Ping Çözüldü Bu Sefer Ses Gitti

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
OnnuuR
26-01-2010, 16:38   |  #1  
OnnuuR avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,675 mesaj

CS 1.6 oynarken 8mbit netim olmasına rağmen ping 100 den aşşağı düşmüyordu o sorunu şu şekilde çözdüm:

Alıntı: FORUM  
Windows 7'de Counter Strike 1.5 ya da 1.6 için yüksek ping sorunu yaşayan arkadaşlar aşağıdaki dosya ile sorunu çözebilir.

Donanım yada başka nedenlerden dolayı makina performansındaki düşüş pingin çıkmasına sebep oluyor.Bu sunulan cfg ping düşürücü ile oynayabileceğiniz en ideal rate ayarlarına çekerek hem ping'iniz hem fps'inizi düzeltecektir.

Öncelikle dosyayı buradan indirin.Cfg dosyasını rar içerisinden çıkardıktan sonra oyunuzun kurulu olduğu 1.5 için "C:\Sierra\Sierra\Half-Life\cstrike" 1.6 ''C:\programfiles\valve\cstrike''için klasörünün içini bularaktan oraya "csrtike" klasörüniçine kopyalayın.Oyuna girdikten sonra yada girmeden önce "consol" ekranından "exec ping.cfg" yazıp ''enter'' tuşuna basıp oyuna girebilirsiniz.

yada 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\servic es\Audiosrv] içinde DependOnService tıkla ve text box a aşağıdaki metni yapıştır.

AudioEndpointBuilder RpcSs

Hizmetlerden de Multimedya sınıf zamanlayıcısını çalıştır. Yeniden başlat

Bu sorunu nasıl çözebilirim yada DependOnService geçerli metnini bilen var mı?

Fr.AndreBerks
26-01-2010, 17:12   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
84 mesaj

Bendede ping sorunu var aslında benim hikaye biraz uzun :D Yaklaşık 3-4 senedir online cs oynuyorum ve bir serverımız vardı geçen 2008'de server sahibinin askere gitmesi üzerine server kapandı.Herkes farklı yerlere gitti bende daha çok fun takıldım sonra cs sildim geçen ay tekrar yükledim ve sistemim şuan Win 7 internetim önceden de 512'ydi şimdi de 512 ama önceden hiçbir takılma yaşamazdım.Yapmadığm şey kalmadı bu 2 yoldan hangisini denedin sen ikisini birden bi yoksa birini mi? Eğer bende yanlış bişi yaparsam bu sefer senin gibi sesin gitmesinden korkuyorum : )

Eğer okuduysan kısa bi cevabını bekliyorum sağol.

EDİT : geçerli metinde aynen böyle yazıyor ;

AudioEndpointBuilder
RpcSs
MMCSS

YİNE EDİT :D Ping şuanda geçti ama senin gibi benimde ses gitti metni düzeltiyim bi geçicek ses bu seferde yine ping başlar :D

Son Düzenleme: Fr.AndreBerks ~ 26 Ocak 2010 17:30
OnnuuR
26-01-2010, 18:13   |  #3  
OnnuuR avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,675 mesaj
Alıntı: Fr.AndreBerks  
Bendede ping sorunu var aslında benim hikaye biraz uzun :D Yaklaşık 3-4 senedir online cs oynuyorum ve bir serverımız vardı geçen 2008'de server sahibinin askere gitmesi üzerine server kapandı.Herkes farklı yerlere gitti bende daha çok fun takıldım sonra cs sildim geçen ay tekrar yükledim ve sistemim şuan Win 7 internetim önceden de 512'ydi şimdi de 512 ama önceden hiçbir takılma yaşamazdım.Yapmadığm şey kalmadı bu 2 yoldan hangisini denedin sen ikisini birden bi yoksa birini mi? Eğer bende yanlış bişi yaparsam bu sefer senin gibi sesin gitmesinden korkuyorum : )

Eğer okuduysan kısa bi cevabını bekliyorum sağol.

EDİT : geçerli metinde aynen böyle yazıyor ; <

AudioEndpointBuilder
RpcSs
MMCSS

YİNE EDİT :D Ping şuanda geçti ama senin gibi benimde ses gitti metni düzeltiyim bi geçicek ses bu seferde yine ping başlar :

Evet bende o kodun yedeğini almamışım ses gidince geri dönemedim(MMCSS)</p
Sen tekrar mmcss yap bakalım ping ve ses geri gelicekmi :)

Fr.AndreBerks
26-01-2010, 18:34   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
84 mesaj

Evet onu denemiştim ses geldi ama kasmalar yine başladı.Ben artık uğraşmak istemiyorum ya çok sıkıldım çünkü.Ses kasmadan nasıl oynanabilinir ki zaten?Babamın çalıştığı şirkette sıfır parçalar oluyor bi tane hdd istiycem ona kurcam xpyi csyi , öyle oynamak istediğim zaman takıcam oynuycam çünkü asıl kullandığım hddye xp kurmak istemiyorum Win 7 çok iyi işletim sistemi.Tek hddye 2 işletim sistemi kurmayı da bilmiyorum yapmasam da iyi olur :D Öyle deniycem inşallah düzgünce oynarım.Sanada kolay gelsin :)

OnnuuR
26-01-2010, 18:47   |  #5  
OnnuuR avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,675 mesaj

Teşekkürler, geçerli bir çözüm bulursam buraya yazarım...

Recep Baltaş
26-01-2010, 18:50   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Oyunun orjinal sürümünde böyle bir sorun yaşamadım. 1.5 sürümü korsan olduğu çin konuyu kapatıyorum. Sorun yaşayan varsa orjinal aldığı için doğrudan Steam forumlarından destek talep edebilir...