kara_starabi yazını okuduğum anda hem tr hem hollanda philips'e güzel bi mail attım okur yada okumazlar....bence bosuna mail atmissin. bu konu 2006 yilindan kalma. ilk sayfaya bir daha bak...Mesaj Tarihi : 15 Eyl 2006 11:11:19
Philips'in Türk halkına saygısızlığı
- 1
- 2
sonuna kadar destek arkandayız sen hiç merak etme
Reborn91Philips monitörüm war kaldırıp atasım geldihee aynen ya.. bu arada kürtçenin latin dili oldugnu ögrendik(!) teşekkürler
57mmhee aynen ya.. bu arada kürtçenin latin dili oldugnu ögrendik(!) teşekküKürtçe ne zaman kabul edilen bir dil oldu da bız o dılın latınce oldugunu ogrenmıs olduk.?
çok güsel bi konuyo değinmişsin ve bilgilendirdiğin için teşeükkür ederim
ne olursa olsun bu sorun düzeltilecek olsa bile uluslararası olarak her zaman arkaya ittirilen bir millet olarak boyun eğmeyelim bir daha phılıps in yanında bile geçmem bu arada pıdgın yazılımında da tr desteği yok üstüne üstlük ( kürdi ) kelimesinin görür görmez yazılımı yüklemekten vazgeçtim
BU HASSASİYETİ SİZLERDEN DE BEKLİYORUM
monitör alacaktım artık hadi l*n diyorum:)
StatioNmonitör alacaktım artık hadi l*n diyorum:)Samsung al o zaten pHİLİPS markaya fark atar...
cembalkanDeğerli arkadaşlar; 14 Eylül 2006 tarihi itibari ile gidip Philips marka DVP5960 model bir DVD Player satın aldım.Yürekten katılıyorum.
eve gidip cihazı çalıştırdım menülerine girdim ve divx filmler için Türkçe alfabede yer alan ı,ş,ğ gibi harflere destek vermediğini gördüm. Menülerde divx film için altyazı seçeneklerine girip baktığımda ise cihazın Türkçe altyazı için desteği olmadığını ama Türkiye'de sattıkları cihaza Türkçe desteği koymayıp Kürtçe desteği koyduklarını gördüm. Bu sebepten ötürü cihazı geri iade ettim. Bu durumu kınıyoruym. Sizlerden de Philips, Türk halkına saygı göstermeyi öğreninceye kadar Philips'in ürettiği malları almayarak bu durumu boykot etmenizi rica ediyorum. Saygı
Hayatımda Philips kadar sevmediğim bir marka yok zaten evde bir tek ampullerini kullanıyoruz onada bulacağım başka bir marka...
Coşkun OLCAHayatımda Philips kadar sevmediğim bir marka yok zaten evde bir tek ampullerini kullanıyoruz onada bulacağım başka bir marka...
Bizde Çetinkaya'dan ampul alaccaktık adam getirdi philips babam kabul etmedi bi başka Türk malı marka söledi o philipsden daha iyi dedi, bi kadında bizi dikizliomuş bi çıkış yaptı yok philips şçledir çok az elektrik harcar falan sanarsın philips firması amcasının:D
Recep BaltaşBu gerçekten iyi oldu...Yoksa Philips kulaklıklardan mahrum kalacaktım..:)arkadaşım bence philips kulaklıklarından mahrum kalıp sennheiser a terfi etme vaktin gelmiş. hem philips in yaptığı bu ayıp güzel bir ürünle tanışmana da vesile olabilir:)
turkcenın haltını yemıslerde bıde kurtlerınkımı kalmıs
monıtorum phılıpstı artık satacamm hattta beles e vercemm
Cthulhu_DawnEvet arkadaşlar bugün Philips Türkiye'den gelen cevabı okuyarak yepyeni bir şey öğrendik...Neymiş...Kürtçe "Latin kökenli" bir dilmiş...Heralde mezopotamya(!) menşeili latin kökenli tek dil...ama tabi canım...alfabelerinde w harfi var..
Ya arkadaşlar milleti güldürmeyin...Özellikle bu açıklamadan sonra gönlü ferahlamış arkadaşlardan kendilerini kandırmamalarını rica ediyorum. Hemen hemen hiçbiriniz sırf bu yüzden elinizdeki philips ürünlerini iade etmezsiniz. Etmeniz gerekiyor mu bu tartışılır. Ama bundan sonra philips ürünü alırken iki kere düşünün lütfen. Dünyada söz(sermaye-para-kapital) sahibi bu tip kuruluşların kimler tarafından hangi zihniyetle yönetildiğini bilemiyoruz, ama dünya gidişatını ne kadar etkileyebileceklerini biliyoruz. Yani sonuçta dünyayı sevgi, ve aşk değil para döndürüyor.
Neyse, Philips'in de ne mal olduğu böylece anlaşılmıştır...HSBC, Fortis bank, cocacola vb. ler arasına philips de adını altın harflerle yazdırdı böylece...Teşekkürler Philips...Her daim aklımdasın...
Saygılarımla...sgungulKürtçe ne zaman kabul edilen bir dil oldu da bız o dılın latınce oldugunu ogrenmıs olduk.?Konuyu açan cembalkan arkadaşa ve yukarıdaki yorumlarından dolayı alıntı yaptığım kişilere yürekten teşekkür ediyorum. Bu haber nasıl olmuşsa gözümden kaçmış. Her zaman Philips tercih eden biri olarak, bundan sonraki tercihlerimde bu ifadeleri dikkate alacağım.İtin köpeğin de dili var ama, söylediklerini ancak kendileri anlar. Benim bildiğim insan oğlu havlamaz. Dili bozuk olanın kanıda bozuk olur. Dil, bir kültürdür. Kültürünü inkar eden maymunlar toplumda ancak şiveleriyle anılırlar. "Ne Mutlu Türküm" diyebiliyorsan yukarıdaki yazdıklarımı unutabilirsin. Anlayana...
cembalkanDeğerli arkadaşlar; 14 Eylül 2006 tarihi itibari ile gidip Philips marka DVP5960 model bir DVD Player satın aldım.harika bir duyarlılık örneği göstermişsin arkadaşım.tebrik ederim seni..
eve gidip cihazı çalıştırdım menülerine girdim ve divx filmler için Türkçe alfabede yer alan ı,ş,ğ gibi harflere destek vermediğini gördüm. Menülerde divx film için altyazı seçeneklerine girip baktığımda ise cihazın Türkçe altyazı için desteği olmadığını ama Türkiye'de sattıkları cihaza Türkçe desteği koymayıp Kürtçe desteği koyduklarını gördüm. Bu sebepten ötürü cihazı geri iade ettim. Bu durumu kınıyoruym. Sizlerden de Philips, Türk halkına saygı göstermeyi öğreninceye kadar Philips'in ürettiği malları almayarak bu durumu boykot etmenizi rica ediyorum. SaygıSon Düzenleme: megaloman ~ 24 Aralık 2008 21:47
Arkadaşlar zaten Phillips marka bi şey almadığım için şimdi daha da mutlu oldum ve bundan sonrada kesinlikle almamaya karar verdim. bu ne demek yaa, yani sen TÜRKİYE'YE herşeyden önce Türkçe destek koyman gerekirken git Kürtçe koy.
Tüm duyarlı arkadaşlara teşekkür ederim.. bundan sonrada bu Phillips'in yaptığını gördüğüme söyleyeceğim göremediğime haber göndereceğim phillips marka bi şey almasınlar diye...
Umarım aynısını diğer duyarlı arkadaşlarda yapar.
- 1
- 2