yeni almış olduğum philips sna6500 adsl modem in kurulum ayarları hakkında bilgi sahibi olan varsa bilgilendirmelerini rica ediyorum. hızlı kurulum klavuzu ile kurdum fakat güvenlik ayarları olmadı başkaları bağlanabiliyor.Kullanım klavuzu ise çok karışık kısayoldan güvenli bir kurulum istiyorum.Bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler...
philips adsl SNA6500
Wireless modemlerde güvenlik şifrelemesi WEP ya da WPA şeklinde olur.
WPA hem daha basit hem de daha etkindir.Numerik ya da alfabetik 8-32 karakter kullanarak sağlanabilir.
Yalnız bu işleme kolay kurulumdan biraz daha fazla zaman harcamanız gerekir. Güvenlik şifreleme ayarları modemin web arayüzünde, ''Wireless'' başlığı altındadır.Birkaç tıklama ile buraya ulaşarak gerekli ayarları yapabilirsiniz.
Saygılar,
Modemini ac.Orda güvenlik bolümünü sec.Karsına firewall ve kablosuz gelecek.Kablosuz u sec.En üste kablo dogrulama vs onun gibi birsey vardı onu sec.sayfanın ortasında "no wep,no wpa" diye birsey görmen gerekiyor.orayı "only wpa" diye sec.ayarları kaydet.wpa'yı tıkla.Bosluga sifreni yaz.tekrar ayarlarımı kaydet de.
Merhaba
Bu tip wireless uygulamalarında en en çok bilinen güvenlik kuralları WAP, WEP veya Tkip ama ben size bu modem içerinde Mac filtering kısmını aktif halae getirmeniz ek olarak kaç kişinin bağlanmasını istiyorsanız bu pc veya laptopların mac id yani cmd ekranda iken
ipconfig /all komutu ile aşağıdaki ekrandaki fiziksel adres yazan adresi modeminizdeki mac id ler kısmına girerek sadece layer 1 düzeyinde güvenlik sağlamış olursunuz buda size max güvenlik sağlar.
Ethernet adapter Wireless Network Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 2200BG Network
Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-13-CE-7C-C7-55
Saygılarımla
merhaba almış olduğun modeme şifre koymayı başarabildin mi? ben aldığımda şifre koymuştum. ama koyamamışım. Arkadaşım laptop getirdiğinde hiç şifre girmeden internete bağlanabiliyordu. Bende kablosuzu pasif yaptım. Ama şifre koymak istiyorum. Eğer şifre koymayı başarabildiysen lütfen bana da yardım eder misin?
ilgilenen arkadaşlara teşekkürler
bende bir kaç bir şey eklemek isterim.şöyle ki wireless güvenlik için şifreleme sistemelerini kullanın.fakat kesinlikle web şifrelemeyi değil,wpa-wpa2 hangisini destekliyorsa onun kullanın.çünkü web şifreleme kısa bir süre içinde çeşitli sniffer programıyla paketleri takip ederek kırılabiliyor.onun için wpa şifreleme sistemini kullanın.vede şifrenizi zor bir şifre belirleyiniz.tabiki diyeceksnizi ki wpa kırılabilir mi ? kırılabiliyor.fakat bunu yapan kişiler türkiyede değil içiniz rahat olsun.zaten çok yatırım gereken bir iş bu,onun için siz rahat olun.birde wpa şifreleme ile ağınızda veri aktarımda biraz yavaşlama olacaktır.bunu da doğal karşılayınız.birde MAC filtre kullanmanızı tavsiye edeceğim.arkadaşımın belirttiği gibi fiziksel adres bölümündekileri mac filtre kısmında(modm arayüzünde)listeye ekleyiniz.bu tam olarak güvenlik sağlamasada yeterlidir.çünkü kişiler sizin ağınıza girmek için kendi mac adresini değiştiriyorlar.(SMAC programı ile veya register ile)yapılıyor.onun için mümkünse wireless pcı adaptor SMART card desteği varsa ileri koruma sağlamış olursunuz.onun için güvenlik çok dikkat ediniz.
kolay gelsin.
teşekkürler arkadaşlar çok ayrıntılı bilgilendirdiniz arkadaşı ama bana sorar sanız kendin evinde wireless kullanmıyosan wireless özelliğini kapat gitsin o zaman sende kullana mazsın kimsede kısa basit bir yol ;D
Diyosan ki wireless bende kullanıcam o zaman arkadaşların dediklerini yap ....
selam arkadaşlar bende phılıps sna 6500 modem bulunmaktadır fakat ben bu lanet olası düzene login şifresi koyamıyorum yaaa kafayı sıyıracağım ilk şifresi nedir bunun ne yazdıysam kabul etmiyor yafff:(( deli oldum yardım ederseniz sevinirim teşekkürler...