Laptopuma bilgisayarcıya format attırdıktan sonra pil doldurmuyor (%27 kullanılabilir,prize takılı, dolmuyor) diyor sebebi ve çözümü nedir ?
pil doldurmuyor neden ?
Tam olarak aklımda bir çözüm yok ama ya orijinal pil ile değiştirin ya da önce den ne yüklüyse XP,Vista,7 onu yükleyin modifiyeli xp tarzında birşey kurulmuşsa böyle problem yaşanabilir sanırım diye düşünüyorum.
Adaptörünüzde sorun olabilir.Yada pilinizin emeklisi gelmiştir.
Pilin %10 un altına getirip tekrar şarja takarsanız çözülür diye tahmin ediyorum bendede öyle birşey var belkide koruma maksatlıdır mesela %45 de pili şarj etmeye başlarsan etmiyor illa biticek, azalıcak:)
öncelikle pilinizin ömrü bitmek üzere olduğunu kabul etmelisiniz
neden derseniz
çünkü aynı dertle çok uraşmıştım bi zamanlar sonra pilin ölmek üzere olduğunu anlayıp değiştim yeni aldığım pilde böle sorun çıkmadı
2. önerim ise sizin laptopunuzun şuan üzerindeki batarya (pili ) özelliklerine bakmanızı ve aynı özelliklerde olan bir pille denemenizi isterim ...Burdaki amaç sorun laptopdamı şarj etmiyor yoksa pildemi
eğer illa yok ben problemi bulacağım derseniz yeniden kendin format atmayı yada bilen bir yakınınızın format atmasını sağlayıp aynı sorunun tekrar aksedecekmi diye bakabilirsiniz.....Kolay gelsin
(böyle sorunlar pilin ömrünün azaldığına işaret etmektedir)