Merhabalar millet; PHP Programlama dili ile ilgili sıfırdan farklı bir çizgide anlatım yapmak üzre eğitim videolarını çekip bu konuda başlığı altında yayınlayacağım. Eğitim yarıda kalırmı falan diye düşünenlere yarısından fazlası çekildi ve montaj beklemekte. Hafta iki gün Pazartesi ve Perşembe olmak üzere burada yayınlıyor olacağım. 3 tane hazır olan eğitim videosunu aşağı ya ekledim. Hep beraber keyifli öğrenmeler.
Bildiğini pekiştirmenin en güzel yolu öğretmektir.
TÜM EĞİTİMLER TEK PLAYLİST İÇİN TIKLAYIN.
TENEFFÜS BİRAZ SOHBET SONRA YOLA DEVAM
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Php Dersleri - Php görsel eğitim konu açıklaması
Php dersleri ile php ile web site yapımı, php tutorial örneklerimiz ile hemen hemen hergün bir php ders videolarımızla karşınızdayız. Sizde php dersleri ile php dinamik site yapımı öğrenmek istiyorsanız mutlaka php görsel eğitim seti videolarımızdan yararlanın. Kanalıma abone olarak sizde sıfırdan php web site yapımı dersleri ile kolayca php programlama dilini öğrenebilirsiniz. Php kullanımı, php uygulamaları, türk php görsel eğitim videolarımız ile artık çok kolay. Kanala abone olun ve takip edip uygulayın.
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Php dersleri ile php ile web site yapımı, php tutorial örneklerimiz ile hemen hemen hergün bir php ders videolarımızla karşınızdayız. Sizde php dersleri ile php dinamik site yapımı öğrenmek istiyorsanız mutlaka php görsel eğitim seti videolarımızdan yararlanın. Kanalıma abone olarak sizde sıfırdan php web site yapımı dersleri ile kolayca php programlama dilini öğrenebilirsiniz. Php kullanımı, php uygulamaları, türk php görsel eğitim videolarımız ile artık çok kolay. Kanala abone olun ve takip edip uygulayın.
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Hızlı Linkler
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Hızlı Linkler
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Sosyal Ağ
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
06-Php Matematik operatörleri ile 4 işlem video eğitimimizi izleyebilir ve eğitimde yazılan kodlara yukarıda linki bulunan internet sitemden ulaşabilirsiniz.
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
05-Php Değişkenleri, Değişkenlere değer atama ve birleştirme işlemleri video eğitimimiz ile karşınızdayım. Ben kaptanınız emrah yüksel.
Değişken nedir?
Sadece php’de değil tüm programlama dillerinde değişkenler bulunur. Php’de değişkenler $ işareti ile başlar ve verilerin taşınması ve tanımlanması için kullanılırlar. Değişkenlere metinsel yada sayısal değerler atanabilir. Değişken isimleri tamamen sizin hayal gücünüzle orantılıdır. Nasıl bir değişken ismi tanımlamak isterseniz tanımlayabilirsiniz. Fakat değişken isimlerini verirken bazı kurallara uymak zorundasınız.
Değişken isimlerinde matematik operatörlerinin yanı sıra virgül, nokta kullanamazsınız.
Değişken isimlerini sayı ile başlatmazsınız.
Değişken isimleri küçük büyük harf duyarlıdır.
Devamı için videomuzu izleyebilirsiniz.
04 numaralı Php öğrenmeye başladım. Temel Bilgiler video eğitimimiz ile karşınızdayım. Ben kaptanınız emrah yüksel.
Bir önceki dersimizde aşağıda sol tarafta yer alan eğitimimizi tamamlamıştık.” Eğer bu eğitimi kaçırdıysanız yada izlemediyseniz eğitim görseline tıklayarak izleyebilir ve devamında bu eğitime dönebilirsiniz. Ya da bugüne kadar tamamlanmış olan tüm eğitimleri tek bir playlist üzerinde görüntülemek isterseniz de yine ekranda bulunan playlist görseline tıklayarak tüm eğitimlere ulaşabilirsiniz. Video içerisinde ki linklerin sadece masaüstü bilgisayarlarda aktif olduğunu unutmayın. Eğer mobil cihazlar üzerinden bu videoyu izliyorsanız ilgili linkleri video altında bulunan açıklama alanında bulabilir veya emrahyuksel.com.tr internet sitemi ziyaret edebilirsiniz.
Bu eğitim videomuzun kazanımları şunlardır.
Eğitim Kazanımları
Php kodlarını nasıl yazacağız?
Yazdığımız php kodlarını nasıl çalıştıracağız?
Php ile ilgili bilmeniz gereken başlıca konular neler?
“echo” fonksiyonu nedir nasıl kullanılır?
Php içerisinde yorum bilgilendirme satırları nasıl kullanılır?.
Php’de satırı nasıl aşağıya atlatırız?
Php’de İlk Programımızı yazmaya ne dersiniz?
