınlatma şirketi olan Londra'daki Anglo-American Brush Electric Light Corporation Ltd.'de çalışan Philips, 1887'den sonra kıta Avrupası'nda çeşitli projeleri yönetti.
Hollanda'da kendi ampul fabrikasını kurma hedefine ulaşabilmek için babasının servetinden yararlandı. Philips & Co. şirketi 1891'de 75.000 guldenlik bir sermaye ve 10 çalışanıyla Eindhoven'de kuruldu. Şirketin kurucusu Philips ilk yıllarda çok yönlü yeteneğiyle başarı kazandı. Sadece bir girişimci ve çalışanların kişisel haklarının savunucusu olmakla kalmayıp, şirket yönetimi ve kendisini en çok ilgilendiren konu olan araştırmaya da ağırlık verdi. Kaliteyi, işteki başarı ve yüksek üretim sayılarına ulaşmak için, bir ön koşul olarak gördüğünden, çalışmalarının başlıca ilkesini yüksek kaliteli mal üretmek oluşturdu. Girişimci felsefesi şöyleydi: Kalitenin olduğu yerlerde her zaman yüksek üretim sayılarına ulaşılır.
Erkek kardeşi Anton 1895'te şirkete ortak oldu. O satış işlerini yönetirken Gerard da yönetim işlerinden sorumlu oldu. Çok sayıda yeni ürün ve yeni üretim yöntemi sayesinde, şirketleri o yıl ilk kez 1.600 guldenlik bir kâr elde etti ve 20'nci yüzyılın başında kıta Avrupası'nın önde gelen ampul fabrikalarından biri oldu.
37 yaşında Johanna van der Willigen ile evlenen Philips, 1898'de başka yurttaşlarla beraber Eindhoven-Vooruit birliğinin kurulması için çaba gösterdi. Bu örgütün amacı lokantalar, sağlık kuruluşları, eğitim ve dinlenme olanaklarını iyileştirmekti. Philips şirket düzeyindeki sosyal başarısını işçi evleri inşa etmek, bir hastalık sigortası ihdas etmek ve yeni bir eğitim sistemi kurmakla kanıtlamış oldu.
Başarının artmasıyla şirketin finansmanını daha geniş bir temele oturtmak gerekti. Yeni teknik yöntemler ve artan toptan üretimin gerektirdiği yatırımların büyüklüğü, ancak sermaye piyasası aracılığıyla sağlanabilirdi. Bu nedenle N.V. Philips Gloeilampenfabrieken, 1912'de 6 milyon guldenlik bir sermayeyle ve tek şirket yöneticisi Philips Kardeşler olmak üzere, limited şirket olarak kuruldu. 1917'den beri Delft Üniversitesi onursal doktor ünvanını taşıyan Gerard Philips, dört yıl şonra eşiyle birlikte, bugün de varolan işçi çocuklarının yüksek eğitimini garanti altına almak amacıyla Philips-van-der-Willigen Eğitim Fonu'nu kurdu.
Philips Birinci Dünya Savaşı başlamadan kısa bir süre önce, geliştirilmiş kömür telli lambaya ek olarak volfram telli metalik bir lâmba ve bir tek parçadan çekilerek yapılmış telli bir lâmba (her ikisi de 1912) yaptı. Bu teknik yenilik rekor bir satış düzeyine ulaştı. Küçük, ekonomik, fakat bununla beraber çok aydınlık (argon gazıyla doldurulmuş) yarım vatlık bu ampullerden 1916'da günde 80.000 adet üretilmekteydi. Şirkette çalışanların sayısı 3.700'e ulaştı. Savaş sırasında hammadde ve materyel sağlanması giderek zorlaştığından Philips kendi cam, oluklu mukavva ve hidrojen gazı fabrikasını kurdu.
1914'ten önce yalnız ABD ve Fransa'da şubeleri bulunan Şirket, 1918'den sonra satış faaliyetini bütün dünya yüzeyine yaydı. Önceleri yalnız toptancılar ve temsilciler üzerinden yapılan satış bu şekilde sona erdi. Araştırma bölümü de genişletilerek röntgen ve radyo tüpleri de ürünlere katıldı.1920'de kurulan holding, firmayı parasal açıdan güvence altına aldı.
1917'den beri Delft Üniversitesi onursal doktoru olan Philips 1922'de 63 yaşında şirketinden ayrıldı. Yerine geçen kardeşi Anton'un yönetimi altında şirket 1927'de radyo aygıtları piyasasına el attı. Eşiyle birlikte önce Paris ve Cannes'da yaşayan Gerard Philips Hollanda'ya dönerek, yerleştiği Den Haag'da karısından dört gün sonra 83 yaşında öldü.
lg,arçelik,vestel,cosmos,sunny, gibi elektronik devreleri çine yabtırmıyor...
sony phılıps asus bmw markalarımSon Düzenleme: Kapalı Hesap (221146) ~ 05 Eylül 2011 14:56
beni tarihçesi ilgilendirmezz kesko :) araştırmanı güzel yapmışsın tebrikler :) ama bir ürün aldığında önemli olan damgasıdır. Arkasında made in china yazan bir ton sana philips ürünü gösterebilirim. Çinde üretiliyor diye kötü bir marka demedik. Bunu da gidip yanlış anlama :) Adamlar kalite kontrolünü yaptıkları için de marka olmuşlardır.
çinlilerin üretmediği bir şey varmı..?
http://www.feristah.com/fotograflar/sahte-cin-yapimi-ferrari.html
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı hemde gelecek treni görür. (J.Harris)
niye bizim türklerinde taklitte üstlerine yok :) bir beyazıt piyasası çine bin basmasada on basar :P :)
Adamlar üzerimdeki levis tşörtünü beğenip şeklini telefonda çekerek örneğini çıkaracağız dediler :))) var mı böyle bir olay dünyada :D :D
- 1
- 2