Plesk Panele yeni mail sistemi kurmak...

muzikaan
25-01-2011, 01:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Herkese merhabalar. Bu forumdaki ilk mesajım ve tam doğru yere açtığımdan emin değilim...

Benim şöyle bir sorunum var. Sitelerimi barındırdığım bir VPS Serverim var Malumunuz linux plesk panellerde horde die bir mail sistemi gelmektedir. Bu mail gerek müşterilerim gerek kendi sitelerimdeki mail adresleri için hem görsel hemde işlevsel olarak yetersiz halıyor. Acaba servera rouncube yada zimbra gibi (ücretsiz olmak şartıyla) bir sistem kurulabilir mi? ve nasıl kurulabilir...

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

Rashnu
25-01-2011, 05:46   |  #2  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj

VPS'inizin ne kadar ram hafızasına sahip olduğunu bilmiyorum en az 512 veya 1024 dur herhalde...
Zimbra kurmaya kalktığınızda bu ram yetersiz kalacaktır. Hatırladığım kadarıyla minimum 2gb istiyor. Zimbra için ayrı bir server almanız daha faydalı olacaktır ki buda saçma olur diye düşünüyorum. Çünkü bu sistem başlı başına kendi çapında bir mail sistemi ve server yazılımı... büyük kitlelere hitap ediyor.
En basit çözüm kullanıcılarınızı webmail yerine outlook kullanmaya teşvik etmek. Diğer bir çözümde webmail de içinde mevcutmuş gördüğüm kadarıyla... @mail yada atmail gibi birşeydi yazımı... umarım yardımcı olmuşumdur. Çünkü dediğiniz şey sadece görüntüden ibaret...
Ayrıca haberiniz olsun plesk içeriği, ve fiyatı en yüksek kontrol panel diye biliyorum.

Son Düzenleme: Rashnu ~ 25 Ocak 2011 05:48
muzikaan
25-01-2011, 14:49   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Sunucumu tamamen mail derdinden kurtarmaya yönelik bir çalışma yaptım. Bundan sonra tüm mail dnslerimi hotmail e yönlendirdim. hem mailbox hotmaile ait hem kendi domain uzantılarımı kullanıyorum. hemde server mail sistemi ile uğraşmaya gerek kalmıyor...

Rashnu
08-02-2011, 16:13   |  #4  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj

çok güzel de şöyle bir sorun var :) php mail send yaptığında veya yaptıklarında mailler gitmez ayarlanması gerekiyo genelde başarılar;
php mail send (web sitesi üzerindeki iletişim kısmında yer alan mail formu)