Philips'in Türk halkına saygısızlığı

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
cembalkan
15-09-2006, 11:11   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Değerli arkadaşlar; 14 Eylül 2006 tarihi itibari ile gidip Philips marka DVP5960 model bir DVD Player satın aldım.
eve gidip cihazı çalıştırdım menülerine girdim ve divx filmler için Türkçe alfabede yer alan ı,ş,ğ gibi harflere destek vermediğini gördüm. Menülerde divx film için altyazı seçeneklerine girip baktığımda ise cihazın Türkçe altyazı için desteği olmadığını ama Türkiye'de sattıkları cihaza Türkçe desteği koymayıp Kürtçe desteği koyduklarını gördüm. Bu sebepten ötürü cihazı geri iade ettim. Bu durumu kınıyoruym. Sizlerden de Philips, Türk halkına saygı göstermeyi öğreninceye kadar Philips'in ürettiği malları almayarak bu durumu boykot etmenizi rica ediyorum. Saygılar

TuncaBozkurt
15-09-2006, 13:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Türkçe desteği koymayıp Kürtçe desteği koymuşlarsa, hem de Türkiye'de satılan bir mala bunu yapmışlarsa gerçekten kınanacak bir durum.

make-believe
15-09-2006, 16:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj
cembalkan
Değerli arkadaşlar; 14 Eylül 2006 tarihi itibari ile gidip Philips marka DVP5960 model bir DVD Player satın aldım.
eve gidip cihazı çalıştırdım menülerine girdim ve divx filmler için Türkçe alfabede yer alan ı,ş,ğ gibi harflere destek vermediğini gördüm. Menülerde divx film için altyazı seçeneklerine girip baktığımda ise cihazın Türkçe altyazı için desteği olmadığını ama Türkiye'de sattıkları cihaza Türkçe desteği koymayıp Kürtçe desteği koyduklarını gördüm. Bu sebepten ötürü cihazı geri iade ettim. Bu durumu kınıyoruym. Sizlerden de Philips, Türk halkına saygı göstermeyi öğreninceye kadar Philips'in ürettiği malları almayarak bu durumu boykot etmenizi rica ediyorum. Saygı
Sevgili kardeşim, yerinde bir tepki vermişsin.
Philips'in, bu konuda tutumunu değiştirip, türk halkına ve türkçeye gereken saygıyı gösterinceye kadar, ürünlerini almamaya karar verdim.

besnek
15-09-2006, 16:51   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

Soruaslında güzel bir yere dikkat etmişsiniz.fikrinize katılıyorum.

bug_lavacı
15-09-2006, 19:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
318 mesaj

Philips DVD sürücleri kadar adi bir dvd sürücu yok zaten.Bir de bunu yapmışsa bir daha philips ten bir şey alırsam...

Ecevit BIKTIM
20-09-2006, 13:19   |  #6  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

Philips Türkiye'den gelen cevap:

Sayın Bay/Bayan,

Öncelikle uyarınız için çok teşekkür ederiz. Bu konu bizim de üzerinde hassasiyetle durarak çözmeye çalıştığımız; genel olarak Türkçe karakterlerin elektronik dünyada yaşadığı sorundur.

Philips, Türkiye’ye getirdiği bütün ürünlerde, bu soruna son derece hassasiyet göstermekte ve yazılımlarda gerekli değişikliğin yapılmasına öncelik vermektedir. Söz konusu cihazda DVD, CD veya MP3 CD okunduğunda Türkçe ile ilgili hiçbir sorun yaşanmamaktadır. Çünkü buradaki programlama sorunu yıllar öncesinden çözülmüştür.

Ancak, yeni bir format olan DivX konusunda henüz bu programlama sorunu çözülememiş, üzerinde çalışılmaktadır.

Bununla birlikte sistem Türkçe altyazıları okumakta, yalnızca latin alfabesinde olmayan Ü, İ, Ç gibi karakterler okunmamaktadır. Yaptığmız çalışmalar sonucunda Türkiye’de yazılım (firmware) güncellemesiyle Türkçe karakterler sorunu geçici olarak çözülmüştür. Tüketicimiz bu yazılımı internet üzerinden yükleyebilir.  Böylece hiçbir sorun olmadan diğer formatlarda olduğu gibi DivX formatında da Türkçe karakterleri görebilir.

