Physx

CarlJohnson
27-03-2011, 20:51   |  #1  
CarlJohnson avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,081 mesaj

saygı deger arkadaslarım elimde soyle bir liste var su an yakın bir dostuma pc toplama niyetindeyiz bugun eksen bilgisayara gittik güzel bir fiyatta verdiler hayırlısıyla alıcaz..sadece klasik sorudur belki ama araştırdım netcevap bulamadım.forumda cok saygı duydugum bilgisine güvendigim arkadaslar var ve tabiki fan boy durumu yapmayacak herkesin cevabnada ihtiyacım var..konu Nvidia physx vs ATI.kasa su

İntel core i7 960
Anakart için MSI X58A-GD65 LGA 1366
ram için CORSAIR 2x2GB 2000mhz CL9
Kasa için Dark Knight
hard disk e Seagate 1TB Barracuda SATA 3
PSu için OCZ 700W StealthXstream kullanıcaz.geriye sadece ekran kartı kaldı
bu arkadas 1500 tl ye kadar verebilirim dedi ekran kartı için..elimizde ASUS GTX570 SLI- HD6970 CRossfire-Zotac GTX580 AMP edition ve ASUS GTX580 (soğutuculu özel modeli) var ha birde HD5970..
Bu parayı Nvidia  ve Physx e mi basmalı yoksa ATI ya mı Sli vs olcagı için 1000W psu düşünülebilir sanırım.Physx li olarak birkac inceleme izledim oyunlarda aslında ciddi olarak efekt vs geliyor gibi..ama cogu yerdede tartışma cıkmıs net bir cevap bulamadım..6970 Crossfire yaparsak neden nvidia almadık dermiyiz acaba Physx vs den dolayı..net bir cevap cıkarsa cok hayırlı bir iş olcak insallah..

Jubei76
27-03-2011, 22:23   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

Evet bencede parayı pahalı olmasına rağmen nvidia,ya basmalı ki sende kendi gözlerinle görmüşün aradaki farkı ama tabiki olaya ati cephesinden baktığımızda ati,den 2 ekran kartı seçildiğinde daha ucuza malolacaktır sistem ama ben senin verdiğin listede olduğu için ilk öncelikle zotac markasını öneririm heleki 2 adet zotac olursa tadından yenmez ama seninde belirttiğin gibi burda önemli olan etken PSU Watt gücü buna mutlaka dikkat etmek gerek.

CarlJohnson
27-03-2011, 23:40   |  #3  
CarlJohnson avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

hocam valla o zotac a sli yapmak imkansız gibi birsey nerdeyse..2000 tl ye geliyor ortalama 2xzotac..birde güc tüketimi hesaplarsak faturada baya bir güzellik olur gibi :) su anki secimler de HD6970 Crossfire veya asus Gtx570 Sli gibi gozukuyor..güc tüketimndede donanımhaberdeki rakamlara gore gtx 570 sli maximum 572W tüketiyor.HD6970 için rakam olmasada HD6870 Crossfire 360 tüketmis digeride ortalama 400 450 olsa..neredeyse 150W gibi bir fark oluyor..veya simdi sadece GTX580 alıcaz..1000 tl gbi bir fiyata.sonrada işin rengini degistirip SLI için 2.580 i alıcaz..tabi bu da zaman alır yani :) 2000tl yapar 2 ekran kartı

Son Düzenleme: CarlJohnson ~ 27 Mart 2011 23:44
EMRE_61
28-03-2011, 16:51   |  #4  
EMRE_61 avatarı
Yıllanmış Üye
509 mesaj

ben ati alırdım neden diyeceksin mesela bir gtx460 aldın...normalde mafia 2 yi 60 fps civarında oynarken physx i açtığın zaman fps miktarında 30-40 civarına düşme olacaktır...artısımı camlar kırılırken cam parçalarını gösterir vb... yani boşu boşuna performans düşüklüğü...6970 overclock hali ile cf düzeneğini ocz 700w +80 verimlilkikte bir psu ile çalıştırılıyor...fakat sen en az 800w düşün.

