php de div etiketi

boteahmet
10-05-2009, 04:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

arkadaşlar benim index.php sayfamda bi tane div etiketi var içinde bir takım bilgiler bulunuyor birde bilgi girişi diye bi butonum var oraya tıklayınca bilgi_giris.php sayfam geliyor ekrana ve orda da bir tane div etiketim var. yanlız bilgi_giris.php sayfamdaki div ile index.php sayfamdaki div etiketlerinin konumları ve boyları aynı... bilgi_giris.php sayfama index.php sayfasını include ettim. bilgi_giris.php sayfası ekrana gelince index.php sayfasında ki bilgilerin gelmesini istiyorum ama ortadaki div etiketinin gelemsini istemiyorum. yani sadece div etiketi gelmesin diğer bilgiler gelsin istiyorum.. normalde bütün bilgiler geliyor..div etiketinin gelemsini nasıl önleyebilirim.. bunu nasıl yapacam lütfen yardım edin...
teşekkür ederim şimdiden..

Very_Hing
10-05-2009, 12:53   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

CSS Dosyan yok sanırım css doyanı oluşturarak bu dıv lerin kullanımını kaldır ve yapmak istediğin işlemleri css dosyannın üstünde yapman bu div kodlarının gelmesinden kaynaklanan şekilbozukluğunu engelleye bilir.

(yanlış anlamış ola bilirim yazın pek anlamlı değil doğru yazmadıysam senin soruna cevap değilse daha açıklayıcı bir şekilde yaz yardımcı olurum.)

OnlyMann
10-05-2009, 13:07   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Gelmesini isteenmdiğiniz div etiketini ayrı bir dosyaya yazınız. index içine inlude ettiğiniz yere bu div etiketi olan dosyayı da include ediniz. gelmesini istemediğiniz yerde sadece gelecek olan dosyayı include etmeniz yeterli olacaktır. kısaca 2 tane include dosyanız olacaktır. birinde her ikisini include edeceksiniz. gelmesini istemediğiniz php dosyasında ise sadece bir tanesini include edeceksiniz.

boteahmet
10-05-2009, 20:07   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

sayın very_hing...
benim css dosyam var div etiketinin özelliklerini css içinde yazdım da, divin kodları falan gelmiyor, div de gelmesini istediğim bilgiler geliyor da yanlız o
bilgiler sadece index.php de olsun yani diğer sayfada div ve içindeki bilgilerin gelmesini istemiyorum..
sayın OnlyMann'nin verdiği açıklama çok güzel o şekilde çözdüm de ama iki tane php sayfası oluşturmuş oldum, bunları tek sayfada yapamazmıyım acaba..