Arkadaşlar; benim piksel derinliği bide akran çözünürlüğü hakkında bilgi almam gerekli. Google den aradım ama istediğimi bulamadım. Bildiğiniz bir adres veya görüşleriniz olursa çok memnun olucam, TEşekkürler..
piksel
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.abi sen bunu bi doom wave ye sor adam grafıkten anlıo anlasılan
Piksel kare şeklinde olan görüntünün en küçük birimidir, çözünürlük ise Uzunluk biriminde birbirinden ayırdedilebilen nokta sayısıdır.
Ben sorunumu daha açık yazayım Konu şu;
1024*768 boyutunda ki 15 inch lik ekranlar için gereken bellek büyüklüğü ve ekran çözünürlüğünü (PPI değeri) kaç olur.(PPI=inch başına düşen pixel sayısı.- not: Bide bunun santimetreye düşen pixel sayısı varda onun için...)konu bundan ibaret. Saygılarımla..
kardeş soruna yakın cevap :
17" mönitörlerde 1024*768 yaklaşık olarak 300 PPİ dir..
olemidir :D ben 72 miydi 96 dpi mı ole bisi biliodum ama yanlıs olabilir gibime gelio......
Valla ben de öyle biliyordum. 300 dpi kağıda baskıda kullanılmıyor muydu ya. ekran görüntüsü içinse 72 ydi galiba.
Arkadaşlar ben sorunun (ekran çözünürlüğünün nasıl hesaplandığını) buldum.Biraz zor oldu ama...
Monitor çözünürlüğünün hesaplanması:ekran çözünürlüğün çarpımının karekökü(1024*768 in karekökü)/ çapraz boy (17) = 52 ppi(inch başına düşen pixel sayısı) oluyormus.Mantık bu.Bilginiz olması açısından yazdım.
İlgi ve alaknızdan dolayı teşekkürler.
a güzel bi bilgi, ben sunuda ekleyim mesela resimimiz 1550*2000 px bunları carparak resmin kac milyon px oldunu ogrenebiliosun. bu 3.1 mpixel olması lazım . bunu bi yerden okumustum bi fotoğraf dergisinden galiba...
Arkadaşım ne güzel hesaplamışsın 1inch 2.54 cm olduğuna göre cm'ye düşen piksel sayısınıda hesaplarsın herhalde.Birde bu konu Chip dergisinin bazı sayılarında çok geniş bir biçimde açıklanmıştı Hatırlayınız kocaman Lup'la ekrana bakıyorlardı.Biz fazla donanımla ilgilenmediğimiz için olsa gerek bu konuları çabuk unutuyoruz.En azından ben öyleyim.