Merhaba, bende pikatel airmax 101 model modem var. TTnet'ten smile adsl'e geçtim fakat modem arayüzüne @smileadsl.net yazısını yazamıyorum @ttnet yazısı sabit kalıyor, bunun çözümünü internette araştırdım fakat bulamadım. Çözümünü bilen varsa lütfen paylaşsın. Teşekkürler.
Pikatel Airmax 101 Smile adsl sorunu
modemin garantisi devam ediyor ise elkotek firmasına kargoyla göndererek cihazınıza atılan custom firmwareyi tekrar orijinal firmware'a ücretsiz yüklettireilirsiniz. sadece ürünü yollarken verdiğiniz kargo parasını ödüyorsunuz. garantisi devam etmiyorsa bir bilgim yok, ücret talep edebilirler.
TTNET kullanmama rağmen bu sorunu ortadan kaldırmak için toplamda 30-40 saat falan uğraşmışımdır, ama yok. Atılan custom firmwareyi kaldırmanın, modeme Root olarak girmeden çözümü yok :)
Evet elkotek firmasını aradım senin dediğin gibi bir işlem gerekiyormuş. Keşke kendim yapabilsem.
ya ttnet onlara kendi firmwaresini attırıyor sen modemin varsa ingilizce orjinal sitesinden firmware güncelleme yap.Yalnız pikatelin firmware si varmı bilmiyorum.Ama ttnet onlara kendi firmwaresini attığı için oluypdur yüzde 90
modeme admin ttnet yaz eğer ttnetle giriş yapıyorsan ttnetin firmwaresidir birde şurdan anlarsın şifresiz wirelessla kimseyi balayamassın ama bağlanır fakat lütfen şifreleme verin der durur.Burdan anlarsın ttnetin firmwaresi olduğunu
merhabalar aynı sorunu bende yaşadım çözüm için videoyu izlemeniz yeterli . iyi günler
http://www.youtube.com/watch?v=qNcRmjyaZVc
Merhaba arkadaşlar.
Ben evimde Biri adsl kullanıyorum. Kullandığım modem arıza yapınca gecenin bir vakti eski modemim olan Pikatel AirMax-101 i kurayım dedim. baktım ki kullanıcı adı kısmına bahsettiğiniz sebeblerden ötürü giriş yapılamıyor. biraz araştırdım. sitenin birinde diyordu ki kullanıcı adının @ işaretinden önceki kısmını yazın. mesela [email=saliheskioglu@biri.com.tr]saliheskioglu@biri.com.tr[/email] olan kullanıcı adının sadece saliheskioglu kısmını yazdım. sonra modemin ayarlar bölümünden girilen bilgileri dışarı aktarın diyordu. bunuda yaptım ve neticede conf uzantılı bir dosyam oldu. bunu notepad ile açıp kullanıcı adınızı bulup sonuna kullandığınız servis sağlayıcıyı yazın diyordu. bende "saliheskioglu" olan kullanıcı adını "saliheskioglu@biri.com.tr" olarak değiştirdim. ve ayar dosyasını modeme geri yükledim.
veeee neticede internet çalışmadııı..
sonra programcılık bilgilerimden faydalanarak bilgisayarımda ki ayar dosyasını açıp kullanıcı adımın sonuna bir boşluk verip sonrada sağa eğik slaş yani / işareti koydum. yani kullanıcı adım "saliheskioglu@biri.com.tr /" oldu.. programcılıkta kod yazarken sağa eğik slaştan sonra yazan yerleri program, kod olarak kabul etmeyip slaştan sonra ki yazılanları dikkate almaz..
bu küçük programlama hilesi sayesinde internetim çalışıyor...
benim elimde bulunan modem TTNet tarafından verilmiş olan Pikatel AirMax-101 modelidir. sanırım bu küçük hile diğer modemlerde de işe yarar..
Sayın KASIMOĞLU ve saliheskioglu ikinizinde çözümlerini denedim ikiside olumlu Teşekkür ederim ama pratikte saliheskioglu nun çözümü süper 2 gün uğraştım ama bu kadar basit ve güzel bir yöntem düşünmemiştim tebrik ederim sevgiler...
Arkadaşlar bende sizin bahsettiğiniz konuda çok uğraştım Pikatel Airmax 101 kullanarak hem masaüstü bilgisayarımı hemde laptobumu internete başarılı bir şekilde kolayca bağladım masaüstü kablo ile laptop kablosuz olarak. Boşyere diğer yöntemleri denemeyin çünkü ben denedim. Çözümü burda okuyun: Pikatel Airmax 101 Smile Adsl