Bu eğitim videosunda işlediğimiz konuların tüm metinleri ve eğitimde yazdığımız kodların tamamına emrahyuksel.com.tr internet sitemden ulaşabilir ve kodları bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Eğitimler yayınladığı anda haberiniz olsun istiyorsanız bunun tek çaresi Emrah Yüksel isimli Youtube kanalıma abone olmanızdır.
Bir önceki Eğitim Videosu :
Tüm Eğitimler Playlist :
Kanala Abone Olun :
İnternet Sitem:
03 numaralı Php programlama için bilgisayarımızı hazırlama eğitim video eğitimimiz ile karşınızdayım. Ben kaptanınız emrah yüksel.
Bu eğitim videomuzla birlikte php eğitimlerine başlamadan önce bilgisayarımızı yapılandırmamız gerekiyor. Peki bu işlemi nasıl gerçekleştireceğiz işte bu videoda tam olarak bunları anlatıyor olacağım. Öncelikle bilgisayarımızda yazdığımız kodları derleyebilmemiz için ve veritabanı kullanabilmemiz için appserv paketini ve bir editör programını Sublime Text 3’ü indireceğiz. Kullanacağınız çok sayıda editör bulunmaktadır. Kendinize alışkanlık edindiğiniz editörünüz varsa onuda kullanabilirsiniz.
AppServ : Apache + PHP + MYSQL paketini aşağıda ki linkten indirebilirsiniz.
Bilgisayarınızın işletim sistemine göre ilgili tercihi yapmayı unutmayın.
AppServ paketinin kurulması ile ilgili işlemler yukarıda yer alan eğitim videomuzda detaylıca incelenmiştir. Videoyu izleyiniz.
Sublime Text 3 Kod editörünü aşağıda ki linkten indirebilirsiniz
Sublime Text 3 Kod editörünün kurulması ile ilgili işlemler yukarıda yer alan eğitim videomuzda detaylıca incelenmiştir. Videoyu izleyiniz.
Video eğitimde kullanılan kendi php dosyanızı oluşturup localhost’ta test edebileceğiniz php kodu aşağıda verilmiştir.
Her eğitim videosunda yer alan yazdığımız kodlar internet sistemde ilgili eğitim videosunun altında bu şekilde yayınlanacaktır.
Google amcaya bunları sorarsan bu konuyu bulabilirsin
Konuya özel sorgu kelimeleri
php için bilgisayarı hazırlama,localhost php, localhostta php çalıştırma, appserv, appserv kurulumu, appserv kurulum videosu, appserv nasıl kurulur, appserv indir, appserv download, appserver kurulumu, appserv kullanımı, appserv install, apserv tuttorial, appserv php myadmin, sublime text, sublime text 3, sublime text 3 indir, sublime text 3 kurulumu, sublime text kurulumu, sublime text 3 full, sublime text 3 kullanımı
Genel Sorgu kelimeleri
php eğitim seti, php eğitimi, php eğitim seti indir, php eğitim seti 2016, türkçe php eğitimi, php görsel eğitim seti, php dersleri, php online kurs, php online ders, php youtube videoları, youtube php, youtube php eğitim seti, php eğitim videoları, php ders videoları, php programlama, Php nedir, php zormudur, php nasıl öğrenilir, php kursları, İstanbul php kursları, neden php, php zormu, php nasıl öğrenilir, php kim yazdı, php kim yaptı, rasmus lerdorf, lasmus lerdorf kimdir, Hypertext Preprocessor nedir?, merhaba millet, php özel ders
02 numaralı Php Nedir? Düşmanımızı tanıyalım Video eğitimimiz ile karşınızdayım. Ben kaptanınız emrah yüksel.
Hayali düşmanı yaratmadan gerçek düşmanlar yaratırız. En büyük düşman, kendi algınız, kendi vurdum duymazlığınız, kendi egonuzdur. Şimdi algınızı yükseltin, vurdum duymaz olmaktan vazgeçin ve egonuzu bir kenara bırakın.
Gelin bakalım şimdi bu php neymiş bir göz atalım.
-- -
PHP : İngilizce açılımı ile “Hypertext Preprocessor” Türkçe anlamıylada Üstünyazı Önişlemcisi anlamına gelmektedir. internet için üretilmiş, sunucu taraflı, çok geniş kullanımlı, HTML içerisine gömülebilen betik ve programlama dilidir. İlk kez bundan tam 21 yıl önce 1995 yılında Rasmus
Lerdorf tarafından yaratılan PHP'nin geliştirilmesi bugün PHP topluluğu tarafından sürdürülmektedir.
Vikipedia tarafından sunulan bilgiye göre Ocak 2013 itibariyle 244 milyondan fazla web sitesi PHP ile çalışırken, 2.1 milyon web sunucusunda PHP kurulumu bulunmaktadır. Aradan geçen üç senede bu oran bi hayli artmıştır.
