Philips SNA 6640 Modem e Airties Ap 400 Bağlanması

sasmen
05-05-2009, 03:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Arkadaşlar: İş yerinde Philips SNA 6640 Modemim var, bu modeme kablolu olarak bir masa üstü pc bağlı, ayrıca kablosuz alanını genişletebilmek için Airties Ap 400 aldım, Ap 400 ün bütün ayarlarını servisin de yardımı ile tamamladım yalnız servis philips hakkında yardımcı olamadı. Philip modemin kitapçığında bir ap ile bağlanabileceği yazıyor ama ben bunu henüz beceremedim, modemi ayarlamak isterken bi ara tamamen modem arayüzüne giremez oldum ve resetlemek zorunda kaldım.
Şimdi soruyorum; 1. Modemim Ap 400 ile uyumlumu? 2. Uyumlu ise modemi nasıl ayarlarım? Bana yardımcı olacak bir arkadaş varsa şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.( Not: Philips in klavuzunda bu konu ile ilgili bir açıklama yok.)

Mustafa Can
05-05-2009, 11:32   |  #2  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

http://www.support.philips.com/support/html/index_tr_tr.html

teknik destek bana dvd'im konusunda epey yardımcı oldular yalnız ilk gönderdikleri mesajda bir servis kodu oluyor o yazmassan cevap vermiyorlar e-maile

Mustafa Can
05-05-2009, 11:34   |  #3  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

http://www.p4c.philips.com/files ... 6640_00_dfu_eng.pdf

kullanıcı klavuzu bide buna bak

LeBReGoN
07-11-2009, 00:17   |  #4  
Taze Üye
8 mesaj

AYNI SORUN BENDEDE VAR BU MODEME AP CİHAZLAR İLE BAĞLANILDIĞINDA İNTERNETİ VERMİYOR YADA BİZ YAPAMIYORUZ. AĞ BAĞLANTISINA GİRİYOZ FAKAT İNTERNET YOK.
SİZ SORUNUNUZU ÇÖZEBİLDİYSENİZ BANADA YARDIMCI OLURMUSUNUZ LÜTFEN.

LeBReGoN
11-12-2009, 02:05   |  #5  
Taze Üye
8 mesaj

KİMSELER CVP VERMEMİŞ BU İŞTEN ANLAYAN Bİ KİŞİ BİLE YOK MU YANİİİ.

yakamoz37
12-12-2009, 12:46   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

Merhaba arkadaşlar ben yardımcı olmaya çalışayım sizlere.Öncelikle modeme sadece 1 access point tanımlayabilirsiniz daha fazlasını tanımnlamaya çalışırsanız modemin flash ı yanar...Şimdi yapmak istediğiniz şeyi tam olarak yazarsanız nasıl yapılacağı hakkında size yardımcı olmaya çalışacağım.

Birincisi ap arayüzüne sanırım ulaşabiliyorsunuz.Bu işlem için öncelikle: Ağ bağlantılarım / Özellikler / tcp ayarlarına tııklayıp buradaki ip konfigürasyonunu elle yapıyoruz yoksa ap içine giremeyiz.ap400 için ip konfigürasyonu 192.168.2.10 olacak varsayılan ağ geçidi otomatik gelir zaten bunları yazmanız yeterli.

Şimdi explorer a 192.168.2.254 yazdığımızda ap nin içindeyiz..Burda kablosuz ağlara girip öncelikle çalışma modunu ayarlamamız gerekli.Yani ne için kullanacağımın köprü mü tekrarlaayıcı mı yoksa Erişim noktasımı.Ben Tekrarlayıcıyı anlatayım diğerleri buna nazaran basit zaten.Tekrarlayıcıyı seçtikten sonra bağlanacğımız modemin şifresi ile aynı şifreyi cihaza girmemiz gerekli.Bu arada Tekrarlayıcı modunda cihaz wep şifrelemenin dışında şifrelenemez bu unutulmamalı.Yani modem de ap de wep şifrele ilew şifrelenmeli.Daha sonra tekrarlayıcı ayarlarında bağlanılacak erişim noktalarını görmemiz ve yaznına cantik atıp kaydetmemiz gerekmekte.Bu işlemide yaptıktan sonra ap ile işimiz bitti şimdi yapmamız gereken iş ilk başta ap ye bağlanmal için yaptığımız ip değişikliğini otomatiğe alıp kaydetmemiz olacak.

Şimdi gelelim modem ayarlarına...

yakamoz37
12-12-2009, 12:57   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşlar burada modemin arayüzüne giriyoruz 192.168.2.1 i explorerın adres satırına yazıyıruz ve modemin arayüzündeyiz.Şimdi wds nin içine girip kablosuz bağlantı noktalarını göster dediğimizde ekrana bizim ap ye verdiğimiz ismi görmemiz lazım bu arada aynı kanaldan yayın yapmak zorundalar yoksa aktarım olmaz yani modem 11. kanaldan yayın yapar ap 6. kanaldan yaparsa iletişim kuramazlar.Neyse kısa bir taramadan sonra kendi ap mizi gördük hemen yanındaki centiği işaretliyoruz veya mac numarasını yazıp kaydete basıyoruz.İşte yapmamız gerekenlerin hepsi bu artık bağlanmanız gerek.

Saygılar.