firaristt
28-03-2011, 18:34   |  #5  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

sistem toplama yanlış olmuş. Hele ki oyun için. Belli ki 3000TL küsür bir bütçe var. Ve böyle bir sistem alıp o bütçeyi heba etmeyin. intel veya AMD işlemci seçebilirsiniz. Ancak intel alıcaksanız ve bütçenizde uygun SB alın alıcaksanız. eski nesil işlemcileri es geçin. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki intel'in SB B3 rev. anakartlarında da bazı sorunlar bulunmakta. En büyük sorunlardan birisi ram sorunu(genelde Gskill RipjawsX ile çözülebiliyor), ve Sata 3.0 azlığı. intel alıp biraz kurarken uğraşıp iyi bir sistem alabilir veya AMD alıp o kadar performanslı(işlemci performansı açısından) olmayan ama oyunlarda aradaki farkı anlayamayacağınız bir fark olur ama aradaki farkı Raid'e SSD'e veya e.kartına veyahut soğutmaya vererek çok daha iyi bir sistem toplanabilir.

İntel Sandy Bridge i7 2600K 656TL
MSI LGA 1555 B3 rev. P67 GD65 2133MHz (Oc) 377TL
Sapphire HD6970 2GB CrossFire 763TLx2=1526TL
Gskill RipjawsX DDR3 4GB(2x2) 1333MHz CL7 LV 1.5V 124TL
Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB 7200Rpm 32MB cache Sata II114TL
Cooler Master Slient Pro 800Watt 80+Gold 12V 65A 355TL

Toplam: 3152TL tutuyor. Ayrıca CF veya SLI kurucaksanız yukarıdaki psu anca keser öyle bir sistemi.

AMD Phenom II x6 1090T 389TL (günün fırsatı şansınıza)
Asus M4A89GTD Pro USB&Sata 3.0 299TL (hayde bu da günün fırsatı. Var bi keramet ama dur bakalım)
Gskill Ripjaws DDR3 4GB(2x2) 1333MHz CL7 LV 1.5V  x2(8GB)110TLx2=220
Sapphire HD6970 2GB CrossFire 763TLx2=1526TL
Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB 7200Rpm 32MB cache Sata IIRaid0 114TLx2=228TL
Cooler Master Slient Pro 800Watt 80+Gold 12V 65A 355TL

Toplam: 3131TL(töbe töbee. Uğraşsan bu fiyatı tutturamazsın xD) Neyse:

AMD sistem ile intel sistem arasında AMD sistem işlemci farkı haricinde intel'den daha üstün olduğu aşikar. işlemciyi de sorun etmenize gerek yok bence. Çünkü aradaki farkı oyunlarda anlayamazsınız, winrar vs.'de de küçük farklar dışında fark yok. Ancak AMD sistemde raid0 ve 8GB ram olması sistemin genel performansını bir hayli arttıracaktır. Bence AMD sistemi alın.

