selam arkadaşlar php ye başlamak isitoyum ama bir turlu vaktim olmuyor
ama karar verdim artık boş işlere HAYIR php ye evet
bu php ye nerden başlayım
ne kadar ne zamanda ogrenırım ?
videolar felanmı ?
nerden başlamalıyım ?
teşekkürler
selam arkadaşlar php ye başlamak isitoyum ama bir turlu vaktim olmuyor
ama karar verdim artık boş işlere HAYIR php ye evet
bu php ye nerden başlayım
ne kadar ne zamanda ogrenırım ?
videolar felanmı ?
nerden başlamalıyım ?
teşekkürler
yokmu arkadaşlar yardımcı olacak ?
PhP'yi site kurmak için istiyorsan EasyPhP programını FTP istemcisi olarak kullanabilirsin kullanımı kolay,türkçe ve bedava.site kurmak için PhPBB kullan.
Php ile site kurmak ve php öğrenmek farklıdır:)minnoş seni benim 13 yaşımdaki halime benzettim xD(benim seviyeme gelmen için biraz daha çalışman lazım ama:):P:P)
sanırsam sen php ile programcılık yapmak istiyorsun:) EasyPHP'yi ftp istemcisi olarak kuracaksan çok iyi bir bilgisayarının olması lazım. Daha önceden bir programcılık bilgin varsa benimle pm görüşebilirsin. Eğer yoksa yine görüşebilirsin:F
İlk önce türkçe kaynaklı içeriklerden başla
Bu adresten: http://www.phpdersi.com/ ya da
adreslerinden türkçe kaynaklara erişebilisin. İrtibat kurarsan daha ayrıntılı anlatırım. Burda karışık olur:)
Ne kadar zamanda öğreneceğin konusunda ise o tamamen sana bağlı. Dediğim gibi daha önceden bir programlama bilgin varsa kesinlikle öğrenmen hızlanacaktır. Mantıksal ve döngüsel ifadeler genelde dillerde aynı şekildedir. Eğer yoksa her şeyi kavramakla başlıyacaksın buda zamanını uzatır:) Ama düzenli ve çalışkan bir programcı olucağım diyorsan 4-5 derste öğreneceğin bilgileri istersen 1 günde de öğrenebilirsin. işte dediğim gibi her şey sana bağlı:)
yok olmaz, php basit zaten html'den daha basit :D
HTML Bilmeden PHP öğrendin diyelim.
Tabloları nasıl oluşturacaksın?
Tasarımı nasıl yapacaksın?
bunun php acık kaynak kodları var zaten :D mysql sorgusu denen birşey var :)
$sorgu = '
CREATE TABLE `defter` (
`id` int(9) NOT NULL auto_increment,
`isim` varchar(50) NOT NULL default '',
`email` varchar(60) NOT NULL default '',
`mesaj` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM;
';
vs vs... illede html diye birşey yok fdumanli bence sende biraz php ogren :D