Başka marka taksanız olur ama uyumsuzluk olur ve düzgün çalışması için uğraşmak lazım ve stabil çalışacağının garantisi yok. Gskill RipjawsX ram'ler Sandy Bridge için özel üretiliyor dolayısıyla onlarda sorun çıkma ihtimali daha düşük. 1333MHz üzeri ramlere bence gerek yok. 1333MHz CL7 LV ram ile 2133MHz CL8 LV ram arasında %3'lük bilemedim %4'lük bir fark oluyor. Aradaki fiyat farkına bakıyorsunuz kimi zaman 2 katı kimi zaman daha fazla. Yani gerek yok. Bende bu yaz(haziranda babalar gününde) sistem almayı düşünüyorum. Ve bütün parçaları en ince ayrıntısına kadar inceleyip duruyorum. Araştırmalarımdan yola çıkarak: ramlerde eğer extreme oc'çu değilseniz o kadar yüksek saat hızlarına gerek yok. SB anakartlarda işlemci desteğinden olsa gerek 1333MHz üzeri ramlerden randıman almak oldukça zor. işlemci desteği 1333MHz'e kadar destekliyor daha sonrasında anakartın desteğine kalıyorsunuz. Anakartta desteklese bile bazı uyumsuzluk ve hatalardan dolayı ramleri sisteme elle(manuel) olarak tanıtmanız gerekiyor. Tanıttıktan sonra sorun pek çıkmıyor ancak Donanım Haber Forumlarında SB anakartlar ile ilgili(B3 rev. dahil.Güya düzeltilmişti bu anakartlar.) bir ton şikayetçi var. MSI GD65 biraz daha iyi gözüküyor ama onda da benzer sorunlar bulunmakta. AMD sistemlerde öyle bir sorun yok. Eğer öyle bir sorun çıkarsa bilinki sistemde ya parça aramızdan ayrılmış yada üretim hatasıdır. Ayrıca M4A89GTD Pro USB&Sata 3.0 oldukça iyi bir anakart. CF'da oldukça yüksek verimlilik sağlayabiliyor ve tek tuşla oc gibi birçok özelliği var :D Tavsiyem AMD sistem.
Bu arada aklıma geldi: AMD sistemi alıp iyi bir işlemci soğutucu ile daha yüksek performans almanız mümkün. 1kit ram alıp 1tane de işlemci soğutucu almak daha iyi olur(Akasa Venom veya Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme olabilir). Yada elinizde yoksa soğutması iyi olan bir kasa :D Elinizde hangi marka model kasa var? Çünkü CF ve dev gibi bir işlemci soğutucu her kasanın harcı değil. Öyle bir sistemin soğutması da var sonuçta :)) neden ram'den feragat edelim diyorum derseniz, HDD'den desem ileride bir HDD daha alıp raid yapmak var veya SSD alıp onu kurması var.Ramlerde öyle bir sorun yok. Alıyorsunuz takıyorsunuz ve kullanıyorsunuz.takıp çıkartması kolay, fiyatı uygun o yüzden ram'den kıstım. Ama bütçe yetiyorsa kısmaya gerek yok bence :D
@Jubei76 heralde benim alıcağım sistemi biliyorsundur. Monitör klavye ve mouse zaten bütçenin 6'da 1'i kadar tutuyor yaklaşık olarak. Ama uzun süre değiştirilmeyeceği için bence değecektir. 3D'e gerek yok, Physx daha çok yolu var. Zaten güncel oyun motorları ile Physx kadar iyi efekt yapılabiliyor. Örn: CryEngine 3. DX9'da DX11 ile yarışır düzeyde grafik hazırlanabiliyorsa DX11 güncellemesi ve en yüksek ayarlarda görüntüyü siz hayal edin Crysis 2'de.(Crysis 2 şuanda DX9 hatırlatayım. DX11 desteği güncelleme ile gelecekmiş.) Haliyle crysis 2 gibi oyunlarçoğaldıkça(BF3, Crysis2,dirt3,AC3,NFS Shift2(belki) ve seneye çıkacak oyunlarda en yüksek grafikler gerçek gibi olacaktır ancak bir sorun var. O grafikleri işleyecek e.kartı lazım. HD 6970 CF, HD 5970'ten %50 hızlı ise ve oc ile GTX580 SLI'ı bile geçebiliyorsa oldukça mantıklı bir seçim bence. HD6950 CF @70 CF olarak kullanılabilir ancak hem işin risk kısmı var hemde oc'u ksıtlayan 2pin eksikliği var.Oyüzden HD6970 CF şuan için üst seviyede çok iyi bir seçim.
Valla bende fiyata şaştım ne diyeyim :D Hem beklediğimden uygun geldi(o yüzden biraz parçaları yükselttim) hemde uğraşsam tutturamayacağım bir fiyat yani xD Haa değer mi? Bence değer öyle bir sisteme.Sonradan gördüm ki Vatan'da parça yükseltme zamanı adı altında AMD-Asus'ta indirim varmış :D