Physx konusuna gelecek olursak: Mafia II ve Batman dışındaki oyunlarda zaten pek kullanılmıyor(bu kadar reklamı yapılmıyor yani). Physx'in etkisini en iyi Mafia II'de görürsünüz. Araba patladığında her taraf toz duman oluyor ve minik minik bir sürü parça etrafa saçılıyor.Ancak şöyle bir sorun var hem çok yavaşlatıyor oyunu, hem hiç büyük parça oluşmuyor(biraz daha küçük olsa toz diyebiliriz saçılan parçalara) hemde Nvidia dışındaki kartlarda işlemci üzerinden hesaplandığı için bir işe yaramıyor. Kaldı ki gerçekçilikten yinede uzak bir teknoloji. Ateş edildiğinde param parça olan birşeye vurduğunuzda(yumrukla) hiç birşey olmuyor veya düşme efektlerinde kol bacak kafa hepsi bir birine karışıp varil gibi düşüyor adam.Yani kısaca gerçekçiliğe bir faydası yok fazladan bilgisayarı yavaşlatıyor. Üstüne yetmiyor zaten yüksek ısılarda çalışan Nvidia kartları iyicene ısıtıyor. GTX 580 SLI hem güç tüketimi hemde sıcaklık yüzünden sınıfta kalıyor üstüne Scalling ve MS'de eklenince iyicene göçüyor ve HD6970 CF'ı anca geçiyor. GTX 570 SLI deseniz HD6970 CF'dan zayıf ve biraz daha pahallı ve yine Scalling oranı düşük.. AMD HD6970 en iyi seçeneklerden birisi. Çünkü hem güç tüketimi düşük, hemde MS(Microstuttering) oranı düşük, hemde Scalling oranı %97-98 hatta bazı yerlerde %100'ü geçebiliyor.Dolayısıyla en yüksek performansı HD6970 CF ile alırsınız. Physx'i oyunlarda Nvidia kartla bile açsanız akıcılık ciddi derecede azalıyor, yani akıcılık bayağı azaldıktan sonra grafiklerin önemi kalmıyor. Kaldı ki grafiklere getirisi çok az.

Kasa da gerekiyorsa biraz kısıp CM Storm Sniper Black Edition veya Haf 932-HAF X alabilrsiniz :))

Jubei76
28-03-2011, 19:58   |  #6  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj

Birde şöyle bir şey var, sadece oyun için acaba gerçekten bu kadar yüksek bir sisteme ihtiyaç varmı ?

CarlJohnson
28-03-2011, 23:38   |  #7  
CarlJohnson avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

HD6970x2 cok cazip geldi acıkcası bizede..
hocam arkadasın derdi sadece oyun degil 1 kere alalım uzun vadede hic dokunmayalım istiyoruz hem işletim sistemi olarak office photoshop butun programlar dahil hemde uzun bir süre oyunlar yuzunden daha fazla para yatırmamak pciçin..3131tl lik fiyat acayp zaten helal usta :D:D

üstadım bu sorun nedir tam olarka bir su ramlerle nasıl cozuluyor o iş?başka marka ram taksak olmuyor mu

Son Düzenleme: CarlJohnson ~ 29 Mart 2011 00:05
firaristt
29-03-2011, 16:34   |  #8  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

Başka marka taksanız olur ama uyumsuzluk olur ve düzgün çalışması için uğraşmak lazım ve stabil çalışacağının garantisi yok.  Gskill RipjawsX ram'ler Sandy Bridge için özel üretiliyor dolayısıyla onlarda sorun çıkma ihtimali daha düşük. 1333MHz üzeri ramlere bence gerek yok. 1333MHz CL7 LV ram ile 2133MHz CL8 LV ram arasında %3'lük bilemedim %4'lük bir fark oluyor. Aradaki fiyat farkına bakıyorsunuz kimi zaman 2 katı kimi zaman daha fazla. Yani gerek yok. Bende bu yaz(haziranda babalar gününde) sistem almayı düşünüyorum. Ve bütün parçaları en ince ayrıntısına kadar inceleyip duruyorum. Araştırmalarımdan yola çıkarak: ramlerde eğer extreme oc'çu değilseniz o kadar yüksek saat hızlarına gerek yok. SB anakartlarda işlemci desteğinden olsa gerek 1333MHz üzeri ramlerden randıman almak oldukça zor. işlemci desteği 1333MHz'e kadar destekliyor daha sonrasında anakartın desteğine kalıyorsunuz. Anakartta desteklese bile bazı uyumsuzluk ve hatalardan dolayı ramleri sisteme elle(manuel) olarak tanıtmanız gerekiyor. Tanıttıktan sonra sorun pek çıkmıyor ancak Donanım Haber Forumlarında SB anakartlar ile ilgili(B3 rev. dahil.Güya düzeltilmişti bu anakartlar.) bir ton şikayetçi var. MSI GD65 biraz daha iyi gözüküyor ama onda da benzer sorunlar bulunmakta. AMD sistemlerde öyle bir sorun yok. Eğer öyle bir sorun çıkarsa bilinki sistemde ya parça aramızdan ayrılmış yada üretim hatasıdır. Ayrıca M4A89GTD Pro USB&Sata 3.0 oldukça iyi bir anakart. CF'da oldukça yüksek verimlilik sağlayabiliyor ve tek tuşla oc gibi birçok özelliği var :D Tavsiyem AMD sistem.

