Arkadaşlar forumda araştırdım ama bulamadım. Ben yeni bir Dijital fotoğraf makinası alacağımda. sizce pilli olanı mı alayım, yoksa şarj edilebileni mi? bu konuda -gerekçeli bir şekilde- bana yardımcı olabilir misiniz.
Ayrıca bu sarjlıolan makinaların bataryaları yeterli kadar uzun ömürlü oluyor mu, yoksa bir yedek daha edinmek gerekir mi
Şimdiden teşekkürler...
pil mi? - batar mı?
bence pilli olanlar daha kullanışlı olur
Kesinlikle şarj edilebilenlerden alın. Sürekli pil masrafı yapmazsınız en basitinden.
peki şarjlı pil alırsam acaba b u açığı kapatamaz mıyım sizce. hani masraf olur ama her zaman batarya asrj derdinde koşmam 8 tane şarjlı pil her yerde iişimi görür. bu ikisinde kullanmış biri yyok mu acaba...
4 tane alsan yeterli diyebilirim size.2 tane süerkli kullanım, 2 tane yedek.
yeni fotoğraf Makinaları 4 adet AA pil kullanıyor, o yüzden 8 tane dedim.
ikisininde avantaj ve dezavasntajı var. pilli olanları yedek taşıyarak rahatça kullanabilirsiniz ama yüksek kaliteli piller kullanmak gerektiğinden (7 8 poz da bitenlerini biliyorum) masrafı daha fazla olabiliyor. Şarjlı bataryalı olanlar daha uzun süreli kullanıma imkan veriyor ama bittiği zaman da yedeğiminiz yok isde elki 7 8 saat dolmasını beklersiniz. ama bataryalı olanlar daha minik yapıda oldukları için makine de kompakt olabiliyor. karar senin. ben bataryalı tercih ederim.
alisdt arkadaş, diyeceklerimi özetlemiş.
AA pille çalışan modellerde yeni pil almak istediğinde sorun olmuyor, 4 adet pil 15-20 TL ve nerden baksan en az bir yıl çok rahat gidiyor. Üstelik, örneğin seyahattesiniz, piliniz bitti? Önceden doldurduğunuz pilleri takın yola devam edin. Onlar da mı bitti? Marketten 2 alkalin pil alın acil işinizi görsün.
Bataryalı modeller evet şarzları iyi gidiyor ama bir bitti mi de adamı yarı yolda bırakabiliyor. O bakımdan kullanışsız.