arkadaşlar çözemediğim bi prob. var bir türlü anlıyamıyorum....plesk 7.5.6 kurdum...benim modemim routerlı ve atanan IP ler şoyle oluyor:
IP adresi 10.0.0.3
subnet mask 255.0.0.0
ağ geçidi: 10.0.0.2
pleskte 10.0.0.3 Ip ayarlı bir domain yarattım...diyelim domainim x.com ... ve dns ayarlarını otomatik yaptı plesk...
ben modemden ilgili port yonlendirmelerin hepsini yaptım...
ve nsleri de domaini aldıım şirketten yarattım ve nslerin Ip lerini kendi bilg.imin dış IP sine gore ayarladım... yani 88..... ile başlıyan... şimdi arkadaşlar sorun şurda:
ns2.x.com yazınca veya dier nsleri yazınca çıkıyor pleskin default page yazısı yani localime direk bağlanıyor burda bi sorun yok...aynı şekilde https://ns2.x.com:8443 yazıncada plesk giriş ekranı çıkıyor burdada sorun yok....aynı şeyler için IP mide yazınca çıkıyor..fakat arkadaşlar gel gelelim domaini yazınca hiç bişiy çıkmıyor...bunu farklı bilg.lerdende denettirdim ama bişiy olmuyor....her turlu domainin portunda da denedim yine olmuyor arkadaşlar ne yapmam gerek?....nerede yanlış yapıyorum...bildiim kadarı ile plesk dns leri doğru ayarlıyor...nerede yanlış yapıyorum?lütfen yardım....saygılarımla...