Bildiğiniz gibi bütün yeni teknoloji de bu latin kökenli diller (İngilizce, Almanca, vb.) üzerinde geliştiği için Latin kökenli dilleri kendiliğinden desteklemektedir. Yani bu sistemde özellikle Kürtçe bir yazılım yoktur. Sistem Latin kökenli olduğu için kendiliğinden bu tip dilleri desteklemektedir.

Bir kez daha uyarınız için teşekkür ederiz, bahsettiğiniz sorunu en kısa sürede çözmek bizim için de bir görev olacaktır.

Saygılarımızla,

Recep Baltaş
21-09-2006, 00:31   |  #7  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Bu gerçekten iyi oldu...Yoksa Philips kulaklıklardan mahrum kalacaktım..:)

make-believe
21-09-2006, 21:46   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,836 mesaj

Sevgili arkadaşlar işte sonuç. Keşke her konuda toplum olarak böyle tepkimizi medenice ortaya koyabilsek, bakın neler neler halloluyor...

Mammoth
04-10-2006, 00:50   |  #9  
Yeni Üye
44 mesaj

Arkadaslar bir turk degilim ama olayi Philipsten yetkili ile guzel bir sekilde gorusmenizi tebrik ederim. Boylece Philipsin neden Kurtce alfabeyi destekledigini de ogrenmis olduk.
Boyle detaylara bakacak olursam butun mallarimi geri vermem gerekecek :)

by_lee
30-12-2006, 13:36   |  #10  
Üye
59 mesaj

:)

Der Rote BaroN
31-12-2006, 03:07   |  #11  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Açıkçası rahatsız edici bir durum ve Phillips'i tercih etmeme yönünde bir eğilime neden oldu bende.

Selçuk İslamoğlu
25-02-2007, 23:14   |  #12  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Firefox 2.0.0.2 ile birlikte Kürtçe desteği vermeye başladığını belirtelim.

egemengiga
25-02-2007, 23:39   |  #13  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

konuyu politik ve siyasi olaylari karistirmadan Türkçe destegi olmamasi esasina odaklanmamiz gerekir. taninmamis bir cok divx oynatici cihazda bile Türkçe destegi mevcut. acaba philips in diger oynaticilarinda durum nasil? zaten philips yerine panasonic i tercih ederim...

Ecevit Bıktım philips in cevabini konuya eklemis. firmware ile sorun cozuluyor. ama kac kisinin bundan haberi olacak ve kac kisi bunu basarabilecek?

isoismail
01-03-2007, 16:18   |  #14  
Taze Üye
2 mesaj

Ben Philips HTS3115 DVD Kullaniyorum Hatta TVde LCD Philips.
Sürekli TR altyazili (Divx,Xvid,AC3,Mpeg...)film ve dizileri segrediyorum  Bu güne kadar en ufak bir sorunla karsilasmadim
Hatta TV min ve DVD min türkce menüsüde var. Bu ürünleri yurtdisindan aldim cünki yurtdisinda yasiyorum ve satin alirken özellikle dikkat etmedim türkce menüsü olup olmadigina  ama suan kendimi sansli hissettim..
Fakat aklima takilan burada satilanlarda türkce dilini sorunsuz izletiyorda  türkiyede satilanlardami problem yasaniyor?
Philips yetkilisinin yaptigi aciklamayida okudum bu bana biraz celiskili geldi! ben izleyebildigime göre ortada bir sorun yok

muratahmetbeyoglu
02-03-2007, 12:31   |  #15  
Yıllanmış Üye
176 mesaj

bu yazı reklam kokuyor anlayana

isoismail
07-03-2007, 16:17   |  #16  
Taze Üye
2 mesaj

sansizligin bukadari size kullandigim Phillips ürünlerinden bahsettim burada hatta altyaziyi sorunsuz okuyor dedim  ama galiba nazar deydi Philips DVD´im bozulldu TV Sesini Hoparlorden artik alamiyorum...