Bu arada aklıma geldi: AMD sistemi alıp iyi bir işlemci soğutucu ile daha yüksek performans almanız mümkün. 1kit ram alıp 1tane de işlemci soğutucu almak daha iyi olur(Akasa Venom veya Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme olabilir). Yada elinizde yoksa soğutması iyi olan bir kasa :D Elinizde hangi marka model kasa var? Çünkü CF ve dev gibi bir işlemci soğutucu her kasanın harcı değil. Öyle bir sistemin soğutması da var sonuçta :)) neden ram'den feragat edelim diyorum derseniz, HDD'den desem ileride bir HDD daha alıp raid yapmak var veya SSD alıp onu kurması var.Ramlerde öyle bir sorun yok. Alıyorsunuz takıyorsunuz ve kullanıyorsunuz.takıp çıkartması kolay, fiyatı uygun o yüzden ram'den kıstım. Ama bütçe yetiyorsa kısmaya gerek yok bence :D

@Jubei76 heralde benim alıcağım sistemi biliyorsundur. Monitör klavye ve mouse zaten bütçenin 6'da 1'i kadar tutuyor yaklaşık olarak. Ama uzun süre değiştirilmeyeceği için bence değecektir. 3D'e gerek yok, Physx daha çok yolu var. Zaten güncel oyun motorları ile Physx kadar iyi efekt yapılabiliyor. Örn: CryEngine 3. DX9'da DX11 ile yarışır düzeyde grafik hazırlanabiliyorsa DX11 güncellemesi ve en yüksek ayarlarda görüntüyü siz hayal edin Crysis 2'de.(Crysis 2 şuanda DX9 hatırlatayım. DX11 desteği güncelleme ile gelecekmiş.) Haliyle crysis 2 gibi oyunlarçoğaldıkça(BF3, Crysis2,dirt3,AC3,NFS Shift2(belki) ve seneye çıkacak oyunlarda en yüksek grafikler gerçek gibi olacaktır ancak bir sorun var. O grafikleri işleyecek e.kartı lazım. HD 6970 CF, HD 5970'ten %50 hızlı ise ve oc ile GTX580 SLI'ı bile geçebiliyorsa oldukça mantıklı bir seçim bence. HD6950 CF @70 CF olarak kullanılabilir ancak hem işin risk kısmı var hemde oc'u ksıtlayan 2pin eksikliği var.Oyüzden HD6970 CF şuan için üst seviyede çok iyi bir seçim.

Valla bende fiyata şaştım ne diyeyim :D Hem beklediğimden uygun geldi(o yüzden biraz parçaları yükselttim) hemde uğraşsam tutturamayacağım bir fiyat yani xD Haa değer mi? Bence değer öyle bir sisteme.Sonradan gördüm ki Vatan'da parça yükseltme zamanı adı altında AMD-Asus'ta indirim varmış :D

