PlayStation 4 hack'lenirse ne olur?

CHIP Online
02-04-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony'nin henüz göremediğimiz ama tanıştığımız konsolunun kırılıp kırılamayacağı şimdiden konuşuluyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/pla ... -ne-olur_39506.html

Resimlerle: PlayStation 4'ten yepyeni kareler!

Sony'nin sonraki nesil konsolu PlayStation 4'ü henüz görmedik, ancak onun hack'lenip hack'lenemeyeceği şimdiden bazılarının kafasını yormaya başlamış durumda.


PS4'ün "jailbreak'lenebilme" olasılığını aklından geçiren JPR analisti John Peddie, konsolda Windows işletim sistemini çalıştırmanın harika olabileceğini düşünüyor. Peddie, şöyle konuşuyor: "(PS4'ün) USB portlarına sahip olacağı kesin gibi, yani ona klavye ve fare bağlayabileceksiniz. Bu ise PC (Windows) oyunlarını çalıştırabileceğiniz anlamına geliyor. Böylece konsol, bir PC oyun makinesi haline geliyor."


Peddie, PS4'ün jailbreak'lenmesinin ve bir PC haline getirilmesinin, onun "düşük mailyetli PC" olarak tanımlanmasına neden olabileceğini söylüyor. Peddie'ye göre bu hatalı bir tanımlama olsa da, birileri tarafından mutlaka yapılacak.


Bunların yanında Sony'nin satış stratejisi hakkında da fikirlerini paylaşan Peddie, Sony'nin 2013'te (veya 1 sene içinde) 16 milyon PS4 satmak için "agresif bir fiyat" belirlemesi ve akıllı pazarlama teknikleri kullanması gerekiyor. Peddie'ye göre PS4'ün mimarisi etkileyici ancak olağanüstü değil. Dolayısıyla Sony'nin yeni sistemini nasıl pazarlayacağını düşünmesi gerekiyor.


Analist, konsolun hareket algılama özelliğinin onu farklılaştırdığını vurgularken, Gaikai sayesinde PC oyunlarını hızla indirip oynamanın ve PS4'ün hızlı açılışının öneminin de altını çiziyor.

Tüm Konu: PlayStation 4 hack'lenirse ne olur?

Resimlerle: PlayStation 4'ten yepyeni kareler!

Kaynak: www.chip.com.tr