Pioneer, plazma üretimini bırakıyor..

sinan.e
04-03-2008, 21:43   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
236 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Plazma panel üretiminden beklediğini bulamayan Pioneer, pazarda durgunluğun beklendiğini dönem öncesi plazma panel üretimine son verip Matsu****a'dan satın alacak.

Japonya'daki günlük ekonomi gazetesi Nikkei'nin haberine göre; Pioneer plazma panel üretiminin beklediğinden daha yavaş ilerlemesi nedeni ile bu panelleri üretmeyi sonladırıp, satın alma yoluna gidecek. Pioneer bu panelleri, aynı zamanda Panasonic'in de sahibi olan Matsu****a Electric'ten alacak.

Kararın alınmasında, geçen yıl hedeflenen 720 bin plazma panel satış rakamının daha sonra 480 bin adede revize edilmesinin etkili olduğu belirtiliyor. Pioneer geçtiğimiz sene de Sharp ile benzer bir hamleyi LCD ekranlar için gerçekleştirmişti.

Global ekonominin önümüzdeki dönemde durgunluk dönemi yaşayacağına dair öngörülerin artması, son dönemde büyük üreticilerin bu tip iş modellerine geçişini artırdı. En yakın örneğini Sony ve Sharp cephesinde gördüğümüz karar sonrası; Sony, Sharp'ın 2010 yılında faaliyete geçirmeyi planladığı LCD ekranı üretecek fabrikasına üçte bir oranında ortak olacağını açıklamıştı.

Toshiba'da geçen yılın sonunda benzer bir karar alarak, Toshiba markalı LCD TV'ler için Sharp ile ekran tedariği anlaşması yapmıştı. Yine aynı dönemde Matsu****a, Hitachi ve Canon da arasında LCD ekran üretimi için işbirliği yapma kararı almıştı.

Son Düzenleme: sinan.e ~ 04 Mart 2008 21:44
nEGTpc
05-03-2008, 21:24   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

biri gider biri gelir...