Photoshop CS3 TR

kkkmert
16-08-2007, 12:50   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
300 mesaj

Photoshop CS3 TR ile resimlerim küçük büyütmek istiyorum fakat görüntü kaliteside bozulmasın bunu nasıl yapabilirim.

Koray Kocaman
16-08-2007, 13:19   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Klavyeden CTRL-T işlevi ile istediğiniz boyuta getirmeniz mümkün.

kkkmert
16-08-2007, 13:34   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
300 mesaj
Koray Kocaman
Klavyeden CTRL-T işlevi ile istediğiniz boyuta getirmeniz mümkün.
CTRL+T HİÇBİR İŞLEM YAPMIYOR RESİM ÜZERİNDE.

TxT
17-08-2007, 00:36   |  #4  
Üye
89 mesaj

Photoshopta büyütmek için yeni bir sayfa açıyorsun istediğin boyutları ayarla daha sonra resminide ps de aç resmini diğer boş (istediğin boyuttaki) dosyayanın üzerine sürükle daha sonra Edit > Freetransform (CTRL+T) tıkla resmin köşelerinden büyültüp istediğin formatta kaydedebilirsin ama kalite bakımıncan bişey diyemeyeceğim

Resimlerin kalitesini kaybetmeden büyültmek ( yada küçültmek) için özel programlarda mevcuttur.
mesela :High Quality Photo Resizer programını kullanabilirsin hem ücretsiz hemde başarılı olduğu söylenen bir program ( ..ben daha  kullanmadım )

Sniper27
18-08-2007, 21:33   |  #5  
Yıllanmış Üye
217 mesaj

Bu işin normal yolu Transform dur tabiiki. Ama zaten photoshop ile resmi olduğundan birkaç kat büyütebilirsin. Image menüsü altından. Boyutlandırmayı otomatik kendisi tamamlar zaten.

Ayrıca sana tavsiyem Transform yolu ile büyütme yapacak olursan işlemi yaparken Shift tuşunu basılı tutmak olacaktır. Shift pixel dağılmalarını büyük oranda engeller. Veya resmini vektörel tabanlı bir program kullanarakda büyütebilirsin.

Bir diğer yol ise resmi swf olarak kaydetmek olabilir. Vektör tabanlı olur ve swf de yapılırsa istediğin oranda büyült küçült.

Poster ebatlarında çıktı almak istersen de Rastor Bator isimli tamamen ücretsiz olan programı tavsiye ederim. Ben kullandım.