Jubei76
29-03-2011, 17:13   |  #9  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj
Alıntı: firaristt  
Başka marka taksanız olur ama uyumsuzluk olur ve düzgün çalışması için uğraşmak lazım ve stabil çalışacağının garantisi yok.  Gskill RipjawsX ram'ler Sandy Bridge için özel üretiliyor dolayısıyla onlarda sorun çıkma ihtimali daha düşük. 1333MHz üzeri ramlere bence gerek yok. 1333MHz CL7 LV ram ile 2133MHz CL8 LV ram arasında %3'lük bilemedim %4'lük bir fark oluyor. Aradaki fiyat farkına bakıyorsunuz kimi zaman 2 katı kimi zaman daha fazla. Yani gerek yok. Bende bu yaz(haziranda babalar gününde) sistem almayı düşünüyorum. Ve bütün parçaları en ince ayrıntısına kadar inceleyip duruyorum. Araştırmalarımdan yola çıkarak: ramlerde eğer extreme oc'çu değilseniz o kadar yüksek saat hızlarına gerek yok. SB anakartlarda işlemci desteğinden olsa gerek 1333MHz üzeri ramlerden randıman almak oldukça zor. işlemci desteği 1333MHz'e kadar destekliyor daha sonrasında anakartın desteğine kalıyorsunuz. Anakartta desteklese bile bazı uyumsuzluk ve hatalardan dolayı ramleri sisteme elle(manuel) olarak tanıtmanız gerekiyor. Tanıttıktan sonra sorun pek çıkmıyor ancak Donanım Haber Forumlarında SB anakartlar ile ilgili(B3 rev. dahil.Güya düzeltilmişti bu anakartlar.) bir ton şikayetçi var. MSI GD65 biraz daha iyi gözüküyor ama onda da benzer sorunlar bulunmakta. AMD sistemlerde öyle bir sorun yok. Eğer öyle bir sorun çıkarsa bilinki sistemde ya parça aramızdan ayrılmış yada üretim hatasıdır. Ayrıca M4A89GTD Pro USB&Sata 3.0 oldukça iyi bir anakart. CF'da oldukça yüksek verimlilik sağlayabiliyor ve tek tuşla oc gibi birçok özelliği var :D Tavsiyem AMD sistem.

Bu arada aklıma geldi: AMD sistemi alıp iyi bir işlemci soğutucu ile daha yüksek performans almanız mümkün. 1kit ram alıp 1tane de işlemci soğutucu almak daha iyi olur(Akasa Venom veya Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme olabilir). Yada elinizde yoksa soğutması iyi olan bir kasa :D Elinizde hangi marka model kasa var? Çünkü CF ve dev gibi bir işlemci soğutucu her kasanın harcı değil. Öyle bir sistemin soğutması da var sonuçta :)) neden ram'den feragat edelim diyorum derseniz, HDD'den desem ileride bir HDD daha alıp raid yapmak var veya SSD alıp onu kurması var.Ramlerde öyle bir sorun yok. Alıyorsunuz takıyorsunuz ve kullanıyorsunuz.takıp çıkartması kolay, fiyatı uygun o yüzden ram'den kıstım. Ama bütçe yetiyorsa kısmaya gerek yok bence :D

@Jubei76 heralde benim alıcağım sistemi biliyorsundur. Monitör klavye ve mouse zaten bütçenin 6'da 1'i kadar tutuyor yaklaşık olarak. Ama uzun süre değiştirilmeyeceği için bence değecektir. 3D'e gerek yok, Physx daha çok yolu var. Zaten güncel oyun motorları ile Physx kadar iyi efekt yapılabiliyor. Örn: CryEngine 3. DX9'da DX11 ile yarışır düzeyde grafik hazırlanabiliyorsa DX11 güncellemesi ve en yüksek ayarlarda görüntüyü siz hayal edin Crysis 2'de.(Crysis 2 şuanda DX9 hatırlatayım. DX11 desteği güncelleme ile gelecekmiş.) Haliyle crysis 2 gibi oyunlarçoğaldıkça(BF3, Crysis2,dirt3,AC3,NFS Shift2(belki) ve seneye çıkacak oyunlarda en yüksek grafikler gerçek gibi olacaktır ancak bir sorun var. O grafikleri işleyecek e.kartı lazım. HD 6970 CF, HD 5970'ten %50 hızlı ise ve oc ile GTX580 SLI'ı bile geçebiliyorsa oldukça mantıklı bir seçim bence. HD6950 CF @70 CF olarak kullanılabilir ancak hem işin risk kısmı var hemde oc'u ksıtlayan 2pin eksikliği var.Oyüzden HD6970 CF şuan için üst seviyede çok iyi bir seçim.

