Philips'in e-kağıdı gerçek kağıdı bitirir mi?

CHIP Online
13-05-2009, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Kağıt çok uzun süredir hayatımızda ama sona yaklaşıyor olabilir mi? Philips'e göre; evet!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Phil ... tirir-mi_12698.html

Resimlerle: 2008'in en iyi 50 icadı

Teknoloji konusunda çalışmalar sürdüren bilim adamları sürekli hayatımızı kolaylaştıracak yenilikler üretmek için uğraşıyorlar. Philips de yeniliklere verdiği önem ile tanınan firmalardan biri. Firmanın son duyurduğu yeniliği ise bir e-kağıt projesi. Aslında Philips'in bu konuda 2007'den yılından beri çalıştığı biliniyor ama iki yıl sonunda önemli aşamalar kaydedilmiş durumda.

Firmanın son geliştirdiği elektronik kağıt, daha önce pek denenmemiş bir teknik kullanıyor. Şimdiye kadar gördüğümüz e-kağıt çalışmaları LCD ekranlar üzerinde, piksellerden ıoluşmuş görüntüler sunuyordu. Philips ise bunun yerine elektroforez kullanarak bir e-mürekkep uygulaması deniyor. Bu teknik ile renkler dijital ortamda tercih edilen RGB yerine, matbaalarda kullanılan CMYK mantığı ile oluşturuluyor. Voltaj ile renkler iki farklı tabaka üzerinde oluşturulup üst üste bindiriliyor ve renkli görüntü oluşturuluyor.

Philips bu çalışmanın halen geliştirilmekte olduğunu ve kullanıma geçmesi için henüz önümüzde bir kaç yıl olduğunu duyurdu.

Tüm konu: Philips'in e-kağıdı gerçek kağıdı bitirir mi?

Resimlerle: 2008'in en iyi 50 icadı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce gelecekte e-kağıt, bildiğimiz kağıdın sonunu getirebilir mi?

emrah33
13-05-2009, 18:53   |  #2  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

Sanmıyorum,kağıdın asla sonu gelmez. Hem gazetelerde de mi e kağıt olacak?

Banned
13-05-2009, 19:01   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
127 mesaj

japonyada kağıt ve elektronik kitap oranlarını incelemem lazım ama her halükarda er ya da geç normal kağıdın işi bitik gibi duruyor...

H@ckerCesur
13-05-2009, 19:07   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

kagidin işi bitmez ya. Sanmıyorum. En azından önümüzdeki 20 yıl göremiyorum.