Piyasya çıkmadan yasaklandı!

CHIP Online
12-03-2013, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Henüz piyasaya çıkmadı; hatta çıkış tarihi bile belli değil... Ama şimdiden yasaklandı bile!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/piy ... saklandi_39115.html

Google'ın gelişmekte olan teknolojiyi bir adım daha ileri götürmek için bir süredir üzerinde çalıştığı Google Glass, yapılan hesaplara göre 2013 yılı bitmeden piyasaya çıkmayacak gibi gözüküyor.


Bir yandan üretilen prototipler ile denemelerini sürdüren Google, hiç beklenmeyen bir tepki ile de karşılaşmış durumda. Henüz piyasaya çıkmamış olmasına, hatta net çıkış tarihi belli bile olmamasına rağmen, Seattle'da bulunan The 5 Point Cafe isimli bardan bu yeni teknolojiye tepki geldi. Bar, kendi Facebook sayfasından yaptığı bir açıklama ile Google Glass isimli cihazın kendi mekanlarında kullanılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini çok net bir şekilde açıkladı.


Peki bu erken yasak neden geldi? GeekWire.com isimli siteden yayınlanan habere göre, 5 Point Cafe'nin sahibi Dave Meinert, katıldığı bir radyo programında, kendi mekanına bu ve benzeri şekildeki "radarlara" sahip olan insanların girmelerini istemediğini belirtti. Meinert; "İnsanlar istedikleri yerlere gitmeyi ve çoğu zaman orada olduklarının bilinmemesini istiyorlar. Daha da önemlisi, gizli bir şekilde filme alınıp aynı anda internete çekilen videolarını görmek istemeyeceklerdir." şeklinde yaptığı açıklamasıyla, insanların özgürlüklerinin böyle bir cihaz ile yok edilmesine karşı olduğunun altını çizdi.


5 Point Cafe'nin yaptığı bu engelleme, belki de harikaymış gibi gözüken Google Glass mantığına karşı koyulacak olan engellemerin sadece başlangıcı olacak gibi görünüyor...

Tüm Konu: Piyasya çıkmadan yasaklandı!

Kaynak: www.chip.com.tr