physical memory %xxx / ACİL YARDIM

suburban
11-04-2009, 01:53   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj

merhabalar,

bilgisayarımı başlat menüsünden normal şekilde kapattığım zaman nadiren de olsa mavi bir ekran çıkıp bir takım yazılar yazıyor ve sistem kendini resetliyor. sürekli olan bir sorun değil fakat nadiren de olsa donanımda ya da yazılımda bir problem olduğu bir gerçek. neyse, ben sorunun detayını açıklayayım;

mavi ekran çıkıp, özetle " PHYSİCAL MEMORY %xxx " yazıp, %100 e kadar hızlı bir şekilde doluyor (yaklaşık 5 sn.) ve sistem kendisini resetliyor.

bu sorun ile ilgili yardım ve önerilerinizi önem ve dikkat ile bekliyorum.

saygılarımla.

sistem: Q9300 cpu, P35C-DSR3 anakart, 4 GB 800 Mhz ram, 8800 GT gpu, 500 GB sabit disk, Thermaltake 400 W. Psu kasa

man on the moon
11-04-2009, 07:36   |  #2  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

%100 e kadar dolma meselesi bellek dökümünün diske aktarılması.
daha önceki mesajlarınıza göre ekran kartı sürücüsünde sorun var gibi. "hala ekran titriyormu?"
ekran kartırla beraber anakart için
( yonga seti) sürücülerinide güncelleyin.
olmadı bios için güncelleme var mı bakın. olmadı format. olmadı vista 64 bit.

suburban
11-04-2009, 11:02   |  #3  
OP Yeni Üye
45 mesaj

arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

öncelikle khramn arkadaşa cevap vermek isterim, bellek yerleşkem şu şekilde; KINGSTON 2 GB 800 MHZ HYPERX + KİNGSTON 2 GB (2X1 OLMAK ÜZERE) 800 MHZ. yani 2 gb bütün olarak ve hyperx teknolojisi mevcut diğer 2 gb ise 1gb+1gb ve hyperx teknolojisi mevcut değil. bu olası bir sorun olabilir mi? ayrıca işletim sistemim; vista ultimate 32 bit

e-eyup arkadaşım ekranım maalesef titremeye devam ediyor. gpu sürücülerini güncelleştirmeme rağmen. anakartın ise sürücüsünü güncelleştirmedim henüz. erğer vista 64 bit e geçersem bellek resetleme sorunum çözülebilir mi? ayrıca ekranımın titremesi ile ilgili şöyle bir durumada tanık oldum bilgisayarımda; trackmani oyununu normal şartlarda oynarken oyundan çıkmadan ana menüsünde oyunu bırakıp pc nin başından kalktım. yaklaşık yarım saat sonra tekrar pc nin başına geldiğinde normal olan ekran deli gibi titriyordu. şimdilik bu sorunu şu şekilde aşıyorum. ekran da titreme olunca monitörün menüsünden reset atıyorum( monitöre sık sık reset atmak problem yaratır mı?). monitör (19" asus vw193d) resetlenince sorun ortadan kalkıyor fakat zamanla oyun oynayıp oyundan çıkınca yineleniyor. off çok yazdım arkadaşlar. diyeceklerim bu kadar. ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

saygılarımla

YasinC
11-04-2009, 13:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

Vista 64 bit ultimate kullanıyorum 4 gb ram var bazen mavi ekran alıyorum
Xp de hiç almadım.

man on the moon
11-04-2009, 15:50   |  #5  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

Detim masası>yönetimsel araçlar>bellek tanılama aracını çalııştır. belki bir faydası dokunur.
mavi ekrana dönecek olursak sanırım yine yönetimsel araçlar altında olay görüntüleyici altında mavi ekranla ilgili bilgiyi bul ve bakalım içeriği neymiş.
sanırım iki sorununda kaynağı aynı.
buarada herkese söylüyorum. windowsun hata raporlama hizmeti daima açık olsun. bana en çok yardımcı olan hizmetlerden biridir.

suburban
11-04-2009, 23:43   |  #6  
OP Yeni Üye
45 mesaj

çok sağol e-eyup arkadaşım verdiğin bilgiler için. foruma açtığım bu başlıktan sonra neden se öyle bir sorun yaşamadım (halihazırda daha öncede belirttiğim gibi nadiren vuku bulan bir problemdi). bu arada hata raporlama hizmetim açık fakat mavi ekran olayından sonra sistem herhangi bir hata raporu iletmiyor, sadece reset atıp normal bir şekilde masaüstüne dönüyor.

ekran titreme olayı halen devam, o titredikçe ben monitörü resetliyorum. bakalım kim inadı bırakıp vazgeçecek :)

saygılarımla.

man on the moon
12-04-2009, 00:09   |  #7  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

ekran kartının ikinci bir çıkışı varsa onla bir dene bakalım. ya da onboard ekran kartına bir dön

suburban
12-04-2009, 01:20   |  #8  
OP Yeni Üye
45 mesaj

gpu nun 2. çıkışına taktım, dediğin gibi bir de böyle deneyeceğim. fakat anakartın üzerinde onboard gpu yok, keşke olsaydı, o zaman anlardım sorunun gpu dan olup olmadığını valla.

saygılarımla.