PHP kodları PHP işleme modülü bulunan bir web sunucusu tarafından yorumlanır ve çıktı olarak web sayfası üretilir. Bu kodlar veriyi işlemek üzere harici bir dosyaya kaydedilerek çağırılabildiği gibi doğrudan HTML kodunun içine de gömülebilir. PHP zaman içinde bir komut satırı arayüzü sunacak şekilde evrilmiştir, PHP-GTK yardımıyla grafiksel masaüstü uygulaması geliştirmek de mümkündür.
PHP özgür bir yazılım olup PHP Lisansı ile dağıtılmaktadır. Bu lisans kullanım şartları kısmında GNU Genel Kamu Lisansı ile örtüşmese de, PHP tüm web sunuculara ve hemen hemen tüm işletim sistemi ve platforma ücretsiz olarak yüklenebilir.
Peki php programlama dilini neden kullanmalıyız.
Çünkü;
Açık kaynak kodludur.
Güvenilirdir.
Maliyeti ucuzdur.
Uygulanabilirliği kolaydır.
Performansı iyidir
Bir çok veritabanı ile kullanılabilir
Platform özgürlüğü vardır.
Nesneye dayalı bir dildir.
-- -
Php bir çok veritabanı programı ile çalışabilir. PHP ile en çok özdeşleşen ve ayrılmaz ikili olarak nitelenen veritabanı sunucusu mySQL’dir. Zira PHP denince akla ilk bu gelmektedir.
Php gerçekten hızlı bir script dilidir ve yüksek trafik alan sitelerde diğer sitelere oranla daha pratik ve hızlı çalışır.
Artık PHP nedir ne değildir bunu biliyoruz olsa gerek. Sizce de artık başlamanın zamanı gelmedi mi?
Sırada ki videomuzda PHP kodlarını bilgisayarda çalıştırabilmemiz için yapmamız gereken ön
hazırlıkları anlatıyorum. Haydi hep beraber bilgisayarımızı php kodlarına hazır hale getirelim.
Google amcaya bunları sorarsan bu konuyu bulabilirsin
Konuya özel sorgu kelimeleri
Php nedir, php zormudur, php nasıl öğrenilir, php kursları, İstanbul php kursları, neden php, php zormu, php nasıl öğrenilir, php kim yazdı, php kim yaptı, rasmus lerdorf, lasmus lerdorf kimdir, Hypertext Preprocessor nedir?, merhaba millet
Genel Sorgu kelimeleri
php eğitim seti, php eğitimi, php eğitim seti indir, php eğitim seti 2016, türkçe php eğitimi, php görsel eğitim seti, php dersleri, php online kurs, php online ders, php youtube videoları, youtube php, youtube php eğitim seti, php eğitim videoları, php ders videoları, php programlama,
Eğitim Videolarımı youtube kanalımda playlist olarak veya bu konu devamında alt alta sıralı liste olarak bulacak ve takip edebileceksiniz.
Bugüne kadar merak etmiş denemiş ben bunu başaramam diyen arkadaşlara sesleniyorum. Bildiklerinizi unutun ve videoları mutlaka takip edin. Standart anlat geç mantığının ötesinde her konu ile ilgili bol bol örnek kodlamalar ile bilgimizi pekiştirmeyi hedefliyorum. Üstelik sıkıcı kodların arasında tam boğuldum derken eğlenceli sürprizlerle de sizleri şaşırtmayı keyiflendirmeyi başaracağımı umuyorum.
Peki bu PHP eğitim programlama videolarını takip ederseniz sonunda neler olacak? Bu tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış bir şey. Ah şu programlamayı bir öğrensem ne projelerim var diyen arkadaşlara sesleniyorum. Şimdiden projenizi kağıt üzerinde tasarlayın ve eğitim videoları ile birlikte öğrendiklerinizi uygulamaya başlayın. Eğitim videolarının sonunda öğrendiklerinizle kolaylıkla sizde başkalarına muhtaç olmadan dilediğiniz projenizi php programlama dilini kullanarak hayata geçirebileceksiniz.
Unutmayın şimdiden söylüyorum
“Kodlaya Kodlaya Göl Olur”
Ve biz o gölü oluşturmaya bu pazartesi 15:00’da yüklenecek ilk video ile başlıyoruz. Katılmak isteyen herkesi ama herkesi bekliyorum. Eğitim videoları Pazartesi ve Perşembe olmak üzere düzenli olarak yayınlanmaya devam edecek ve sizden gelen sorulara mutlaka cevap verilecektir.
Peki iyi güzelde neden programlamayı öğrenmelisiniz ki? Eğitimlere başlamadan size motivasyon kaynağı olacak şu videoyu mutlakaizleyin. Bu arada unutmayın ilk eğitim videomuz ile Pazartesi günü saat 15:00’da yine burda buluşuyoruz. Kendinize iyi bakın millet;
Google amca ve Youtube Abla'ya bunları sorarsan bu konuyu bulabilirsin.
php eğitim seti, php eğitimi, php eğitim seti indir, php eğitim seti 2016, türkçe php eğitimi, php görsel eğitim seti, php dersleri, php online kurs, php online ders, php youtube videoları, youtube php, youtube php eğitim seti, php eğitim videoları, php ders videoları, php programlama