Valla bende fiyata şaştım ne diyeyim :D Hem beklediğimden uygun geldi(o yüzden biraz parçaları yükselttim) hemde uğraşsam tutturamayacağım bir fiyat yani xD Haa değer mi? Bence değer öyle bir sisteme.Sonradan gördüm ki Vatan'da parça yükseltme zamanı adı altında AMD-Asus'ta indirim varmış :

evet firaristt biraz daha inceleme yaptığımda HD6970 CF en mantıklı seçim ama tabi ben birazda nvidia sevdiğim için tek kartta nvidia seçiyorum ama mantık olarak tabiki HD6970 CF öneriyorum carljohnson arkadaşıma.  
(bu arada böyle muhabbet eder gibi yorumlarımız çok hoşuma gitti,teşekkür ederim bu güzel muhabbet için Göz kırpma)

CarlJohnson
30-03-2011, 21:31   |  #10  
CarlJohnson avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

çift kartta HD6970 tek kartta nvidia secmek simdilik daha iyi gibi.6970 Cf dediginiz gibi tadından yenmez yani :)
@firarist hocam dedigin gibi aşırı tecrübeli veya takıntılı Overclock cu degilim..sadece olabildigi kadar sorunsuz ve düzgün stabil olsun istiyorum sistem o kadar..MSı anakart da recep baltaş sagolsun onun tavsiyesi cok yardımı oldu..
@jubei birbirimize yardım etmek ve samimiyet her zaman güzel hocam :)düzgün ve konusması zevkli kişiler olması cok guzel

EMRE_61
30-03-2011, 21:40   |  #11  
EMRE_61 avatarı
Yıllanmış Üye
509 mesaj

firarist in dediklerini uygulamanı tavsiye ederim :D

CarlJohnson
31-03-2011, 17:16   |  #12  
CarlJohnson avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

@firarist  dostum eksen bilgisayarın sitesinden bana kurdugun amd sisteme uygun bir işlemci sogutucusu tavsiye eder msn*
xilence black hawk vs var :)

Son Düzenleme: CarlJohnson ~ 31 Mart 2011 17:24
firaristt
01-04-2011, 13:07   |  #13  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

YineAkasa Venom, Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme öneririm :D ama eksende fiyatları biraz yüksek geldi bana.Teknofiyat veya vatandan daya uygun fiyata bulabilirsiniz :)) Bu arada verdiğim 2 işlemci soğutucu da da AM3 anakart uyumluluğu var kafanız rahat olsun :))

CarlJohnson
01-04-2011, 17:04   |  #14  
CarlJohnson avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

tamamdır onlarıda başka yerden alırım artık sagol :)

firaristt
01-04-2011, 17:11   |  #15  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

fark etmez :D Uygun fiyata aynı ürünü bulabilirsen güvenilir bir yerde ordan al bence :D Bütün sistemi o şekilde toplarsan bi 100TL kadar fark eder :D (verdiğim sistemlerin linklerindeki şuanki fiyattan) Teknobiyotik ve vatan'da uygun fiyata bulunabiliyor birçok şey :D

mayel
15-04-2011, 12:51   |  #16  
Yıllanmış Üye
201 mesaj

Arkadaşım Ati alsanda Nvdia'da alsanda bence o kadar paraya farketmez.He şöyle olur aynı performansı veren iki karttan ati bariz bir şekilde daha ucuz olursa git onu al.Physx oyuna elbette artı değer katar ama fps düşüşü yaşarsın (hadi ama böyle bir sisteme fps düşüşü yaşasan ne olur , farkeden  pek bişey olmaz.)   benim sistemim ve param :) amd tabanlı olduğu için ati 6850 aldım ve memnunum.