1. Soruna cevap: Derleyemediğim bir dil değil ayrıca php öğrenme aşamasındayım. C# öğrenme aşamasında yaptığım bir projede yapamadığım bir bölümü forumda sorsaydım ve karşılaştığım bir insan senin söylediğini söyleyip php öğrenmemi tavsiye etseydi bu yine aynı durum olurdu.
2. Soruna cevap: PHP en çok kullanılan web programlama dilidir. Hiçbir ünlü site asp ile yapılmamıştır.
C# bilmiyor olsaydım şu anda ara farkla biraz bildiğim php ile çalışmak en mantıklısı olurdu.
Ancak c# bildiğim için senin dediğinde mantıksız gelmiyor değil. Ama dediğim gibi php tamamiyle web için bir dildir ama c# ın asıl görevi program yazmaktır.
Ayrıca phpnin anlamı Personel Home Page değil.
Php nin anlamı Hypertext Preprocessor dir
ve phpyi denemiş olsaydın muhtemelen bana php varken asp yi önermezdin.
Ben bu işe başladığımda zaten tüm dilleri araştırdım :) Bu işe başlamadan önce c# biliyordum c# ile Web kodlaması mantıklı gelseydi kesinlikle phpye kaymazdım. Bunların hepsini araştırarak başladım bu işe :=)
Zaten eğer asp phpden mantıklı olsa idi insanlar php yerine asp kullanırdı.
Facebook -> PHP - (Facebook ekibi tarafından geliştirilen hack versiyonu kullanılmıştır)
Wikipedia -> PHP
Udemy -> PHP
Google -> Phyton
YouTube -> Phyton, Flash
Eğer bunlar kadar ünlü 3 tane asp site bulursan asp ye dönerim...
Siteyi ne amaçla geliştiriyorsun ? Gelir elde etmek için mi ?
Eğer bu soruya cevabın evet ise senin asp.net yada java server pages kullanman gerek niye dersen benim yazdığım siteyi sen php ile yazamazmısın ? yazarsın . Ama hangi şartlarda hangi koşullar da :) Visual studio nun tadını alan biri olsan php sana yavan gelirdi.
Ayrıca c# bildiğini söylemişsin ben 5 yılı aşkın süredir c# kullanıyorum da hala biliyorum demiyorum :) Bir başka konuda signalr teknolojisini açıklamamı istedin bu nasıl c# bilmek ?
Bana tipik örnekleri vermişsin ,
Google hangi veritabanını kullanıyor ? Facebook 60 milyon satır koddan oluşuyor hangi dili kullanıyor php mi gülerim buna :) smaltalk?perl? dilden bağımsız platformlar icat edildiğinde sene 2008 di xml servis teknolojisini bulduklarında her dilin nimetlerinden faydalandılar.
Sadece google bile 10 dan fazla veritabanı türünü kullanıyor ve dili.
PHP ile yaptığın her şeyi asp.net ilede yaparsın terside doğru asp.net ile yaptığın her şeyi php ilede yaparsın.Ama verdiğin emek uğraşı hata ayıklama ölçeklenebilme gibi konulara gelince php sınıfta kalır.
Ve not : Ben php kullandım , c#,c,c++,python kullandım :) Ömrümün şu demlerinde ara ara golang bakıyorum hepsi bu :)
Konuyu da daha fazla uzatmadan sana başarılar diliyorum.