Bu yazıda sizlere photoshop ile mozaik efekti nasıl verilir onu anlamaya çalışacağız. İlk işimiz mozaik efekti verecek ve mozaik olarak kullanacağımız resimleri hazırlamak. Aşağıda görüldüğü gibi:
[resim][/resim]
Bölüm 1 : yeni bir pencerede 30*40 ( + -) mozaik efektinde kullanacağımız resimleri küçülterek aşağıdaki gibi gibi çapraz şekilde yerleştirelim ben 2 resim kullandım ve 4 parça olarak ekledim bu isteğe bağlı olarak değişebilir...
Resimleri aşağıdaki gibi ayarladıktan sonra resmi siyah/beyaz yapalım ( ctrl+shift+u ).
[resim][/resim]
Bölüm 2 : Katmanımızı yukarıdaki gibi ayarlayıp siyah beyaz yaptıktan sonra üst menüden
Edit > Define Pattern şeçeneğine gelerek katmanımızı bir pattern olarak kaydedelim...
[resim][/resim]
Bölüm 3 : Mozaik efektini uygulayacağımız büyük resme gelelim ve boş bir katman ( layer )oluşturalım ve oluşturduğumuz katmanımız şeçili iken ;
Edit > Fill ( shift+F5 ) şeçeneğini tıklatalım.
Açılan pencerede Use: seçeneğini Pattren olarak seçtikten sonra bizim daha önce yaptığımız Patternimizi seçip kapatalım.
[resim][/resim]
Bölüm 4 : Pattern seçildikten sonraki görüntü:
[resim][/resim]
Bölüm 5 : Patternimizi seçtiğimiz katmanın değerini overlay olarak ayarlayalım ki patternimiz ile bütük resim kendi aralarında kaynaşsın.
[resim][/resim]
Bölüm 6 : Overlay olarak ayarladıktan sonra katmanımızın Opacity değerini biraz düşürelim ve sonuç ortada..
[resim][/resim]
Ve sonuç olarak resmimizin ilk ve son hali :)
Photoshop - Mozaik Efekti
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Son Düzenleme: BraveSatar ~ 10 Kasım 2009 21:44