benersince
02-05-2007, 12:36   |  #17  
Yıllanmış Üye
2,283 mesaj

philipsin dvd rw dışında genel tercihim olmuştur genelde aslında böyle bir hatayı nasıl yapmışlar inanamadım bende dvp368 ve dvp serisi başka model dvx playeri var ama hiç birinde de ben kürtçe bir alt yazı yada menü ile karşılaşmadım en fazla TÜRKÇE en son sırada yer alıyordu gerçi buna da sinir oluyordum ama . aslında philipsin açıklama yapması ve özür dilemeside iyi bir sonuç olmuş duyarlılıgın için teşekkürler arkadaşım

liverpool1892
25-05-2007, 18:44   |  #18  
liverpool1892 avatarı
Yeni Üye
28 mesaj

oncelikle cembalkan kardese hassasiyetinden dolayi tesekur ediyorum.ecevitbiktim arkadasa da aciklmayai bizimle paylastigi icin tesekkur ediyorum...bura da olmak onur verici

Emin23
28-06-2007, 13:30   |  #19  
Yıllanmış Üye
110 mesaj

Kesinlikle katılıyorum.

Cthulhu_Dawn
16-07-2007, 11:28   |  #20  
Taze Üye
15 mesaj

Evet arkadaşlar bugün Philips Türkiye'den gelen cevabı okuyarak yepyeni bir şey öğrendik...Neymiş...Kürtçe "Latin kökenli" bir dilmiş...Heralde mezopotamya(!) menşeili latin kökenli tek dil...ama tabi canım...alfabelerinde w harfi var..
Ya arkadaşlar milleti güldürmeyin...Özellikle bu açıklamadan sonra gönlü ferahlamış arkadaşlardan kendilerini kandırmamalarını rica ediyorum. Hemen hemen hiçbiriniz sırf bu yüzden elinizdeki philips ürünlerini iade etmezsiniz. Etmeniz gerekiyor mu bu tartışılır. Ama bundan sonra philips ürünü alırken iki kere düşünün lütfen. Dünyada söz(sermaye-para-kapital) sahibi bu tip kuruluşların kimler tarafından hangi zihniyetle yönetildiğini bilemiyoruz, ama dünya gidişatını ne kadar etkileyebileceklerini biliyoruz. Yani sonuçta dünyayı sevgi, ve aşk değil para döndürüyor.
Neyse, Philips'in de ne mal olduğu böylece anlaşılmıştır...HSBC, Fortis bank, cocacola vb. ler arasına philips de adını altın harflerle yazdırdı böylece...Teşekkürler Philips...Her daim aklımdasın...
Saygılarımla...

Cthulhu_Dawn
16-07-2007, 11:36   |  #21  
Taze Üye
15 mesaj

Son bir not: Philips'in özür dilediğini nerden çıkardınız anlamadım.. Ayrıca niye özür dilesin ki? Adamlar TURKEY(Hindi) adı altında herhangi bir ürün çıkarsa bizim ülkede kapış kapış gider..Bunun farkındalar...Sadece biz farkında değiliz bazı şeylerin ve adamlar bizim bu aymazlığımızın da farkındalar...
Saygılar...

p@shason
02-01-2008, 13:48   |  #22  
Taze Üye
10 mesaj

GÜZEL BİR BAŞLIK... tepkileri hep birlikte vermek ve sonuçlarını tartışmak kesinlikle yararlı... ki türk milleti olarak buna ihtiyacımız var...

nexus7
13-01-2008, 15:28   |  #23  
Taze Üye
4 mesaj

çok büyük bir saygısızlık

lujiyano
13-01-2008, 16:04   |  #24  
Yıllanmış Üye
251 mesaj

Biz Türk milleti olarak malesef önce önce sövenlere tepkimizi veriyor sonra özür dilediklerinde ise bir öncekinden daha fazla o ürünlere rağbet ediyoruz ve adamlar önce sövüp sonra özür dileyip daha çok kar ediyorlar, yani bilinçli değiliz bu konuda bunu bilin. İkinci olarak bu açıklamadan sonra hah şööle afferrin diyenlerede sesleniyorum saçmalamayın, adamların sizleri düşündüğü falan yok Cthulhu_Dawn
dediği gibi turkey (hindi) marka DVD Player çıksa kapış kapış satılır niye!! vaay turkey isimli DVD çıkmış. Beyler bırakın bu işleride yapabiliyorsanız tüketen değil üreten olun da Büyük önder ATATÜRK'e yakışır bir nesil olun. Herneyse ben boşuna yazıyorum bunları, sizler nasıl olsa yine bildiğinizi okuyacaksınız.

kara_star
02-05-2008, 00:15   |  #25  
Taze Üye
4 mesaj

abi yazını okuduğum anda hem tr hem hollanda philips'e güzel bi mail attım okur yada okumazlar....