Photoshop ustalarından acil yardım gerekiyor

Razorback
29-01-2008, 07:50   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
712 mesaj

linkteki gibi haritaları word dökümanının içine atınca, taramadan dolayı oluşan, geri planın gri renkte görünmesi sorununu nasıl düzeltebilirim.? yani resimde görülen çizgilerin dışındaki arka planın, boş word sayfasının içinde farkedilmeyecek şekilde tamamen beyaz olması gerekiyor.?

ikinci sorun; scannerda tarama yaptıktan sonra resimdeki gibi iyi taranmamış çizgileri nasıl heryerde aynı tonda ayarlayabilirim.? örneğin karelajlar resmin bazı yerlerinde açık bazı yerlerinde koyu görünüyor. bütün çizgilerin, kalınlıkları bozulmadan, heryerde aynı siyah tonda görünmesi için ne yapmam lazım.?

Son Düzenleme: Razorback ~ 29 Ocak 2008 09:10
Borga-x
29-01-2008, 09:29   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Taramayı sıyah beyaz yapmayı denedınmı? Renklı degılde sıyah beyaz tarama yapmayı bır denermısın?

TxT
29-01-2008, 17:01   |  #3  
Üye
89 mesaj

genelde şöyle yapıyoruz aresimler için
Bazı resimleri 2 hamlede düzeltmek mümkün.
1.) Filter / Noise / Despackle filtresi uygulanır.
2.) Image / Adjust / Curve penceresinden Auto seçeneği tıklanır.

eğer sağlıklı bi sonuç olmazsa başka alternatiflere bakarız .. iyi çalışmalar

uGuR.uK
29-01-2008, 20:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

senin icin sayfayı tam beyaz, yazı ve cizgileride daha kara bi siyah yaptım. resim asagıda, bide gereksiz boş kısımları kesim az biraz. buyur bak:

istedigin gibi olmuşmu?

Razorback
30-01-2008, 08:37   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
712 mesaj

borga-x dediğin gibi siyah beyaz taradım daha iyi oldu ya hiç dikkat etmemiştim tarama ayarlarına baktım biz meğerse milyonlarca renk seçeneğinde taratıyormuşuz :) sorun çözülmüştür:) bu arada Filter / Noise / Despackle filtresi işe yaradı (gürültü azaldı), Image / Adjust / Curve penceresinden Auto seçeneği fark yaratmıyor. başka seçenekler varsa onları da bilmek isterim.. teşekkürler ve sevgiler yanıt veren herkese